Τετάρτη, 11 Δεκεμβρίου, 2024
14.5 C
Athens
HomeΚυκλάδεςΣαντορίνηΣαντορίνη: Τι να φάμε; Εστιατόρια για όλα τα γούστα

Σαντορίνη: Τι να φάμε; Εστιατόρια για όλα τα γούστα

Εμείς στο travelstyle ψάξαμε και βρήκαμε τα πιο γευστικά μέρη για δείπνο στη Σαντορίνη που συνδυάζουν τη μοναδική θέα με ποιοτικές προτάσεις φαγητού. Μοναδικά εστιατόρια που ανεβάζουν τον πήχη στα ύψη και ικανοποιούν ακόμη και τους πιο απαιτητικούς.

Αδιαμφισβήτητα, σημείο αναφοράς αλλά και συνώνυμο της Σαντορίνης είναι η θέα από το νησί προς την Καλντέρα, καθώς και στο πιο διάσημο και πολυφωτογραφημένο ηλιοβασίλεμα στη χώρα.

- Advertisement -

Απολαύστε τις προτάσεις μας!

Κόκκινο Ποδήλατο

Κόκκινο ποδήλατο, Σαντορίνη
Εστιατόριο Κόκκινο Ποδήλατο, Σαντορίνη

Καλωσορίσατε στο ομορφότερο μπαλκόνι της Οίας, το πιο ρομαντικό του Αιγαίου και σίγουρα ένα από τα πιο συγκλονιστικά του πλανήτη. Το Κόκκινο Ποδήλατο βρίσκεται στον περίφημο παραδοσιακό οικισμό του νησιού και ανήκει σε εκείνες τις περιπτώσεις που συμπεριλαμβάνονται στις εμπειρίες που πρέπει να ζήσουν όλοι οι επισκέπτες του νησιού. Η ελληνική δημιουργική κουζίνα του βασίζεται σταθερά στην παράδοση, ενώ η φιλοσοφία του εστιατορίου εστιάζει στη μύηση του επισκέπτη σε μια γαστρονομική εμπειρία επιπέδου –απόγονο των παραδοσιακών ελληνικών γεύσεων.

Ο έμπειρος και ταλαντούχος σεφ Μάριος Τσουρής (τον έχουμε συναντήσει σε εστιατόρια όπως η Σπονδή, το Nobu, το Solymar και το 3* Lasarte στην Ισπανία του σεφ Martin Barasetegui), αναλαμβάνει φέτος ως head chef και συνθέτει ένα μενού που μαρτυρά σοβαρή ενασχόληση με τη μοντέρνα ελληνική κουζίνα, που έχει ωστόσο βαθιές ρίζες στο παρελθόν.

Σαντορίνη: Τα καλύτερα ξενοδοχεία & Airbnb από τον Τάσο Δούση

Εδώ η παραδοσιακή ελληνική κουζίνα συναντά το «σήμερα» μέσα από μια σύγχρονη ματιά και κερδίζει ακόμη και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο.

Idol

Αν αναζητάτε ένα εστιατόριο που δεν επαναπαύεται στη συγκλονιστική θέα της Καλντέρας και προσφέρει μια γαστρονομική εμπειρία πολλών αστέρων, τότε είστε στο σωστό μέρος. Το Idol αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση ανάμεσα στις δεκάδες mainstream επιλογές φαγητού και διασκέδασης στα Φηρά. Θα το βρείτε στην καρδιά της πρωτεύουσας του νησιού, σε ένα χώρο που εκτείνεται σε τρία επίπεδα, ιδανικά να καλύψουν κάθε σας ανάγκη από το πρωί έως το βράδυ. Γιατί το Idol, εκτός από μια εξαιρετική γαστρονομική εμπειρία, προσφέρει από την αρχή της ημέρας θρεπτικό πρωινό, ροφήματα, cocktails κ.ά.

Idol, Σαντορίνη
Εστιατόριο Idol, Σαντορίνη

Το Idol ανανεώθηκε το 2018 , καθώς οι χώροι του έχουν διαμορφωθεί έτσι ώστε να βγάζουν μια καθόλου στημένη και επιτηδευμένη αίσθηση άνεσης, κάνοντας τους θαμώνες του να νιώθουν ακόμα πιο οικεία. Επιπλέον, η νέα συνεργασία με τον σεφ Κωνσταντίνο Αυγουλή και η διαμόρφωση ενός μενού δημιουργικής ελληνικής κουζίνας, σε fine dining επίπεδο, με πιο comfort τρόπο σερβιρίσματος και παρουσίασης, δίνει έμφαση στο φρέσκο ψάρι.

Η καινοτομία στο συγκεκριμένο κομμάτι έγκειται στο γεγονός ότι ο πελάτης μπορεί να επιλέξει το ψάρι της αρεσκείας του και στη συνέχεια η κουζινα του Idol στήνει επιτόπου ένα ολόκληρο custom made μενού.

White Cave Restaurant

Ηφαιστειακές γεύσεις κι εκρηκτικά κρασιά, λιχουδιές και δροσιστικά cocktails, ένα δείπνο με κεριά με θέα την Καλντέρα. Το εστιατόριο White Cave, στο Φηροστεφάνι, προτείνει δημιουργικές γεύσεις εμπνευσμένες από τη γευστικότατη γαστρονομική κληρονομιά της ντόπιας, της ελληνικής και της μεσογειακής παράδοσης.

White Cave Restaurant, Σαντορίνη
White Cave Restaurant, Σαντορίνη

Η περίφημη φάβα, που καλλιεργείται στο νησί για περισσότερα από 3.000 χρόνια, και το φρέσκο ψάρι μπλέκονται αρμονικά στην έμπνευση και τις καινοτόμες ιδέες του δημιουργικού σεφ Γιώργου Πορφύρη, ο οποίος δημιουργεί λαχταριστά πιάτα που γίνονται ο οδηγός σας σε ένα γευστικό ταξίδι από το μπαλκόνι του εστιατορίου σε κάθε γωνιά της Μεσογείου.

Οι κορυφαίες παραλίες της Σαντορίνης, γνωστές & άγνωστες

Πιάτα-σημεία αναφοράς του καταλόγου είναι το ταρτάρ γαρίδας, η πικάνια με κανελόνι και πέστο και το μπαρμπούνι με ελληνική μπουγιαμπέσα και αφρό ούζου.

Lycabettus Restaurant

Ένα από τα πιο αναγνωρισμένα ταξιδιωτικά περιοδικά παγκοσμίως για τις δυνατές εμπειρίες που μεταφέρει στους αναγνώστες του, το National Geographic Traveler φιλοξένησε στις σελίδες του το Lycabettus Restaurant, το  εστιατόριο του ξενοδοχείου Andronis Luxury Suites στη Σαντορίνη.

Lycabettus Restaurant, Σαντορίνη
Lycabettus Restaurant, Σαντορίνη

Σε μια από τις πιο μαγευτικές τοποθεσίες παγκοσμίως βρίσκεται το πιο ωραίο και αξιοζήλευτο μπαλκόνι της Σαντορίνης και όχι μόνο, αυτό του Lycabettus Restaurant που έχει χαρίσει ονειρεμένες στιγμές σε όσους έχουν δειπνήσει κάτω από τον έναστρο ουρανό του, απολαμβάνοντας την ασύγκριτη θέα σε ένα χαλαρό και κομψό περιβάλλον.

Στην κουζίνα του πολυβραβευμένου εστιατορίου επικρατεί άφθονη φαντασία καθώς ο σεφ επιμελείται αριστουργηματικά πιάτα εμπνευσμένα από την ελληνική και διεθνή gourmet γαστρονομία.

Lycabettus Restaurant, Σαντορίνη καρέκλες
Lycabettus Restaurant, Σαντορίνη

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει επίσης και το ετήσιο Andronis Gastronomy Event όπου καταξιωμένοι σεφ από όλο το κόσμο δημιουργούν μεταξύ άλλων και στο χώρο του Lycabettus Restaurant, βραδιές ιδιαίτερης γοητείας.

Lycabettus Restaurant | Best Restaurant with view in Santorini

Selene

Από το 2010 το εστιατόριο Selene μετακόμισε στο πανέμορφο χωριό του Πύργου, αποχαιρετώντας την καλντέρα, την επί σειράν ετών «σύντροφό» του. To Selene, που φέρει την υπογραφή του επιτυχημένου επιχειρηματία Γιώργου Χατζηγιαννάκη, μόνο κορυφαίο θα μπορούσε να είναι.

Selene, Σαντορίνη
Selene, Σαντορίνη

Τα τελευταία χρόνια μάλιστα, το «πάντρεμα» με τον ανήσυχο δημιουργικά και ταλαντούχο chef Θοδωρή Παπανικολάου, καθιστά την Σελήνη ένα από τα καλύτερα -αν όχι το καλύτερο- εστιατόρια του νησιού.

Στα πολύ θετικά η, κάτι παραπάνω από ενημερωμένη, λίστα κρασιών. Επίσης αν επιθυμείτε μια πιο casual γευστική εμπειρία μπορείτε να «δοκιμάσετε» το Selene Meze & Wine.

Axinos

Από τις πιο ενδιαφέρουσες γαστρονομικές αφίξεις της φετινής σεζόν. Το φρέσκο εστιατόριο του (γενικά ανανεωμένου και πλήρως ανακαινισμένου) ξενοδοχείου Rocabella στο Ημεροβίγλι, μας συστήνεται με το όνομα Axinos και με γεύσεις Μεσογείου που αγαπούν την ελληνική πρώτη ύλη. Chef εδώ είναι ο ταλαντούχος και πολλά υποσχόμενος Νίκος Αναγνώστου, με ένα ενδιαφέρον μενού που προμηνύει πως θα τον «ακούμε» συχνά από εδώ και πέρα.

Axinos, Σαντορίνη
Axinos, Σαντορίνη

Μεσογειακές γεύσεις με ιδιαίτερη έμφαση σε ελληνικές πρώτες ύλες, γαλλικές τεχνικές και japaneese peruvian twists, έρχονται να προσθέσουν στο γαστρονομικό χάρτη της Σαντορίνης ένα εστιατόριο must. Συμπληρώστε στα παραπάνω ελληνικές συνταγές που αναβλύζουν παράδοση μέσα από ένα σύγχρονο φίλτρο.

Τop10: Σαντορίνη σαν πίνακας ζωγραφικής

Ξεκινήστε με φρέσκιες γαρίδες με πράσινη σαλάτα, λουίζα και μαγιονέζα με ούζο, μια σαλάτα κινόα με τσάτνευ ροδάκινο, μούρα γκόντζι και φουντούκια και το φαλάφελ ή την τριλογία ελληνικών αλοιφών. Από τον κατάλογο πιάτα που θεωρούνται best sellers είναι το νεαρό κοτόπουλο με καλαμπόκι, πατάτα και κρέμα αυγού, οι γαρίδες γιουβέτσι, το χταπόδι στιφάδο με χυλοπιτάκι και χλωρό Σαντορίνης, και το ρυζόγαλο από τα επιδόρπια που λαμβάνει διθυραμβικές κριτικές.

Φαγητό Axinos, Σαντορίνη
Axinos, Σαντορίνη

Το Axinos διαθέτει και brunch menu που σερβίρεται καθημερινά από τις 11.00 με το αυγό ποσέ, χτυπητό με γιαούρτι, λεμόνι γιούζου, σόγια και καυτερό βούτυρο να έχει ενταχθεί στα αγαπημένα μου πιάτα.

Δυναμικά μπαίνουν στο γαστρονομικό «παιχνίδι» του και τα εθιστικά cocktails του Βασίλη Τσομπανίδη.

Μεταξύ μας

Ο Κώστας και ο Δημήτρης, μπορεί να άφησαν την μητέρα Κρήτη όμως έδωσαν στην Έξω Γωνιά κρητική αύρα στο έπακρο. Το αγαπημένο Μεταξύ μας, με τις δύο υπέροχες αυλές του και τη θέα να αγγίζει την Ανάφη, έχει όλα εκείνα τα στοιχεία που μπορούν να το εντάξουν στα γευστικά στέκια της λίστας κάθε επισκέπτη που αναζητά ποιοτικά γευστικά μέρη.

Ο κατάλογός του έχει πιάτα ελληνικής παραδοσιακής κουζίνας, φτιαγμένα όλα τους με μεράκι και αγνές πρώτες ύλες και δοσμένα με δημιουργική οπτική. Οι μερίδες είναι μεγάλες, η ρακή άφθονη και το καλό κρασί φυσικά εκεί, να σας περιμένει!

Μεταξύ μας μπριζόλα, Σαντορίνη
Εστιατόριο “Μεταξύ μας”, Σαντορίνη

Δοκιμάστε οπωσδήποτε τη σαντορινιά (όταν υπάρχουν λόγω εποχικότητας τα υλικά της) ή την κρητική σαλάτα και όποιο άλλο πιάτο σάς τραβήξει την προσοχή, μιας και πραγματικά είναι όλα αληθινοί πειρασμοί.

Aroma Avlis

Το εστιατόριο του οινοποιείου του Αρτέμη Καραμολέγκου αποτελεί μια από τις must γευστικές προτάσεις της Σαντορίνης. Πρόκειται για το μοναδικό οινοποιείο του νησιού που διαθέτει και εστιατόριο, συνθέτοντας έτσι μια γαστρονομική εμπειρία.

Οι γάτες της Σαντορίνης

Στο Άρωμα Αυλής θα απολαύσετε πιάτα ελληνικής κουζίνας που βασίζονται σε εποχικά προϊόντα της Σαντορίνης όπως τοματάκια, κατσούνια, φάβα, λευκή μελιτζάνα, άνυδρα κολοκυθάκια. Τα περισσότερα μάλιστα από τα λαχανικά και τα φρούτα που θα δοκιμάσετε παράγονται στα μποστάνια της οικογένειας Καραμολέγκου.

Aroma Avlis, Σαντορίνη
Aroma Avlis, Σαντορίνη

Μην χάσετε την ευκαιρία να δοκιμάσετε τοπικές συνταγές όπως ο καβουρμάς, το λουκάνικο παραγωγής, ο μπακαλιάρος με σάλτσα από σαντορινιό πελτέ και σκόρδο, και κάποιες πιο δημιουργικές γεύσεις. Τα τοπικά προϊόντα συνδυάζονται με εξαιρετικής ποιότητας κρεατικά και κάθε γεύση δένει αρμονικά με τα κρασιά που παράγει το οινοποιείο.

Ανώγι

Μόνιμα στη λίστα των αγαπημένων γευστικών στάσεων στη Σαντορίνη και παράλληλα ένα από τα πιο φιλόξενα μέρη. Το Ανώγι είναι ένα παραδοσιακό μεζεδοπωλείο, με συνταγές και επιρροές από όλη την Ελλάδα και ιδιαίτερη αδυναμία στα σαντορινιά προϊόντα.

Ανώγι, Σαντορίνη
Ανώγι, Σαντορίνη

Ο κατάλογός του είναι μακρύς, χωρίς ωστόσο να κουράζει, μιας και εδώ θα έρθετε και θα ξανάρθετε αναζητώντας την ποικιλία που σας προσφέρεται απλόχερα. Πιάτα best seller, όπως θα καταλάβετε από την πρώτη σας κιόλας επίσκεψη, δεν υπάρχουν. Είναι όλα ένα κι ένα. O σεφ Daniel Burca παντρεύει παραδοσιακές γεύσεις και μια new age προσέγγιση με αρμονικό τρόπο, και το αποτέλεσμα είναι σίγουρα λαχταριστό. Στα συν του, η άψογη εξυπηρέτηση και η αυθεντική ελληνική φιλοξενία.

Η Σπηλιά του Νικόλα

Μια από τις πιο ιστορικές ταβέρνες του νησιού, ισχυρός λόγος για να επισκέπτεστε το Ακρωτήρι πολύ συχνά. Η Σπηλιά του Νικόλα, αποτελεί μία από τις ελάχιστες ταβέρνες-εστιατόρια της Σαντορίνης που βρίσκονται μια ανάσα από το κύμα. Αυτός είναι ένας πρώτος και πολύ καλός λόγος για να το αγαπήσεις.

Η Σπηλιά του Νικόλα θέα, Σαντορίνη
Η Σπηλιά του Νικόλα, Σαντορίνη

Ωστόσο εδώ σίγουρα θα βρείτε και πολλούς ακόμα. Ξεκινάμε από το ότι η ελληνική τοπική κουζίνα και το φρέσκο ψάρι έχουν την τιμητική τους. Ό,τι κι αν δοκιμάσετε, στην οικογενειακή αυτή επιχείρηση που πρωτολειτούργησε το 1967 από τον παππού Νικόλα, προέρχεται από το μποστάνι της φαμίλιας. Τυριά, κρέατα, λαχανικά και κρασί, όλα δικά τους, αγνά, φρέσκα και μοναδικά! Το ολόφρεσκα ψάρια έρχονται να ολοκληρώσουν το παζλ της ποιοτικής πρώτης ύλης.

Η Σπηλιά του Νικόλα φαγητό, Σαντορίνη
Η Σπηλιά του Νικόλα, Σαντορίνη

Σε ό,τι αφορά τώρα την βραβευμένη του κουζίνα (το 2007-2008 αναδείχθηκε η καλύτερη ταβέρνα παραδοσιακής κουζίνας) εδώ έχετε την ευκαιρία να γευθείτε ελληνικές νοστιμιές στα καλύτερά τους. Μην παραλείψετε με τίποτα από την παραγγελία σας τους φημισμένους ντοματοκεφτέδες.

Αυτή η Σουίτα στη Σαντορίνη θα σας κόψει την ανάσα κυριολεκτικά! Γιατί έχει τρελάνει την booking;

Mezzo

Στο μαγευτικό Ημεροβίγλι, στη θέση Σκάρος, με θέα το πανέμορφο Ενετικό κάστρο, το εστιατόριο Mezzo, ακριβώς στη θέση που βρίσκεται το ομώνυμο ξενοδοχείο, σας καλεί για δείπνο με θέα. Η μοντέρνα ελληνική κουζίνα έχει την τιμητική της εδώ, χωρίς ωστόσο να απουσιάζουν οι μεσογειακές πινελιές.

Mezzo, Σαντορίνη
Mezzo, Σαντορίνη

Μπορείτε να επιλέξετε κάποιο από τα παραδοσιακά πιάτα, που παρασκευάζονται με αγνές πρώτες ύλες, αλλά και προτάσεις που αναδεικνύουν τη μεσογειακή δημιουργική γαστριμαργία.Μην παραλείψετε το εξαιρετικό rib eye, ενώ ο κιτρινόπτερος τόνος του είναι ένα από τα best seller του καταλόγου.

Σε περίπτωση που θέλετε να επισκεφθείτε το ονειρικό νησί της Σαντορίνης, σας έχουμε ετοιμάσει έναν πλήρη οδηγό με όλα όσα πρέπει να ξέρετε, εδώ.

Δείτε επίσης στο travelstyle.gr:

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,088LikesLike
88,785 FollowersFollow
182,000SubscribersΕγγραφή
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ