Ξεκινώντας με αυτή την φράση, η οποία είναι πολύ διαδεδομένη για όσους ταξιδεύουν πολύ και αγαπούν να αποτυπώνουν το κόσμο ακατάπαυστα, είμαστε έτοιμοι να γνωρίσουμε ένα είδος φωτογραφίας που ονομάζεται… Ταξιδιωτική φωτογραφία (Travel Photography)!
Η ταξιδιωτική φωτογραφία περιλαμβάνει την τεκμηρίωση του τοπίου, των ανθρώπων, των πολιτισμών, των εθίμων, της ιστορίας μιας περιοχής και δεν έχει γεωγραφικούς περιορισμούς!
11 μέρη για να επισκεφτείς αν είσαι introvert
Αυτό το είδος, χρονολογείται από τη δεκαετία του 1850. Μερικοί από τους πρώτους επαγγελματίες που συγκαταλέγονται σε αυτή την κατηγορία είναι ο Francis Bedford, ο George Bridges, ο Maxime Du Camp και ο Solomon Nunes Carvalho…
Οι περισσότεροι ειδικεύονται σε μια ιδιαίτερη πτυχή της φωτογραφίας, όπως πορτρέτα ταξιδιού, φωτογραφία τοπίου ή ντοκιμαντέρ, καθώς και να καταγράψουν ένα ολόκληρο ταξίδι. Καθώς, όμως, τα ταξίδια έχουν γίνει πιο προσιτά από το ευρύ κοινό, το είδος ανοίγει πλέον τόσο στους ερασιτέχνες όσο και στους επαγγελματίες. Η ερασιτεχνική φωτογραφία ταξιδιού συχνά «κοινοποιείται» μέσω ιστοτόπων όπως το Flickr, το 500px και το Instagram.
Σε αντίθεση με άλλα είδη φωτογραφίας, είναι αρκετά υποτιμημένο και λιγότερο κερδοφόρο παρά το γεγονός πως οι φωτογράφοι έχουν να αντιμετωπίσουν αρκετές προκλήσεις…
Γιατί είναι σημαντικό, όμως, να αποκτήσουμε δεξιοτεχνία πάνω σε αυτό το είδος φωτογραφίας;
Η ικανότητα να καταγράψουμε θέματα μέσω της φωτογραφίας γύρω από το πνεύμα ενός τόπου είναι αρκετά απαιτητικό, ιδιαίτερα αν σκεφτεί κανείς πως πολλά από αυτά τα μέρη έχουμε την δυνατότητα να τα επισκεφτούμε λίγες έως μια φορά στη ζωή μας. Επομένως, πρέπει να λειτουργήσουμε μεθοδικά και με ακρίβεια! »
Όποιος ταξιδεύει πολύ, ξέρει πολλά» ~ Thomas Fuller
Για τους παραπάνω λόγους, παραθέτουμε μερικές συμβουλές που θεωρούμε χρήσιμες! To πρωινό φως δημιουργεί εκπληκτικές εικόνες, και πέραν αυτού, το να ξυπνάς νωρίς σημαίνει λιγότερος συνωστισμός στα μέρη τα οποία επισκέπτεσαι τόσο από τους τουρίστες όσο και από άλλους φωτογράφους.
Μπορείς να εξοικονομήσεις χρόνο διαβάζοντας ταξιδιωτικούς οδηγούς σχετικά με τον προορισμό σου. Περιηγήσου στο διαδίκτυο, σε άρθρα και δημοσιεύσεις ιστολογίων προκειμένου να πάρεις ιδέες. Ακόμα, συζήτησε με φίλους που ήταν εκεί προκειμένου να μάθεις όσα πιο πολλά μπορείς. Μερικά από τα καλύτερα εργαλεία για την έρευνα φωτογραφίας ταξιδιών είναι και η αναζήτηση εικόνων στο Google.
19 must see της Ασίας για να ταξιδέψεις (μέρος Α)
Στο ταξίδι να έχεις συμπεριλάβει “χρόνο φωτογραφίας”. Αυτό σημαίνει ότι μια καλή φωτογραφία ταξιδιού απαιτεί μια σταθερή δέσμευση χρόνου από την πλευρά σου καθώς και υπομονή προκειμένου να έχεις ένα καλό αποτέλεσμα.
Η προσθήκη ενός ανθρώπινου στοιχείου στις φωτογραφίες βοηθάει και στην αφήγηση μιας ιστορίας. Οι εικόνες είναι πιο ισχυρές όταν συμπεριλαμβάνονται άνθρωποι σε αυτές. Μπορούν να αλλάξουν εντελώς την ιστορία ανάλογα με το είδος του ανθρώπινου στοιχείου που επιλέγεις να συμπεριλάβεις.
Πρέπει, όμως, να ζητάς πάντα άδεια για κοντινές λήψεις. Οι άνθρωποι εκτιμούν πραγματικά την προσπάθεια για επικοινωνία και την ευγένεια.
Το μεγαλύτερο αβοκάντο του κόσμου στην Αυστραλία
«Ταξιδεύει κανείς για να αλλάξει, όχι μέρος, αλλά ιδέες» ~ Hippolyte Taine
Τέλος, μια εφαρμογή που σίγουρα θα σας φανεί ιδιαίτερα χρήσιμη όταν ταξιδεύεται είναι το JPEGmini. Το JPEGmini είναι μια τεχνολογία που μειώνει το μέγεθος αρχείου των φωτογραφιών JPEG έως και 5X, διατηρώντας παράλληλα την ανάλυση και την ποιότητα των αρχικών φωτογραφιών. **Οι φωτογραφίες που χρησιμοποιήθηκαν είναι βραβευμένες από το National Geographic για τη χρονιά 2017**
πηγή: frapress.gr