Το Under μετρά μόλις 2 χρόνια ζωής… στα 5 μέτρα κάτω από τη θάλασσα προσφέροντας μια μοναδική γαστρονομική εμπειρία!
Είναι πραγματικά άξια θαυμασμού η κατασκευή ενός εστιατορίου κάτω από τη θάλασσα, άλλη μία απίθανη ιδέα μετά την μετατροπή πισίνας σε ξενοδοχείο στο Παρίσι σε πολυτελές εστιατόριο. Ένα τέτοιο εστιατόριο, λοιπόν, κατασκευάστηκε το 2019 στη Νορβηγία.
Το όνομά του Under, εξηγεί απόλυτα την κατασκευή και κάνει μια τρόπον τινά περιγραφή της δομής. Τοποθετημένο πάνω σε απότομα βράχια, σε μια όχι και τόσο δημοφιλή περιοχή, 3,5 ώρες μακριά από το Όσλο της Νορβηγίας, το μισό τμήμα του κτηρίου είναι μέσα στο νερό.
Η τοποθεσία
Σε βάθος 5 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας, το Under υπόσχεται όχι μόνο την τέλεια θέα στον βυθό αλλά και γευστικότατα πιάτα θαλασσινών! Και για όσους τρομάζουν στην ιδέα του βυθού, αυτό το παράξενο εστιατόριο είναι απόλυτα ασφαλές.
Και θυμηθείτε 5+1 τρόπους για να καταλάβετε ότι ένα εστιατόριο δεν είναι καλό!
Η τεράστια τζαμαρία που επιτρέπει τη θέαση στον ωκεανό δεν πρόκειται θα σπάσει, αφού ο εξωτερικός χώρος καλύπτεται με τουλάχιστον 1 μέτρο τσιμέντο. Στο εστιατόριο υπάρχουν 40 τραπέζια, που δύσκολα μένουν άδεια, με τη λίστα αναμονής να είναι μακριά!
Η κουζίνα είναι κυρίως σκανδιναβική, με έμφαση στα ψάρια και τα θαλασσινά, την οποία διευθύνει ο Nicolas Ellitsgaard με μια ομάδα 15 ατόμων. Αν και ερημικό εστιατόριο, αρκετά μακριά από το Όσλο, έχει ήδη μεγάλη επιτυχία και… συνεχίζεται!
Cheese Barge: Πλωτό εστιατόριο για τους λάτρεις του τυριού – και όχι μόνο!
Το Cheese Barge είναι ένα πλωτό εστιατόριο το οποίο προετοιμάζεται να ανοίξει στις 20 Νοεμβρίου για να υποδεχτεί τους λάτρεις του τυριού – και όχι μόνο!
Ο Mathew Carver είναι γνωστός στην Βρετανία για τα ιδιαίτερα projects του, ανάμεσά τους τα The Cheese Bar και The Cheese Truck, που αφορούν σε όσους αγαπούν τα τυριά. Έτσι σε λίγες μέρες, και πιο συγκεκριμένα στις 20 Νοεμβρίου, αναμένεται να ανοίξει τις πόρτες του στο κοινό ένα πρωτότυπο πλωτό εστιατόριο, σε αποβάθρα του καναλιού Grand Union, κοντά στο Πάντινγκτον Σέντραλ στη Βρετανία, όπου τα τυριά θα έχουν την τιμητική τους.
Tο εστιατόριο στο Λονδίνο φέρει την σχεδιαστική υπογραφή του αρχιτεκτονικού γραφείου Adam Richards Architects και το design είναι εντυπωσιακό. Με σχήμα πλοίου, το εστιατόριο υπόσχεται να προσφέρει υπέροχη θέα στους επισκέπτες του αλλά και μια μοναδική γαστριμαργική εμπειρία με βρετανικά κυρίως τυριά αλλά και είδη που δεν έχουν ξαναδοκιμάσει. about:blank
Το μενού υπογράφει ο head chef Reagan Ellenbroek και ο exec chef Ross Keelingκ. Τα πιάτα είναι όλα βασισμένα στο τυρί, κυρίως μικρών παραγωγών, με συνταγές που θα συνδυάζουν και εποχικά λαχανικά, αλλά και πλατό τυριών που θα μπορούν οι επισκέπτες να συνοδεύσουν με επιλεγμένα κρασιά από την πλούσια λίστα του εστιατορίου.
Διαβάστε επίσης στο travelstyle.gr