Δεν υπάρχει ντόπιος και επισκέπτης της Ευρυτανίας που να µην έχει κάνει µια στάση εδώ για να δοκιµάσει το περίφηµο γαλακτοµπούρεκο, το οποίο συνεχίζει να παρασκευάζεται µε τη… µυστική συνταγή που το έχει κάνει διάσηµο σε όλη την περιοχή και όχι µόνο!
Η ιστορία ξεκινά από το 1981, όταν το γραφικό καφενεδάκι της κυρα-Παρασκευής πέρασε στα χέρια της κόρης της Ιωάννας και του συζύγου της Αλέξανδρου, οι οποίοι συνέχισαν τη… γλυκιά παράδοση µε πίστη στην ποιότητα και τα πιο αγνά υλικά από ντόπιους παραγωγούς!
Ευρυτανία: 5 παραμυθένια χωριά που δεν έχεις ανακαλύψει ακόμη!Τοπ προορισμοί για μονοήμερη
Κι αν δεν ανήκετε στους… γλυκατζήδες, πιστέψτε µας, µια µπουκιά είναι αρκετή για να σας πείσει για την αξέχαστη νοστιµιά του, που πολλοί προσπαθούν να µιµηθούν… Εξίσου ανάρπαστοι επίσης γίνονται και οι… νεότεροι πειρασµοί, όπως το λαχταριστό εκµέκ κανταΐφι και ο κορµός σοκολάτα-µπισκότο!
Τip: Στα τραπεζάκια του «φιγουράρουν» και πεντανόστιµα µεζεδάκια για το τσίπουρο όπως ποικιλίες τυριών και αλλαντικών, αλµυρές και γλυκιές κρέπες αλλά και pizza µε χειροποίητη ζύµη και µακαρονάδες.
Φθινοπωρινό tour στην Ευρυτανία: Δες τις must στάσεις που πρέπει να κάνεις!
info Καθηµερινά 08:00-01:00, Μεγάλο Χωριό,Τ. 22370 41339,κιν. 6973 312138, www.karvelis.com
Διαβάστε με 1,90 USD όλο το περιοδικό