Την δική τους λίστα με τα καλύτερα και τα νοστιμότερα φαγητά της Ελλάδας δημιούργησαν οι ξένοι επισκέπτες, οι οποίοι δηλώνουν ενθουσιασμένοι με τις παραδοσιακές ελληνικές λιχουδιές.
Ταραμοσαλάτα: Φτιαγμένη από ταραμά, ελαιόλαδο και λεμόνι, η φρέσκια εκδοχή δεν έχει καμία σχέση με ό,τι πωλείται στα μάρκετ.
Τοματοκεφτέδες: Μοιάζουν με τους κολοκυθοκεφτέδες αλλά εδώ το βασικό υλικό είναι οι ντομάτες. Τοματοκεφτέδες με ντοματίνια Σαντορίνης είναι must επιλογή.
Φρέσκο ψάρι: Με την δεύτερη μεγαλύτερη ακτογραμμή στην Ευρώπη είναι κρίμα να είσαι στην Ελλάδα και να μην δοκιμάσεις ένα από τα φρέσκα ψάρια της.
Μουσακάς: Ε, δεν θα έλειπε από τη λίστα ένα πιάτο που τα τελευταία χρόνια σταμάτησε να είναι τυποποιημένο.
Μουσακάς: Ε, δεν θα έλειπε από τη λίστα ένα πιάτο που τα τελευταία χρόνια σταμάτησε να είναι τυποποιημένο.
Χωριάτικη σαλάτα: Φέτα, ντομάτα, αγγουράκι και ξερή ρίγανη θα παραμένει πάντα η τοπ επιλογή.
Μπουγάτσα: Μια ζεστή και γλυκιά πίτα με τραγανό φύλλο και πλούσια κρέμα που δεν αντιστέκεται κανείς.
Λουκουμάδες: Μπορεί να μας διεκδικούν τους λουκουμάδες αλλά η αλήθεια είναι πως με την κανελίτσα και το φρέσκο μέλι θα θυμίζουν πάντα Ελλάδα.
Πηγή: athensmagazine.gr