Μια εβδομάδα κράτησαν αυτή τη φορά οι εκδηλώσεις, που ξεκίνησαν πριν τρία χρόνια σαν “Tinos Food Paths”…
Σκοπός, να προβάλουν την Τήνο ως γαστρονομικό προορισμό, προωθώντας τις συνεργασίες επαγγελματιών, παραγωγών και όσων ακόμα ανήκουν στον χώρο αυτό… Το Tinos Food Paths έγινε ήδη παράδειγμα και άνοιξε τον δρόμο για παρόμοιες δράσεις άλλων κυκλαδίτικων νησιών. Οι Κυκλάδες θυμούνται την προίκα του παρελθόντος τους και καταλαβαίνουν την αξία που θα δώσει στο παρόν τους. Όλα ξεκινούν από μια ομάδα νέων ανθρώπων, που βλέπουν το μέλλον και τη σημασία του τοπικού, του γνήσιου και διαφορετικού στο τραπέζι του επισκέπτη και καταναλωτή. Το πράγμα δείχνει να πιάνει, αργά αλλά σταθερά.
Αυτά τα “μονοπάτια” παίρνουν ζωή, κινούνται, αναπνέουν με τη μορφή των ανθρώπων τους, ζωντανεύουν το παρελθόν του νησιού και το συνδέουν με το ενδιαφέρον παρόν. Το κοινό, ντόπιοι και καλεσμένοι, συμμετέχουν σ’ ένα μαγευτικό ταξίδι, που δεν θέλεις να τελειώσει. Ξετυλίγει ξεχασμένες παραδόσεις και συνταγές, κάνει στάσεις στις σύγχρονες παραγωγικές μονάδες, διδάσκει τεχνικές μαγειρικής για επαγγελματίες. Οι εθελοντές, βασικό στοιχείο της οργάνωσης και της επιτυχίας της δράσης, έχουν ηλικία από 5 ώς 75 χρόνων: ο καθένας στο πόστο του.
Πολλές οι εκδηλώσεις στο φετινό Tinos Food Paths. Τέσσερις δίνουν μια ιδέα της δουλειάς αυτής και μια καλή εικόνα της δράσης.
Πηγή : athinorama.gr