Το να βρισκόμαστε σε ένα αεροπλάνο είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι ανακατεύει την αίσθηση της γεύσης, επομένως για την, σχεδόν, αδιάφορη γεύση των γευμάτων στα αεροπλάνα δεν ευθύνεται αποκλειστικά και μόνο το ίδιο το φαγητό, σύμφωνα με το grunge.com.
Mελέτες έχουν επιβεβαιώσει ότι η αφθονία του ήχου, όπως ο συνεχές στροβιλισμός των κινητήρων, μπορεί να αλλάξει τη γεύση των πραγμάτων. Συγκεκριμένα, η γλυκύτητα μειώνεται σε μεγάλο βαθμό, ενώ ενισχύονται οι αλμυρές γεύσεις umami. Ένα από τα καλύτερα παραδείγματα γεύσης umami είναι η ντομάτα, επομένως δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι το bloody mary, το γνωστό σε όλους κοκτέιλ με βάση την ντομάτα θα έχει καλύτερη γεύση σε μια πτήση. Δεν φταίει μόνο ο ήχος, όμως, γιατί τα διάφορα πιάτα των αεροπορικών γενικότερα δεν είναι και τόσο επιτυχημένα στη γεύση.
Ο συνδυασμός της χαμηλής πίεσης και των ξηρών συνθηκών μέσα σε μια καμπίνα αεροπλάνου έχει, επίσης, επίδραση στην ευαισθησία των γευστικών καλύκων των επιβατών κατά την ανίχνευση γλυκών και αλμυρών γεύσεων, αναφέρει το grunge.com. Έτσι και πάλι όλα αυτά ενισχύουν τις γεύσεις τροφών πλούσιων σε umami, όπως οι ντομάτες, τα μανιτάρια και ο ζωμός της σούπας.
Σύμφωνα με το Travel & Leisure, το bloody mary συνδέεται ως επί το πλείστον με το brunch, ενώ είναι και ένα δημοφιλές ποτό, αρκετά μοναδικό μεταξύ των κοκτέιλ, προσφέροντας μια πικάντικη και αλμυρή γευστική εμπειρία που μερικές φορές είναι πιο κοντά σε ένα γεύμα παρά σε ένα ποτό. Εκτός από τον απαραίτητο χυμό ντομάτας και βότκα, μπορεί να διανθιστεί με ελιές, σέλινο, πιπεριές, ακόμα και μπέικον.
Πηγή: Airnews.gr
Δείτε επίσης