Είναι γνωστό ότι η Θεσσαλονίκη φημίζεται για το φαγητό της. Τσικνοπέμπτη λοιπόν και ενώ η πόλη είναι γεμάτη γευστικές προτάσεις ξεχωρίσαμε κάποια μαγαζιά που είμαστε σίγουροι ότι θα φάτε και θα περάσετε καλά! Ανακαλύψτε, επίσης, μαζί μας τις καλύτερες ταβέρνες στη Θεσσαλονίκη για να απολαύσετε παραδοσιακή, ελληνική κουζίνα!
Μπακάλ by Elia Lemoni
Aπό το 1999 ο Όµιλος Ελιά Λεµόνι αφήνει ανεξίτηλη τη σφραγίδα του στο γαστρονοµικό γίγνεσθαι της πόλης! Το 2013 το νέο του δηµιούργηµα, στεγασµένο σε ένα από τα πιο εµβληµατικά νεοκλασικά της Θεσσαλονίκης, στον πεζόδροµο της Καποδιστρίου ονοµάζεται Μπακάλ! Η αφοσίωση στην παράδοση αντανακλάται από τον πετρόφουρνο που σιγοψήνει αφράτα ζυµάρια, µέχρι την κάρτα φαγητού που ξυπνά νοσταλγικές µνήµες σπιτικής κουζίνας µε πολλές και διαφορετικές κοπές κρεάτων σε value for money λογική. Άξια µνείας η καλοδιαβασµένη λίστα µε 430 ετικέτες τοπικού αµπελώνα, 70 ελληνικά αποστάγµατα και πάνω από 50 µπύρες µικροζυθοποιείων!
Info:
Καθηµερινά 08:00-01:00 & Κυριακή 08:00-00:00
Καποδιστρίου 9 & Πάικου, Τ. +30 2310 51 5881
Site: www.mpakal.gr, FB: Μπακάλ by Elia Lemoni
Τζάκι Ηο
Κρύβεται στην αγκαλιά του Χορτιάτη σε country dining λογική που τιµά δεόντως την κρεοφαγία. Το «Tzaki Ηο», (µετεξέλιξη του Τζάκι από το 1972) µε φόντο ένα new age tavern σκηνικό γύρω από το πελώριο τζάκι, αποπνέει έντονα ατµόσφαιρα Γαλλικής εξοχής. Οι σιελογόνοι αδένες των ορκισµένων θαµώνων ζαλίζονται… από τα πληθωρικά κρεατικά µε έµφαση στο µοσχάρι από µικρές φάρµες της Ελλάδας και του εξωτερικού, σε ειδικές κοπές! BEST OF το µενού του που αναβιώνει και νοσταλγικές Μακεδονικές συνταγές.
Info:
Καθηµερινά 13:00-23:00 (η κουζίνα), Παρ. έως 00:00, Σάβ. 12:00-00:00, Κυρ. 12:00-23:00
Δράγου Αποστόλου 2, Χορτιάτης, Τ. +30 2310 349266
FB: Tzaki ‘Ho • Country Eating
Kioupia Ladadika
Η προσήλωση στην αυθεντική ελληνική κουζίνα ξυπνά µνήµες από την κουζίνα της µαµάς και τα Κυριακάτικα οικογενειακά τραπέζια! Παραδοσιακές συνταγές βασισµένες σε οικείες γεύσεις και αγνές πρώτες ύλες, εκτελεσµένες µε µια φρέσκια µατιά απαρτίζουν ένα µενού πλούσιο σε µαγειρευτά, ενώ δεν λείπουν πληθωρικές σπεσιαλιτέ κρεατικών και θαλασσινών! Όλα αυτά µε φόντο ένα ζεστό, παρεΐστικο σκηνικό στη γραφική γειτονιά των Λαδάδικων. Έτσι εξηγείται γιατί τα Κιούπια, µε οικοδεσπότες τη Φιλιώ και τον Γιάννη Λουµάκο, έχουν ορκισµένους θαµώνες εδώ και σχεδόν 30 χρόνια! ΒEST OF τα lives κάθε βράδυ (από τις 20:00) µε αγαπηµένες ελληνικές επιτυχίες!
Info:
Καθηµερινά 12:00-01:00 (η κουζίνα)
Πλατεία Μοριχόβου 3-5, Λαδάδικα, Τ. +30 2310 553239
Site: www.kouzina-kioupia.gr, FB: Κιούπια Λαδάδικα
718 Uptown dine & wine
Το 718 Uptown dine & wine είναι ένα εστιατόριο που από την πρώτη στιγμή που άνοιξε έκανε τους λάτρεις της εκλεκτής κρεατοφαγίας να ανηφορίσουν στο Πανόραμα για να ζήσουν μια διαφορετική γαστρονομική εμπειρία.
Σε έναν σικ χώρο με ζεστή ατμόσφαιρα, πανοραμική θέα στην πόλη και κοσμοπολίτικη αύρα Μητροπόλεων –άλλωστε και το όνομά του παραπέμπει στον τηλεφωνικό κωδικό της Νέας Υόρκης – θα έχετε την ευκαιρία να δοκιμάσετε εκλεκτά κρέατα με ονομασία προέλευσης, ειδικές κοπές με σίτεμα αργής ωρίμανσης, ψημένα με δεξιοτεχνία σε φούρνο Josper που αναδεικνύει την πρώτη ύλη και την εξαιρετική τους ποιότητα!
Ταυτόχρονα μέσα στην open cuisine ετοιμάζονται «προκλητικά» νόστιμα πιάτα με μεσογειακές πινελιές και νότες ελληνικής παράδοσης με την υπογραφή του chef Δημήτρη Στάχταρη. Ξεχωριστό κεφάλαιο αποτελεί η καλοδιαβασμένη οινική λίστα με πάνω από 300 ετικέτες του παγκόσμιου αμπελώνα -αρκετά και by the glass- που «ξεκουράζονται» στην γυάλινη walk in κάβα, καθώς και το bar του με premium ετικέτες σε spirits!
Info:
Καθημερινά από τις 13:00
Ν. Λεοντίδη 6, Πανόραμα, Τ. 2310 341718
FB: 718 Uptown dine and wine
Δείτε επίσης στο travelstyle.gr: