Οι διαγωνιζόμενοι στην τελευταία δοκιμασία του τελικού του φετινού MasterChef είχαν ιδιαίτερα δύσκολο έργο, καθώς κλήθηκαν να φτιάξουν τρία ιδιαίτερα απαιτητικά πιάτα από το γνωστό εστιατόριο «Funky Gourmet» που βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας… Και οι Χρήστος Γλωσσίδης και Τιμολέων Διαμαντής έπρεπε να ανταποκριθούν όσο γίνεται καλύτερα.
Πρόκειται για ένα εστιατόριο ιδιαίτερα διάσημο που τα πιάτα του είναι πολύ δύσκολα στην παρασκευή.
- Advertisement -
Το πρώτο πιάτο με όνομα «Beetrose» που έπρεπε ν’ αντιγράψουν πιστά σε εμφάνιση και γεύση οι δύο διαγωνιζόμενοι περιελάμβανε σκορδαλιά, «χώμα» από ψωμί με μελάνι σουπιάς, πέταλα παντζαριού και σταμναγκάθι.
Το άλλο πιάτο που είχαν να ετοιμάσουν ήταν ένα «απλό» αυγό, το οποίο έκρυβε μέσα του sorbet καρύδας, «κρόκο» μάνγκο και βούτυρο κακάο ενώ συνοδευόταν από ένα cake βανίλιας.
Το τελευταίο πιάτο ήταν ένα «κόσμημα», που φορούσε η Γεωργιάννα Χιλιαδάκη σαν βραχιόλι και λίγο μετά άρχισε να το τρώει… Τελικά ήταν ένας μπακλαβάς βραχιόλι με πέτσα από γάλα.