Σας έχει τύχει ποτέ να δακρύσετε στο δάγκωμα ενός γαλακτομπούρεκου ή να αναφωνήσετε με ενθουσιασμό στη θέα ενός φρεσκοψημένου τσουρεκιού;
Με το που μπαίνεις στον Βάρσο -σήμα κατατεθέν της Κηφισιάς κι ένα από τα παλαιότερα ζαχαροπλαστεία της Αθήνας- ο συνδυασμός της μυρωδιάς του ευωδιαστού βουτύρου με αυτή του φρέσκου γάλακτος, κάνει «επέλαση» στα ρουθούνια σου και φτάνει μέχρι τα βάθη της ψυχής σου!
Σε πείσμα των καιρών, εδώ και 110 χρόνια ο Βάρσος είναι ένα από τα ελάχιστα ζαχαροπλαστεία που επιμένει στην ποιότητα, στα αγνά υλικά και βέβαια στην ικανοποίηση του καταναλωτή. Το μυστικό του βρίσκεται στην άριστη ποιότητα των πρώτων υλών, δηλαδή τα φρέσκα αυγά, το αλεύρι και το γάλα αλλά και στην παραγωγή που δεν έχει συνταχθεί με τη φυσιολογική εξέλιξη των καιρών…
Οι συνταγές του παραμένουν ανόθευτες εδώ και πάνω από μισό αιώνα, χωρίς να προσαρμοστούν στο ελάχιστο στους σύγχρονους τρόπους ζαχαροπλαστικής.
Ό,τι έτρωγαν οι παππούδες και οι γονείς μας, μπορούμε να το τρώμε κι εμείς. Ειδικά σήμερα με τη στροφή των νέων ανθρώπων στην υγιεινή διατροφή, πολλοί είναι αυτοί που προτιμούν τον Βάρσο από άλλα μοντέρνα ζαχαροπλαστεία και τις ευφάνταστες συνταγές τους.
Εκτός από το ρυζόγαλο, την πλούσια σε γεύση κρέμα και το λαχταριστό γαλακτομπούρεκο, το σακουλίσιο γιαούρτι και το μυρωδάτο τσουρέκι για τα οποία φημίζεται, αυτό που διαπιστώσαμε με ιδιαίτερη έκπληξη είναι η τεράστια ποικιλία σε γλυκίσματα και αλμυρά.
Οι πάστες, οι νουγκατίνες, οι δίπλες, τα μιλφέιγ, οι κουραμπιέδες και τα μελομακάρονα, τα παγωτά, οι τυρόπιτες και το ψωμί φτιάχνονται με τις πιο αγνές πρώτες ύλες και με τον ίδιο τρόπο που παράγονταν πριν τον Β΄ Παγκόσμιο πόλεμο.
Για όσους ξέρουν, αυτό γίνεται εμφανές πρώτα με την όραση, για τους λιγότερο εξοικειωμένους με την όσφρηση και για όλον τον κόσμο με τη γεύση, που πραγματικά αποθεώνει όλες τις αισθήσεις!
Όσο για το περιβάλλον, δεν έχει αλλάξει από το 1922 -χρονολογία που άνοιξε στο συγκεκριμένο σημείο της Κηφισιάς το μαγαζί- διατηρώντας έντονα το ρετρό στυλ και συμβαδίζοντας έτσι με τον παραδοσιακό του χαρακτήρα.
Η φιλοσοφία, άλλωστε, της επιχείρησης είναι «αρραγής» και δεν επηρεάζεται από τον εύκολο και γρήγορο τρόπο ζωής του σήμετρα. Ποιος λοιπόν δεν θα εκτιμήσει μία τέτοια «εμμονή» σε παραδοσιακές γεύσεις με τις οποίες έζησαν και μεγάλωσαν οι πρόγονοί μας;
Ιnfo
Κασσαβέτη 5, Κηφισιά, τηλ. 210 8012472