H Nigella Lawson είναι μια κοσμαγάπητη food blogger στη Βρετανία γνωστή για τις πλούσιες αλλά και εύκολες συνταγές της.
Ποιος θα μπορούσε λοιπόν να φανταστεί πως θα προκαλούσε την οργή των Ιταλών καλοφαγάδων και σεφ όταν θα ανέβαζε στην ιστοσελίδα της μια συνταγή για καρμπονάρα.
Κάποιος θα έλεγε πως για μία food blogger η παρασκευή ενός τέτοιου κλασσικού πιάτου δεν είναι δα και τόσο μεγάλη πρόκληση. Εξάλλου εάν δεν μπορεί να φτιάξει σωστά μια σπαγγέτι καρμπονάρα τι μπορεί να κάνει;
Μόνο που τα πράγματα στον κόσμο της μαγειρικής δεν είναι τόσο απλά και όπως έχει αποδειχθεί και στο παρελθόν…ου μπλέξεις με τους Ιταλούς καλοφαγάδες και μάγειρες που θεωρούν καθήκον τους να υπερασπίζοντα τα εθνικά τους πιάτα. Και εδώ που τα λέμε δεν έχουν και άδικο αν σκεφτούμε πόσες συνταγές τους έχουμε πάρει και κυριολεκτικά καταστρέψει σε σημείο που να τρως πίτσα στην Ιταλία και να μην σου αρέσει (ναι υπάρχουν κάποιοι που το έχουν πάθει).
Οι 6+1 καλύτερες διαδρομές για ταξίδι με αμάξι στην Ιταλία!(photo)
Τι έκανε όμως η Lawson και δέχθηκε τόσο οργισμένα σχόλια όταν ανέβασε -εκτός από την ιστοσελίδα της- και στο facebook τη συνταγή που περιείχε αυτά τα υλικά;
- 500γραμ σπαγγέτι
- 275 γραμ πανσέτα κομμένη σε κύβους (ή λουκάνικα)
- 2 κ.γ ελαιόλαδο
- 60ml ξηρό λευκό κρασί
- 4 μεγάλα αυγά
- 50γραμ παρμεζάνα (τριμμένη)
- 60ml κρέμα (double cream)
- φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο
Εάν δεν το έχετε βρει ακόμα, που σημαίνει πως και εσείς κάπως έτσι την κάνετε την καμπονάρα, θυμηθείτε να μην πείτε ποτέ σε έναν Ιταλό τα υλικά που χρησιμοποιείτε. Οι πιο «ψαγμένοι» θα έχετε καταλάβει φυσικά πως το υλικό που έκανε πρωτίστως έξαλλους τους Ιταλούς ήταν φυσικά η κρέμα αλλά δεν ήταν και το μόνο που τους ενόχλησε.
πηγή:huffingtonpost.gr