Σας αρέσει να ανακαλύπτετε συνεχώς νέες γεύσεις και να πειραματίζεστε στην κουζίνα, χωρίς ωστόσο να χρησιμοποιείτε πολλά υλικά και πολύπλοκες συνταγές; Τότε πρέπει να δοκιμάσετε αυτή την υπέροχη αυθεντική συνταγή για cacio e pepe, δηλαδή την κλασική Ιταλική μακαρονάδα με τυρί πεκορίνο, βούτυρο και μπόλικο πιπέρι κι απολαύστε ένα τέλειο γεύμα με τους αγαπημένους σας! Το καλύτερο; Γίνεται μέσα σε μόλις 20 λεπτά!
Τι θα χρειαστείτε για να φτιάξετε Cacio e pepe
Για το αυθεντικό cacio e pepe θα χρειαστείτε τα παρακάτω υλικά:
- Advertisement -
- 1 πακέτο ζυμαρικά μακριά (το ιδανικό είναι το bucatini, αλλά αν δεν έχετε, γίνεται και με χοντρά μακαρόνια, λιγκουίνι ή φετουτίσνι)
- 1 1/4 φλιτζάνι φρεσκοτριμμένο Pecorino Romano, και επιπλέον για το σερβίρισμα
- 1 κουταλιά του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- 2 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
- αλάτι
Εκτέλεση:
- Βράστε τα ζυμαρικά σε μπόλικο νερό στο οποίο θα έχετε ρίξει αρκετό αλάτι. Μην το παρακάνετε, πρέπει να είναι al dente.
- Κρατήστε στην άκρη ένα φλιτζάνι από το νερό που βράζετε τα ζυμαρικά λίγο πριν τα βγάλετε από τη φωτιά.
- Αφήστε τα ζυμαρικά να στραγγίσουν τα νερά τους.
- Προσθέστε τα ζυμαρικά ξανά στην κατσαρόλα και προσθέστε το βούτυρο, το νερό που κρατήσατε από το βράσιμο, το τυρί και τέλος το μαύρο πιπέρι.
- Σερβίρετε αμέσως και προσθέστε λίγο ακόμα τριμμένο πεκορίνο.
Tips
- Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και παρμεζάνα σε αναλογία 50-50.
- Ταιριάζει πολύ ωραία η καπνιστή πανσέτα (ή σύγκλινο ή χοντροκομμένο μπέικον) σε ποσότητα 1 φλιτζανιού.
Καλή απόλαυση!
Διαβάστε επίσης στο travelstyle.gr: