Θέλετε ένα γκουρμέ γεύμα 18 πιάτων κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας; Το Under in Norway χαρακτηρίζεται ως το instagrammable εστιατόριο στον κόσμο σύμφωνα με την έρευνα του bigseventravel.com. Αυτό το εντυπωσιακό εστιατόριο στο Lindesnes στη νότια Νορβηγία είναι επίσης το πρώτο υποβρύχιο εστιατόριο στην Ευρώπη!
Μισόβυθισμένο στη θάλασσα, το εστιατόριο επιτρέπει στους επισκέπτες να παρακολουθούν τη θαλάσσια ζωή μέσω ενός πανοραμικού παραθύρου. Οι επισκέπτες κατεβαίνουν σε βάθος 5,5 μέτρων χωρίς… καταδυτικό εξοπλισμό. Απλά κατεβαίνουν τις σκάλες…
Το Under είναι το μεγαλύτερο υποβρύχιο εστιατόριο στον κόσμο και το πρώτο της Ευρώπης. Με χοντρούς τοίχους από σκυρόδεμα, η κατασκευή είναι φτιαγμένη για να αντέχει σε πίεση και σοκ από τις σκληρές συνθήκες της θάλασσας. Με την πάροδο του χρόνου, το ίδιο το εστιατόριο θα γίνει μέρος του βυθού. Διάφορα είδη ψαριών φαίνονται από το τζάμι να κολυμπούν, ανάλογα με την εποχή του χρόνου.
«Η πιο συναρπαστική εμπειρία είναι να επισκεφθείτε το εστιατόριο όταν ο καιρός είναι κακός», έχει δηλώσει ο αρχιτέκτονας του εστιατορίου στο Forbes. «Θα είναι φανταστικό να βλέπουμε την επιφάνεια της θάλασσας να διαλύεται από τα μεγάλα κύματα και τη βροχή, δημιουργώντας μια πολύ δραματική θέα».
Το Under κέρδισε πρόσφατα μια θέση στη λίστα με τα καλύτερα μέρη του κόσμου στο World Magazine 2019. Η λίστα αναμονής εδώ για τραπέζι είναι τεράστια! Μπορεί να περιμένει κάποιος έξι μήνες για να κλείσει!
Είναι πραγματικά άξια θαυμασμού η κατασκευή ενός εστιατορίου κάτω από τη θάλασσα, άλλη μία απίθανη ιδέα μετά την μετατροπή πισίνας σε ξενοδοχείο στο Παρίσι σε πολυτελές εστιατόριο.
Η κουζίνα σερβίρει seafood menu (προφανώς)
Κάθε επισκέπτης απολαμβάνει το μενού γευσιγνωσίας θαλασσινών 18 πιάτων. Χρειάζονται τρεισήμισι έως τέσσερις ώρες για να ολοκληρωθεί η απόλαυση αυτού του δείπνου. Οι σεφ δημιουργούν ένα fixed μενού για το εστιατόριο καθώς πιστεύουν ότι αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να «προβάλλουν» την κάθε σεζόν με τα μοναδικά προϊόντα της.
Τα πιάτα έχουν την καλύτερη πρώτη ύλη θαλασσινών αφού βρίσκονται ακριβώς έξω από το εστιατόριο… ενώ υπάρχει η δυνατότητα να δοκιμάσετε και κάποιες ακόμα ξεχωριστές και ιδιαίτερες γεύσεις επίσης από εκλεκτές πρώτες ύλες.
Όπως και να ‘χει, το σίγουρο είναι ότι πρόκειται για μια εκπληκτική και διαφορετική εμπειρία αφού αν μη τι άλλο, μιλάμε για ένα υποβρύχιο εστιατόριο!
Διαβάστε επίσης στο travelstyle.gr