Δαντελωτές ακτές, χαριτωμένα χωριά, φιλόξενοι, γελαστοί κάτοικοι και ασυνήθιστα εύφορα χώματα, γνωστά από την αρχαιότητα, δίνουν απλόχερα στον επισκέπτη ένα σωρό λόγους για να την ψάξει και να την ερωτευτεί. 

Η Νάξος είναι μοναδική. Όπως είναι και το φαγητό της, που θα λατρέψεις δίχως άλλο.

Απαριθμώντας τα προϊόντα της Νάξου έχουμε μερικά από τα πιο εκλεκτά τυριά και γαλακτοκομικά της Ελλάδας, την καλύτερη ίσως πατάτα, αρωματικά εσπεριδοειδή που δίνουν μοναδικά λικέρ, ελαιώνες, αμπελώνες, κρασί και, φυσικά, ό,τι καλύτερο ψαρεύουν τα καΐκια του νησιού!

- Advertisement -

Η πρώτη εικόνα που αντικρίζει ο ταξιδιώτης φτάνοντας με το πλοίο στη Νάξο είναι η εντυπωσιακή Πορτάρα στο νησάκι «Παλάτια», στο βόρειο άκρο του λιμανιού.

Ίσως το πιο πολυφωτογραφημένο σημείο του πανέμορφου νησιού, αγαπημένη στάση των τουριστών και όλων των επισκεπτών και ιδανικό μέρος για να απολαύσουν το ηλιοβασίλεμα.

Η Πορτάρα- ονομάζεται έτσι λόγω του τεράστιου μεγέθους της- είναι η μαρμάρινη πύλη ναού του 6ου π.Χ αιώνα, πιθανότατα προς τιμήν του θεού Απόλλωνα.