Αν τα ταξίδια ανοίγουν τους ορίζοντές μας και ο τρόμος οξύνει τις αισθήσεις μας, τότε ο συνδυασμός των δύο μπορεί να δώσει ένα πολύ έντονο αποτέλεσμα.
Από έναν ναό με χιλιάδες ποντίκια παντού, μέχρι ένα νησί γεμάτο με δηλητηριώδη φίδια, αυτά είναι 5 μέρη του πλανήτη που, σύμφωνα με το site ερωταπαντήσεων Quora, κάνουν πολύ κόσμο να ανατριχιάζει. Αν αναζητάτε περιπέτειες φέτος, μην ψάχνετε άλλο.
Λίμνη Roopkund: παγωμένη λίμνη γεμάτοι ανθρώπινους σκελετούς
Το 1942, ένας δασοφύλακας που βρέθηκε κοντά στη λίμνη Roopkund της Ινδίας, σε υψόμετρο 5.029 μέτρων στα Ιμαλάια, έκανε μια όχι και τόσο ευχάριστη ανακάλυψη: μια ρηχή, παγωμένη λίμνη, περιτριγυρισμένη από ανθρώπινους σκελετούς. Όταν ήρθε το καλοκαίρι, ο πάγος έλιωσε και εκατοντάδες ακόμη σκελετοί αποκαλύφθηκαν, κάποιοι, μάλιστα, με σάρκα και μαλλιά, μετατρέποντας το ακατοίκητο αυτό μέρος σε έναν μαζικό τάφο.
Beekman Hotel: Όταν ένας ουρανοξύστης 135 ετών έγινε το πιο εντυπωσιακό ξενοδοχείο
Οι θεωρίες ποικίλουν, από επιδημίες, σε κατακρήμνιση εδάφους και σε τελετουργικές αυτοκτονίες, με τους σκελετούς να φτάνουν τους 200-300 και να χρονολογούνται πίσω στον 9ο αιώνα. Μια αποστολή του 2004 αποκάλυψε ότι οι σκελετοί χωρίζονται σε 2 ομάδες: μια ομάδα συγγενών ή φυλής και μια μικρότερη ομάδα ντόπιων. Το γεγονός, πάντως, ότι όλοι έχουν μικρά, αλλά βαθιά χτυπήματα στο κεφάλι, δείχνει ότι πέθαναν με τον ίδιο τρόπο: από μια θύελλα με χαλάζι βιβλικών διαστάσεων, σύμφωνα με τους ερευνητές. Οι ταξιδιώτες σήμερα μπορούν να δουν τους σκελετούς, αλλά η καλύτερη εποχή είναι το καλοκαίρι, που λιώνουν οι πάγοι και το θέαμα είναι ακόμη πιο τρομακτικό.
Ilha da Queimada Grande: το νησί με τα φίδια
Η αλήθεια είναι ότι η επίσκεψη σε αυτό το νησί της Βραζιλίας, 33 χιλιόμετρα από το Sao Paolo, απαγορεύεται. Ο λόγος; Είναι γεμάτο μεγάλα, δηλητηριώδη φίδια.Πολλοί το ονομάζουν –τι άλλο;- το «νησί των φιδιών», αφού φιλοξενεί περί τα 4 χιλιάδες Bothrops insularis φίδια, ένα είδος υπό εξαφάνιση, το οποίο παγιδεύτηκε στο νησί όταν ανέβηκε η στάθμη της θάλασσας και κάλυψε τη στεριά που το ένωνε με την ενδοχώρα.
Και όμως! Αυτές είναι οι πιο πυκνοκατοικημένες και οι πιο αραιοκατοικημένες χώρες του κόσμου
Το ναυτικό τότε «έκλεισε» το νησί για να προστατέψει τόσο τους ανθρώπους από τα φίδια, όσο και τα φίδια από τους ανθρώπους. Τα φίδια αυτά έχουν περισσότερο από μισό μέτρο μήκος και το δηλητήριό τους δρα γρήγορα, λιώνοντας την ανθρώπινη σάρκα, προκαλώντας νέκρωση του μυϊκού ιστού, αιμορραγία του εγκεφάλου και του εντέρου, πρόβλημα στα νεφρά. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, υπάρχει ένα φίδι ανά τετραγωνικό μέτρο του νησιού και σίγουρα το νησί απέχει πολύ από αυτά που έχουμε στο νου μας για διακοπές.
Ναός Karni Mata: ο ναός με τα μαύρα ποντίκια
Ο Ναός Karni Mata της Ινδίας αποτελεί τουριστική ατραξιόν που προκαλεί ανάμεικτα συναισθήματα, τόσο ευλάβειας, όσο και αποστροφής. Αν αναρωτιέστε για το δεύτερο, σκεφτείτε ότι ο ναός αυτός αποτελεί σπίτι χιλιάδων τρωκτικώνπου περιφέρονται σε κάθε γωνιά του. Στην έρημο Ταρ του Ράτζασταν, ο ναός φιλοξενεί περίπου 20 χιλιάδες μαύρα ποντίκια, τα οποία τριγυρνούν ελεύθερα παντού, με χιλιάδες τουρίστες και πιστούς κάθε χρόνο, να επισκέπτονται το μέρος αναζητώντας την «ευχή» των άγιων ποντικών.
Σύμφωνα με το μύθο, όταν ο θετός γιος της ινδουιστικής θεότητας Karni Mata πνίγηκε σε μια λίμνη, η Karni Mata ζήτησε από τον θεό του θανάτου, Yama, να τον αναστήσει. Ο Yama ενέδωσε, αλλά μόνο υπό τον όρο ο γιος και η κάστα του να επιστρέψουν ως ποντικοί. Οι πιστοί τα θεωρούν «μικρά παιδιά» και φροντιστές του ναού, ενώ τα ταΐζουν γάλα, φλούδες καρύδας, δημητριακά και διάφορα άλλα που ετοιμάζουν οι ίδιοι. Κι αν ακόμη δεν έχετε ανατριχιάσει όσο θα έπρεπε, μάθετε κι αυτό: επειδή θεωρείται πως οι τροφές που έχουν δαγκώσει τα ποντίκια αυτά είναι τυχερές, πολλοί πιστοί μαζεύουν τα αποφάγια τους για καλή τύχη.
Έρημος Karakum: μια επίγεια κόλαση
Αν η κόλαση υπάρχει, τότε σίγουρα είναι κάπως έτσι, όπως αυτός ο κρατήρας στη μέση της ερήμου Karakum στο Τουρκμενιστάν. Πρόκειται για μια επιστημονική αποστολή που πήγε απίστευτα άσχημα, όταν το 1971, μια ομάδα σοβιετικών επιστημόνων έστησαν μια εξέδρα γεώτρησης πετρελαίου. Το έδαφος κάτω από την εξέδρα ήταν μια φυσική πηγή πετρελαίου, η οποία, όμως, κατέρρευσε σε έναν ανοιχτό κρατήρα, «καταπίνοντας» την εξέδρα και τις εγκαταστάσεις τους.
Γιατί παθαίνουμε jet lag; Τι συμβαίνει στον οργανισμό μας μετά από ένα μεγάλο ταξίδι;
Φοβούμενοι τη διάδοση δηλητηριώδους μεθανίου, οι ερευνητές έβαλαν φωτιά στον κρατήρα, ανοίγοντας την τεράστια λακκούβα της κολάσεως, με φλόγες κάτω από τα πόδια τους και ελπίζοντας ότι θα γλίτωναν από τα αέρια μέσα σε μερικές ημέρες ή εβδομάδες. Αυτό συνέβη πριν 4 δεκαετίες και σήμερα, ο κρατήρας 70 μέτρων πλάτους και 30 μέτρων βάθους συνεχίζει να υπάρχει και να αποτελεί την «Πόρτα της Κολάσεως», σύμφωνα με τους ντόπιους. Κι όλα δείχνουν ότι θα παραμείνει έτσι για πάντα, με πολλούς ταξιδιώτες να κατασκηνώνουν τριγύρω για να ζήσουν από κοντά το απίστευτο θέαμα.
Isla de las Munecas: το νησί με τις στοιχειωμένες κούκλες
Εξαιτίας ενός ατυχούς περιστατικού, οι πανέμορφοι πλωτοί κήποι του Isla de las Munecas στο Μεξικό, πλέον μοιάζουν βγαλμένοι από μεταμεσονύκτια ταινία τρόμου. Σύμφωνα με τον τοπικό μύθο, ένα κοριτσάκι πνίγηκε πριν δεκαετίες στα κανάλια Xochimilco, έξω από το Mexico City, και μετά το θάνατό της, άρχισαν να «ξεβράζονται» κούκλες εκεί όπου πέθανε.
Ο υπεύθυνος για τη φροντίδα του μέρους, Don Julian Santana Barrera, κουβαλώντας τύψεις για το ότι δεν μπόρεσε να σώσει το κοριτσάκι, ξεκίνησε να κρεμάει κούκλες στα δέντρα του νησιού στη μνήμη της. Με το πέρασμα των χρόνων, τα δέντρα γέμισαν με κρεμασμένες κούκλες, οι οποίες, όμως, ήταν πλέον φθαρμένες, χωρίς χέρια ή πόδια και σαπισμένες, λόγω της υγρασίας. Οι ντόπιοι λένε πως οι κούκλες πλέον κρατούν την ψυχή του κοριτσιού, ενώ πολλοί αναφέρουν ότι οι ακούν και ψιθύρους μεταξύ τους. Η ιστορία, όμως, δεν τελειώνει εδώ, αφού ο Barrera, 50 χρόνια μετά το συμβάν, βρίσκεται πνιγμένος στο ίδιο σημείο που πνίγηκε και το κοριτσάκι. Μετά το θάνατό του το 2001, το νησί γεμίζει εκατοντάδες τουρίστες, με κάποιους να φέρνουν καινούργιες κούκλες για να προσθέσουν στην ανατριχιαστική συλλογή.