Σάββατο, 21 Δεκεμβρίου, 2024
17.1 C
Athens
HomeΚαιρόςΠροσοχή σε όλους: Αυτό είναι το φαινόμενο "Αριάδνη" που θα χτυπήσει την...

Προσοχή σε όλους: Αυτό είναι το φαινόμενο “Αριάδνη” που θα χτυπήσει την Ελλάδα! (Photos & Video)

Το βαρομετρικό χαμηλό «Αριάδνη» αναμένεται να πλήξει τη χώρα από την Πέμπτη το απόγευμα, με ισχυρές, χιονοπτώσεις, βροχές, θυελλώδεις ανέμους και κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας που θα φτάσει αρκετούς βαθμούς κάτω από το μηδέν.

Η κακοκαιρία θα πλήξει ολόκληρη τη χώρα για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες.

- Advertisement -

Σύμφωνα με τη πρόγνωση του meteo.gr, την Πέμπτη 05/01, η «Αριάδνη» θα βρίσκεται στο Ιόνιο, προκαλώντας από το απόγευμα ισχυρές βροχοπτώσεις στα δυτικά και ισχυρές χιονοπτώσεις στα ορεινά. Μέσα στη νύχτα της Πέμπτης προς Παρασκευή, η «Αριάδνη» θα κινείται πάνω από την ηπειρωτική χώρα γρήγορα προς τα ανατολικά, οι χιονοπτώσεις θα ενταθούν και θα επηρεάσουν περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Ισχυρές βροχοπτώσεις αναμένονται και στο Αιγαίο, με τα ισχυρότερα φαινόμενα στα νησιά του Ανατ. Αιγαίου. Θυελλώδεις άνεμοι νοτίων διευθύνσεων θα πνέουν στα πελάγη, με σταδιακή στροφή σε θυελλώδεις βόρειους στο Ιόνιο.

Την Παρασκευή 06/01, καθώς η «Αριάδνη» θα βρίσκεται πάνω από το Αιγαίο, τα ισχυρότερα φαινόμενα αναμένονται κυρίως στα νησιά του Ανατ. Αιγαίου, στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα, ενώ θα σημειώνονται χιονοπτώσεις σε μεγάλο μέρος της χώρας, ακόμα και σε πεδινές περιοχές. Μέχρι το βράδυ της Παρασκευής οι άνεμοι θα στραφούν σε βόρειους σε όλο το Αιγαίο, ενώ πολύ ψυχρές αέριες μάζες θα καλύψουν όλη τη χώρα. Από το μεσημέρι/απόγευμα της Παρασκευής αναμένονται χιονοπτώσεις στο μεγαλύτερο μέρος της Αττικής.

newsbomb.gr: Η Αριάδνη βάζει την χώρα στην «κατάψυξη»

Σύμφωνα με τα ως τώρα στοιχεία οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν το Σάββατο 07/01 και την Κυριακή 08/01, κυρίως στην ανατολική και νότια χώρα, ενώ πολύ χαμηλές θερμοκρασίες θα επικρατήσουν σε ολόκληρη τη χώρα.

Ειδικά στη Β. Ελλάδα, αναμένεται ότι η θερμοκρασία μέσα στο Σαββατοκύριακο θα παραμείνει συνεχώς σε πολύ χαμηλά επίπεδα (αρκετούς βαθμούς υπό το μηδέν).

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,069LikesLike
88,713 FollowersFollow
182,000SubscribersΕγγραφή
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ