Πάσχα χωρίς τσουρέκι δεν γίνεται, γι’αυτό ψάξαμε, ρωτήσαμε και τελικά μάθαμε την πιο εύκολη συνταγή για ένα πεντανόστιμο τσουρέκι για όσες και όσους θέλουν να έχουν σπιτικά τσουρέκια για το Πάσχα ή και θέλουν να τα φτιάξουν τελευταία στιγμή! Δείτε τη συνταγή:
Συνταγή για γρήγορο και εύκολο τσουρέκι
Υλικά
- 350 γρ. ζάχαρη
- 250 γρ. βούτυρο
- 3 αβγά
- 1/2 κούπα γάλα
- 1/2 κούπα χυμό πορτοκαλιού
- 1 πορτοκάλι, ξύσμα
- 3 κ.γλ. κοφτά μπέικιν πάουντερ
- 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις και ακόμη 1 αβγό ξεχωριστά
Τρόπος Εκτέλεσης
- Στο μίξερ χτυπάμε τη ζάχαρη με το βούτυρο να αφρατέψει.
- Προσθέτουμε τα τρία αβγά ένα-ένα, το γάλα, το χυμό του πορτοκαλιού, το ξύσμα και το μπέικιν πάουντερ.
- Αφού ομογενοποιηθούν καλά τα υλικά, προσθέτουμε και το αλεύρι κοσκινισμένο, σταδιακά.
- Ζυμώνουμε το μείγμα με τα χέρια μέχρι να ‘στεγνώσει’΄και αν είναι ακόμη υγρή, προσθέτουμε σταδιακά αλεύρι.
- Χωρίζουμε τη ζύμη σε 4 κομμάτια και σχηματίζουμε κορδόνια, ενώνουμε τα κορδόνια ανά δύο και τα πλέκουμε.
- Χτυπάμε το αβγό με ένα πιρούνι κι αλείφουμε με ένα πινέλο την επιφάνεια από τα τσουρέκια.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 45′-50′ .
Διαβάστε επίσης:
- Advertisement -
Μάθετε τους ιδανικούς προορισμούς για να ταξιδέψετε το Πάσχα, μόνο στο travelstyle.gr!