Στην ευρύτερη περιοχή της Νέας Κυδωνίας και συγκεκριµένα στην περιοχή του Σταλού, στον κεντρικό δρόµο, το βλέµµα µας τράβηξε το ολοκαίνουριο Bruschetti, σε πρώτη φάση, εξαιτίας της µοντέρνας και καλαίσθητης κατασκευής του µε την ανοιχτή τζαµαρία στην πρόσοψη. Μπαίνοντας, µας εντυπωσιάζει ο φωτεινός χώρος µε τις καθαρές γραµµές, τα απαλά χρώµατα, τη full open kitchen, τη minimal αισθητική, αλλά αυτό που κυρίως µας κερδίζει είναι το εξαιρετικό µενού του!
Από την Κατερίνα Ρίγκου, Φωτό: Ελεάννα Κουρκουλοπούλου
Το εγχείρηµα, προσεγµένο και µελετηµένο µέχρι την παραµικρή λεπτοµέρεια, είναι έµπνευσης και δηµιουργίας του επιχειρηµατία Νεκτάριου Μαλινδρέτου, ο οποίος δραστηριοποιείται στον τοµέα του τουρισµού περισσότερα από 20 χρόνια.
Η κεντρική ιδέα ήταν να δηµιουργηθεί ένα εστιατόριο που θα έδινε κάτι καινούριο στην πόλη και τους επισκέπτες της. Αυτό το κατάφερε το Bruschetti µε το εξής εξαιρετικό concept: άριστα κρητικά προϊόντα, ιταλικές τεχνικές και δηµιουργικοί συνδυασµοί, µε αποτέλεσµα πιάτα ξεχωριστά, µε µοναδική παρουσίαση και εξαιρετική γεύση!
Από τις σαλάτες (όπως αυτή µε µοσχαρίσια φιλετάκια, ψητό νεκταρίνι, ντοµατίνια κονφί και vinaigrette από πετιµέζι και ξινόκρεµα), τα ορεκτικά (δοκιµάστε το χταπόδι µε φάβα, τζελ λεµονιού και κρίταµο), τις pasta και τα ριζότο (µοναδικό το ravioli εσπεριδοειδών µε φρέσκο σολοµό και µπρικ, αλλά και το µαύρο ριζότο µε χτένια, µαρµελάδα τσίλι και αέρα λεµονιού), φυσικά, η αυθεντική, παραδοσιακή πίτσα στον ξυλόφουρνο µέχρι τα υπέροχα ολόφρεσκα γλυκά όπως το τιραµισού µε κέικ από espresso, κονιάκ και κρέµα τυριού, όλα επιβεβαιώνουν τη δυναµική του µενού, το οποίο ολοκληρώνεται άριστα µε µια ενηµερωµένη wine list, µε πολλές επιλογές από τον ελληνικό και ξένο αµπελώνα.
Στα συν, η δυνατότητα για business meetings, lunch, dinner & coffee, αλλά και events. Καθηµερινά 17:00-00:00 (η κουζίνα), Κυριακή 13:00-00:00.
Info: Κάτω Σταλός, Τ. 28210 38080
Κατεβάστε και ξεφυλλίστε ολόκληρη την έκδοση του Best in Travel Chania δωρεάν απλά με ένα κλικ εδώ.