Παρασκευή, 24 Ιανουαρίου, 2025
11.6 C
Athens
HomeTravelΤα 4 πιο γραφικά λιμάνια στον κόσμο - Ανάμεσά τους κι ένα...

Τα 4 πιο γραφικά λιμάνια στον κόσμο – Ανάμεσά τους κι ένα ελληνικό

Αξία δεν έχει μόνο ο προορισμός, αλλά και όλη η πορεία κατά τη διάρκεια του ταξιδιού. Με αυτό ως σκεπτικό, το λιμάνι ενός προορισμού αποτελεί την “καρδιά” του τόπου και είναι αυτό που δίνει απλόχερα τις πρώτες εικόνες στον ταξιδιώτη… Ποια είναι όμως τα 4 πιο γραφικά λιμάνια στον κόσμο; Και φυσικά δεν θα μπορούσε να λείπει από την τετράδα και ένα ελληνικό.

Όταν το καράβι φτάνει στο λιμάνι

Το πρώτο πράγμα που κάνουμε σχεδόν όλοι όταν το πλοίο φτάνει στο λιμάνι είναι να κοιτάξουμε γύρω μας, θέλοντας με αυτό τον τρόπο να κρατήσουμε για πάντα στην σκέψη μας τα πρώτα δευτερόλεπτα, λίγο πριν από την περιήγησή μας στον προορισμό μας.

- Advertisement -

Εμείς λοιπόν σας παρουσιάζουμε τα 4 πιο γραφικά λιμάνια στον κόσμο, που πολλές φορές έχουν αποτελέσει θέμα ανάλυσης και περιγραφής διάσημων σαιτ του εξωτερικού, ανάμεσά τους και ένα ελληνικό!

Port Vell, Βαρκελώνη

Κωνσταντινούπολη

Νάπολη

Σαντορίνη

Το αρχαίο ελληνικό λιμάνι που δεν άγγιξε ο χρόνος!

Το αρχαίο ελληνικό λιμάνι με τις 100 τριήρεις που δεν άγγιξε ο χρόνος, αποτελεί το καλύτερα διατηρημένο αρχαίο λιμάνι της Ελλάδας παρά την αλλαγή της στάθμης του νερού και τη φθορά του χρόνου. Ποιο είναι αυτό;

Το αρχαίο ελληνικό λιμάνι που δεν άγγιξε ο χρόνος!

Το λιμάνι της Αρχαίας Ανθηδώνας, της αρχαίας πόλης με την ολάνθιστη αγορά, το επίνειο της αρχαίας κραταιάς πόλης της Θήβας. Εκεί όπου ναυπηγήθηκαν 100 τριήρεις μετά από ψήφισμα των Θηβαίων. Το καλύτερα διατηρημένο αρχαίο λιμάνι της Ελλάδας, όπου τμήματά του είναι εκτός νερού, ενώ κατά κανόνα τα αρχαία λιμάνια είναι σήμερα βυθισμένα λόγω της ανόδου της στάθμης της θάλασσας.

Λιμάνι της Αρχαίας Ανθηδώνας

Η Ανθηδώνα ήταν ομηρική Βοιωτική πόλη στα παράλια του βορείου Ευβοϊκού κόλπου και τα ερείπιά της βρίσκονται περίπου 15 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Χαλκίδας.

Το λιμάνι της Ανθηδώνας ήταν ευρύχωρο για τα δεδομένα της εποχής, διέθετε ακόμα και δύο λιμενοβραχίονες, το στόμιο των οποίων μπορούσε να κλείνει με αλυσίδα με σκοπό τη προστασία του λιμένος από εχθρικές επιδρομές, όπως επίσης και από τους ισχυρούς βοριάδες.

Η πόλη επήλθε σε παρακμή κατά τη διάρκεια της Βυζαντινής περιόδου, λόγω των επιδρομών πειρατών. Αυτό ανάγκασε τους κατοίκους της να αποτραβηχτούν προς το εσωτερικό και συγκεκριμένα στις βόρειες υπώρειες του όρους Μεσσάπιο (σημερινή ονομασία Κτυπάς) και να ιδρύσουν έναν κτηνοτροφικό οικισμό που αποτέλεσε τον πυρήνα της σημερινής κοινότητας των Λουκισίων. Κατά τη μετάβασή τους από την παραλία στις υπώρειες του όρους μετέφεραν οικοδομικό υλικό από τα προγενέστερα κτίσματα με το οποίο εν μέρει χτίστηκε ο μικρός ναός του Αγ. Γεωργίου ευρισκόμενος σήμερα έξω από το χωριό Λουκίσια.

Δείτε επίσης στο travelstyle.gr:

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,009LikesLike
88,527 FollowersFollow
187,000SubscribersΕγγραφή
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ