Οι εποχές που τα εστιατόρια των ξενοδοχείων θεωρούνταν έσχατη λύση ή εφεδρικό πρόγραμμα για δείπνο έχουν παρέλθει. Τώρα πια, τα εξαιρετικά πολυτελή ξενοδοχεία και τα θέρετρα πέντε αστέρων σε όλο τον κόσμο προσελκύουν τους επισκέπτες με υπέροχα εστιατόρια που διαθέτουν μοναδικά περιβάλλοντα και κουζίνα παγκόσμιας κλάσης.
Με άφθονα αστέρια Michelin και διάσημοι σεφ στην κουζίνα πρόθυμοι να βάλουν τη σφραγίδα τους, πολλά εστιατόρια ξενοδοχείων έχουν γίνει προορισμοί από μόνα τους, ανεξάρτητα από το αν οι επισκέπτες μένουν στο κατάλυμα ή όχι. Εδώ θα δείτε τα 5 καλύτερα εστιατόρια πολυτελών ξενοδοχείων στον κόσμο, που όλα σερβίρουν εξαιρετική κουζίνα για να ευχαριστήσουν στο απόλυτο τους επισκέπτες τους.
5.WAKU GHIN, MARINA BAY SANDS, ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΗ
Το πιο περιζήτητο τραπέζι στη Σιγκαπούρη είναι στο Waku Ghin, ένα εστιατόριο με δύο αστέρια Michelin που στεγάζεται στο διάσημο Marina Bay Sands Hotel. Ο σεφ Tetsuya Wakuda, που θεωρείται ένας από τους καλύτερους σεφ της Αυστραλίας, επιδεικνύει τη μαγειρική του όρεξη συνδυάζοντας τα πιο φρέσκα εποχιακά προϊόντα της Αυστραλίας με τις γαλλικές μαγειρικές τέχνες και την παρουσίαση ιαπωνικού στιλ. Μπορείτε να απολαύσετε μαριναρισμένες γαρίδες βοτάνου με αχινό και χαβιάρι oscietra και ιαπωνική μπριζόλα ohmi wagyu από την επαρχία Shiga με wasabi και σόγια εσπεριδοειδών. Σχεδιασμένος από τον βραβευμένο Ιάπωνα σχεδιαστή Yohei Akao, ο ανανεωμένος χώρος τραπεζαρίας διαθέτει μινιμαλιστικό σχεδιασμό που ενσωματώνει φυσικά υλικά και περίπλοκες λεπτομέρειες, ωδές στη φύση και την κληρονομιά.
4.T’ANG COURT, THE LANGHOM HONG KONG, ΚΙΝΑ
Μια γαστρονομική υπόθεση περιμένει στο T’ang Court, το θρυλικό, βραβευμένο με τρία αστέρια Michelin εσταιτόριο στο The Langham Hong Kong Hotel. Η τραπεζαρία εκτείνεται σε δύο ορόφους και διαθέτει πολυτελή επίπλωση σε αποχρώσεις του μπορντό και του χρυσού. Ολόκληρος ο χώρος αποπνέει μια πολιτιστική ατμόσφαιρα που αποτίει φόρο τιμής στη δυναστεία των Τανγκ, μια από τις χρυσές εποχές στην αυτοκρατορική κινεζική ιστορία. Το εστιατόριο προσφέρει ένα προκαθορισμένο μενού καθώς και à la carte με μια επιλογή από αυτοκρατορικά και καντονέζικα πιάτα, όπως ψητό αστακό σε ζωμό κοτόπουλου, κοκκινιστή φωλιά αυτοκρατορικού πουλιού με τριμμένο αγγούρι θάλασσας και σούπα conpoy, ψημένο γεμιστό κέλυφος καβουριού και αστακό με κρεμμύδια και ασκαλώνια , και τηγανητό ιαπωνικό βόειο κρέας wagyu με ανάμεικτα μανιτάρια, φρέσκο κρεμμυδάκι και σκόρδο μεταξύ άλλων.
3. ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ LE MEURICE ALAIN DUCASSE, LE MEURICE HOTEL, ΠΑΡΙΣΙ, ΓΑΛΛΙΑ
Με επικεφαλής τον Alain Ducasse με τον executive chef Amaury Bouhours, το Restaurant le Meurice Alain Ducasse έχει γίνει η επικούρεια διεύθυνση στο Παρίσι. Εμπνευσμένη από το Salon de la Paix στο Chateau de Versaille, η τραπεζαρία επιβάλλει την κλασική της κομψότητα: καθρέφτες αντίκες, κρυστάλλινους πολυελαίους, μπρούτζο, μάρμαρο και νωπογραφίες. Τα μεγάλα παράθυρα πλαισιώνουν τη θέα, στους Jardins des Tuileries. Το εστιατόριο με δύο αστέρια Michelin ειδικεύεται στo fine dining, με μια φιλοσοφία που βασίζεται στην έννοια της «Βασικής Κουζίνας» να διατηρεί τις φυσικές και αυθεντικές γεύσεις κάθε πιάτου. Τα πιάτα με την υπογραφή του χώρου περιλαμβάνουν τραγανό μπλε αστακό, καπνιστό γιαούρτι, ψητό αρνί Lacaune, καπνιστό βοδινό κρέας, ψητό κοτόπουλο από το Culoiseau και ψητό μοσχαρίσιο με κόκκους μεταξιού μεταξύ άλλων.
2.DINNER BY HESTON BLUMENTHAL’S, MANDARIN ORIENTAL LONDON, ΛΙΝΔΙΝΟ, ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ
Δείπνο από τον Heston Blumenthal μέσα στο 5 αστέρων Mandarin Oriental Hyde Park London Hotel είναι ένα από τα πιο διάσημα εστιατόρια στον κόσμο και κάτοχος δύο αστέρων Michelin. Συνελήφθη για πρώτη φορά στα τέλη της δεκαετίας του 1990, η ιδέα για το Dinner και προέκυψε από τη γοητεία του Heston με τα αλμυρά παγωτά του τέλους του 1800, το θέατρο της γευστικής εμπειρίας Tudor και τα πιάτα που εμφανίζονται στο Alice’s Adventures in Wonderland (Οι περιπέτειες της Αλίκης στη χώρα των Θαυμάτων) του Lewis Carroll. Συνεργαζόμενος με ιστορικούς τροφίμων και αγγίζοντας τον κόσμο των Μουσείων, τη βρετανική βιβλιοθήκη και την ομάδα στο Hampton Court Palace του King Henry VIII, ο Heston δημιούργησε ένα μενού που μεταφέρει την ιστορία σε μια νέα και εξελισσόμενη σύγχρονη γευστική εμπειρία. Ο εσωτερικός χώρος του εστιατορίου έχει σχεδιαστεί ως ένα λεπτό, κομψό πορτρέτο – σύγχρονο και καινοτόμο, αλλά με επίγνωση της παράδοσης, με αδιάκοπη θέα στο Hyde Park. (Dinner by Heston Bluemnthal’s)
1.OUT OF THE BLUE, SONEVA FUSHI, ΜΑΛΔΙΒΕΣ
Μια μοναδική εμπειρία διαμονής και γαστρονομίας μπορεί να προσφέρει το ιδιωτικό νησιωτικό θέρετρο Soneva Fushi στις Μαλδίβες. Η εκπληκτική διώροφη δομή του θέρετρου πάνω από το νερό – που ονομάζεται Out Of The Blue – στεγάζει πέντε μοναδικά εστιατόρια και ένα μπαρ και κελάρι. Εδώ, οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν τις δημιουργίες κορυφαίων σεφ από όλο τον κόσμο σε οικεία περιβάλλοντα. Από τον πιο αποκλειστικό χώρο εστίασης του Blue είναι το «Once Upon a Table», ένα τραπέζι σε σχήμα πετάλου που χωράει μόλις οκτώ άτομα για μια οικεία γευστική εμπειρία. Κατά τη διάρκεια των ετών, πολλοί από τους κορυφαίους σεφ του κόσμου κάνουν εδώ μια επίσκεψη. Ένα που ξεχωρίζει ανάμεσα στους εκλεκτούς χώρους εστίασης του θέρετρου είναι το Flying Sauces, το οποίο συνδυάζει γαστρονομία παγκόσμιας κλάσης από σεφ με αστέρι Michelin με τη συγκίνηση και τον ενθουσιασμό του ziplining.
Δείτε επίσης
- Μοναδικές σουίτες σε υπερπολυτελή ξενοδοχεία στον κόσμο
- Βουδαπέστη: 5 ξενοδοχεία 4 αστέρων στο κέντρο της πόλης σε εξαιρετικές τιμές για ένα city break – όνειρο!
- Πολυτελείς ξενώνες σε 5 κλασικούς χειμερινούς προορισμούς για να περάσετε αξέχαστα
- Ritz Paris: Επισκέπτρια του ξενοδοχείου έχασε ένα δαχτυλίδι αξίας 750.000 ευρώ – Δεν φαντάζεστε που βρέθηκε