Θεσσαλονίκη…ένας προορισμός παντός καιρού και πόσο μάλλον φθινοπώρου!Και πόσο μάλλον με αυτή τη προσφορά!Παρόλα αυτά τα στέκια,οι προτάσεις διαμονής,τα μπαρ,τα καφέ και οι αμέτρητες επιλογές διασκέδασης και βόλτας είναι λίγα μόνο από αυτά που μπορεί να απολαύσει κανείς στη μοναδική πόλη…
Οι συντάκτες του travelstyle.gr έκαναν μια και κατέληξαν σε μια ultra super προσφορά για αεροπορικά εισιτήρια για τη Θεσσαλονίκη στη μοναδική τιμή των…. 18,96 ευρώ!Ναι καλά διαβάσατε!
Η προσφορά είναι από την Ryanair για τον Δεκέμβρη!Και όπως μπορείτε να δείτε στο πίνακα πιο κάτω οι τιμές στα αεροπορικά εισιτήρια είναι γενικά πιο χαμηλές!Οπότε ευκαιρία για ταξίδι!
Μην το χάσετε! Ένα εκπληκτικό stay & relax πακέτο προσφοράς στο Colors Urban Hotel στη Θεσσαλονίκη
Και επειδή εμείς ξέρουμε καλύτερα από τον καθένα τα καλύτερα στέκια για καλοφαγάδες σας προτείνουμε 3 από αυτά ανεπιφύλακτα!
Αυτή η γειτονιά της Θεσσαλονίκης είναι το talk of the town!
Ας αρχίσουμε λοιπόν…
Το Μανιτάρι
Από τις καλύτερες προτάσεις για φαγητό στην πόλη, το Μανιτάρι είναι ένα urban chic εστιατόριο, στον 2ο όροφο του Εµπορικού Κέντρου Σοφούλη, στην Καλαµαριά, που έχει καταφέρει να γίνει σηµείο γευστικής αναφοράς – και καθόλου τυχαία. Η ιδέα ξεκίνησε και υλοποιήθηκε το 2010 από τον ιδιοκτήτη του, Γιάννη Ζιάγκα. Λάτρης της καλής ελληνικής κουζίνας ο ίδιος, αποφάσισε να φτιάξει ένα εστιατόριο το οποίο θα εκπροσωπεί επάξια αυτήν την κουζίνα.
Η εποχική ανανεωµένη κάρτα του βραβευµένου µε Χρυσό Σκούφο consultant chef Δηµήτρη Παµπόρη, η οποία εκτελείται άψογα από τον chef Λεωνίδα Παντσιούκα, ξεχωρίζει για το mix & match των premium πρώτων υλών που φτάνουν από διάφορες περιοχές της χώρας και καταλήγουν σε γευστικότατους εµπνευσµένους συνδυασµούς πιάτων µιας new age δηµιουργικής κουζίνας, µε συνταγές από όλη την Ελλάδα.
Από την άλλη, ο φωτεινός χώρος, οι ξεχωριστές πινελιές σε έπιπλα και αντικείµενα, τα µοναστηριακού τύπου τραπέζια, τα ιδιαίτερα φωτιστικά, τα… γήινα και ανοιχτά χρώµατα που δηµιουργούν ένα εξαίσιο dining περιβάλλον, όλα µαρτυρούν την ιδιαίτερη επιµέλεια του εστιατορίου, το οποίο σαφώς ξεκινά από το µενού, αλλά «πλαισιώνει» και την παραµικρή λεπτοµέρεια! Μας αρέσουν τα έντεχνα ελληνικά και chill out ακούσµατα, που συνοδεύουν µουσικά το γεύµα µας!
Highlight: Η ήδη ενηµερωµένη wine list εµπλουτίστηκε µε ακόµα περισσότερες εκλεκτές ελληνικές ετικέτες από διαφορετικά µέρη της χώρας (Κρήτη, Πελοπόννησο), ενώ υπάρχουν και αρκετές επιλογές σε ποτήρι…
Don´t miss: Τα πιάτα ηµέρας κάθε Παρασκευή, Σάββατο & Κυριακή, που επιφυλάσσουν γευστικές εκπλήξεις!
Must try
• Τις κροκέτες από παλαιωµένη γραβιέρα µε διάφορα παντζάρια και κρέµα πορτοκάλι.
• Τα φρέσκα σκιουφιχτά µακαρόνια µε κοτόπουλο, σπαράγγια, κρέµα λιαστής ντοµάτας και κατίκι Δοµοκού.
• Το σιγοψηµένο στήθος κόκορα στους 65°, µε κρέµα από αγκινάρες Ιερουσαλήµ και γέµιση µαραθόπιτας.
• Τη σιγοψηµένη πανσέτα µε πορτοκάλι, µέλι και γλυκάνισο, κόκκινη κολοκύθα τουρσί και πουρέ γλυκοπατάτας µε πράσινο λεµόνι.
Θεµιστοκλή Σοφούλη 57 (Εµπορικό Σοφούλη), Καλαµαριά, Τ. 2310 415289,
www.to-manitari.gr
Που θα φας το καλύτερο brunch στη Θεσσαλονίκη!
Canteen
Ύστερα από 4 χρόνια δυναµικής και πετυχηµένης παρουσίας στον all day γαστρονοµικό χάρτη της πόλης, το Canteen, στη Διαγώνιο, στην καρδιά του κέντρου, δεν χρειάζεται συστάσεις, καθώς είναι ένα από τα πιο αγαπηµένα και γνωστά στέκια, για όλες τις ώρες της ηµέρας!
Εντυπωσιακός ο casual chic χώρος του, ενώ τα πολύ δυνατά χαρτιά του είναι σαφώς η εποχική lunch και dinner κάρτα του, έµπνευσης και επιµέλειας του ταλαντούχου σεφ Μενέλαου Στεφανακίδη, µε λαχταριστές προτάσεις δηµιουργικής µεσογειακής κουζίνας και µε διεθνείς πινελιές, όπως επίσης το πρωινό και το brunch –δοκιµάστε οπωσδήποτε τα pancakes µε mascarpone και raspberry sauce και τα αυγά benedict µε αβοκάντο και prosciutto cotto– που έχουν αποκτήσει φανατικό κοινό!
Εξίσου ενηµερωµένες και ιδιαίτερες τόσο η wine list όσο και η κάρτα των cocktails. Καθηµερινά, από τις 10:00 (13:00-01:00 η κουζίνα / το brunch έως 19:00).
Ύστερα από 4 χρόνια δυναµικής και πετυχηµένης παρουσίας στον all day γαστρονοµικό χάρτη της πόλης, το Canteen, στη Διαγώνιο, στην καρδιά του κέντρου, δεν χρειάζεται συστάσεις, καθώς είναι ένα από τα πιο αγαπηµένα και γνωστά στέκια, για όλες τις ώρες της ηµέρας!
Εντυπωσιακός ο casual chic χώρος του, ενώ τα πολύ δυνατά χαρτιά του είναι σαφώς η εποχική lunch και dinner κάρτα του, έµπνευσης και επιµέλειας του ταλαντούχου σεφ Μενέλαου Στεφανακίδη, µε λαχταριστές προτάσεις δηµιουργικής µεσογειακής κουζίνας και µε διεθνείς πινελιές, όπως επίσης το πρωινό και το brunch –δοκιµάστε οπωσδήποτε τα pancakes µε mascarpone και raspberry sauce και τα αυγά benedict µε αβοκάντο και prosciutto cotto– που έχουν αποκτήσει φανατικό κοινό!
Εξίσου ενηµερωµένες και ιδιαίτερες τόσο η wine list όσο και η κάρτα των cocktails. Καθηµερινά, από τις 10:00 (13:00-01:00 η κουζίνα / το brunch έως 19:00).
Must try
Από το νέο µενού, την εξαιρετική saltimbocca alla Romana (χοιρινό φιλετάκι µε φασκόµηλο, τυλιγµένο σε προσούτο µε καπνιστό πουρέ πατάτας και ελαφριά σάλτσα κρασιού).
Δηµ. Γούναρη 7, Τ. 2310 228520,
Clochard
Δεν συγκαταλέγεται τυχαία στις top γαστρονοµικές προτάσεις της πόλης! Άλλωστε, εδώ και 4 δεκαετίες το εκλεπτυσµένο εστιατόριο επί της Προξένου Κορµηλά, το οποίο διακρίνεται για τη συνέπεια στην ποιότητα, έρχεται πρώτο στις επιλογές των υψηλών επισκεπτών από τον επιχειρηµατικό, πολιτικό και καλλιτεχνικό κόσµο, που απολαµβάνει στη chic σάλα του µε την αστική αίγλη άριστα εκτελεσµένες συνταγές!
Η πιο γλυκιά γωνιά της Θεσσαλονίκης!
Όλα βρίσκονται, πάντα, υπό την υψηλή επίβλεψη του ιδιοκτήτη Γιώργου Βασίλογλου και ανανεώνονται µε τη φρέσκια αντίληψη της δεύτερης γενιάς, του γιου του, Αλέξανδρου, που συνεχίζει επάξια να κρατάει ψηλά τον πήχη! Το µενού του, το οποίο αποτελεί ωδή στην ελληνική κουζίνα, µε κάποιες διεθνείς επιρροές, είναι αποτέλεσµα της δηµιουργικής µατιάς του σεφ, που χαράσσει νέα γευστική γραµµή, προσεγγίζοντας τη σύγχρονη ελληνική κουζίνα µε µια ευρηµατικότητα, χωρίς γαστρονοµικές φανφάρες και εντυπωσιασµούς, εκδηλώνοντας την εµµονή του στις καθαρές γεύσεις που εγγυώνται οι φρέσκες πρώτες ύλες.
Η ανανεωµένη κάρτα του, εκτός από τις ραφιναρισµένες προτάσεις, παρουσιάζει και έναν πιο easygoing χαρακτήρα, ο οποίος καθιστά το Clochard ιδανικό όχι µόνο για fine dining, αλλά και για ένα light lunch, κάτι που έχει καταφέρει να προσελκύσει και το νεανικό κοινό της πόλης! Από τις φετινές εµβληµατικές σπεσιαλιτέ ξεχωρίσαµε το µοσχαράκι γάλακτος, τη βιολογική κινόα µε ψητή σουπιά και θυµαρίσιο µέλι, το φαγκρί φρικασέ µε κρούστα µυρωδικών, την ώρα που το ταρτάρ πετρόψαρων και το ριζότο µε φρέσκα θαλασσινά είναι µόνο κάποια από τα πιάτα που γράφουν ιστορία στη γευστική µας µνήµη!
Η χαριστική… βολή έρχεται µε µια «σφαίρα σοκολάτας», περιχυµένη µε αλµυρή σάλτσα καραµέλας! Στα συν, το εξαιρετικά οργανωµένο και συντονισµένο service. Από €25. Καθηµερινά, 13:00-00:00 & Κυρ. 13:00-19:00.
Προξένου Κοροµηλά 4, Τ. 2310 239805, www.clochard.gr
Για να δείτε τη προσφορά πατήστε εδώ