Το μικροσκοπικό πριγκιπάτο του Μονακό έχει γίνει τόσο ελκυστικό για τους δισεκατομμυριούχους του κόσμου, που ο πρίγκιπας Αλβέρτος Β’ έδωσε το πράσινο φως για ένα υπεράκτιο έργο αστικής ανάπτυξης.
Ο πιο φιλόξενος φορολογικός παράδεισος στον κόσμο αντιμετωπίζει μια κρίση στις πολυτελείς ιδιοκτησίες, λόγω έλλειψης χώρου για τους 2.700 πολυεκατομμυριούχους που αναμένεται να εγκατασταθούν εκεί μέσα στα επόμενα δέκα χρόνια, αναφέρει η Guardian.
Συμβουλές για ένα αξέχαστο τριήμερο στο Μόναχο!
Το Μονακό έχει πληθυσμό περίπου 38.000 κατοίκους, εκ των οποίων μόνο το 20% είναι Μονεγάσκοι, σύμφωνα με τους Financial Times. Σχεδόν το 35% των κατοίκων του, είναι σύμφωνα με πληροφορίες, εκατομμυριούχοι.
Η νέα οικολογική γειτονιά του Portier Cove προβλέπεται να προσθέσει 60.000 τετραγωνικά μέτρα στην επικράτεια του Μονακό, μήκους 2 τετραγωνικών χιλιομέτρων. Στη γη αυτή θα μπορούν να κατασκευαστούν 120 πολυτελείς κατοικίες.
Μάλιστα, το τρέχον κόστος της ιδιοκτησίας στο Μονακό ανέρχεται στα 90.900 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο και έρχεται δεύτερο μετά το Χονγκ Κονγκ. Σύμφωνα με τον Έντουαρτ ντε Μαλέτ Μόργκαν, κτηματομεσίτη της λονδρέζικης φίρμας Knight Frank, η συνεχώς αυξανόμενη ζήτηση και η μεγάλη έλλειψη προσφοράς, έχουν εκτοξεύσει «στα ύψη» τις τιμές των ακινήτων στο Μονακό.
Το συγκεκριμένο έργο θεωρείται ζωτικής σημασίας για την συνεχιζόμενη ανάπτυξη του μικροσκοπικού κρατιδίου, καθώς όπως αναφέρει η Guardian πέρυσι δεν πουλήθηκε κανένα νεόδμητο διαμέρισμα, λόγω έλλειψης κατοικιών.
Είναι ο 21ος αιώνας εντελώς άτεχνος; Ενας Ιάπωνας καλλιτέχνης απαντά με εικόνες!
Τα προηγούμενα σχέδια για ένα μεγάλο πρόγραμμα ανάπτυξης ακυρώθηκαν λόγω της χρηματοπιστωτικής κρίσης του 2008 και λόγω των περιβαλλοντικών ανησυχιών. Τώρα, η Bouygues, η κατασκευαστική εταιρεία που συμμετέχει στο σχέδιο των 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων, δεσμεύεται πως δε θα προκληθεί καμία ζημιά στο περιβάλλον.
Γιατί οι άνθρωποι εκτιμούν περισσότερο τα ταξίδια από τα υλικά αγαθά;
Σύμφωνα με την εταιρεία, όλα τα σημαντικά θαλάσσια είδη έχουν μεταφερθεί σε τεχνητούς κοραλλιογενείς υφάλους που έχουν εκτυπωθεί σε τρισδιάστατο εκτυπωτή και έχουν ήδη εγκατασταθεί για να φιλοξενήσουν άγρια ζώα.
Το Μονακό είναι ο μικρότερος από τους φορολογικούς παραδείσους και δεν επιβάλλει φόρο εισοδήματος φυσικών προσώπων, φόρο περιουσίας ή φόρο κεφαλαιούχων κερδών. Για να υποβάλλει κανείς αίτηση για διαμονή στο Μονακό, πρέπει να επιδείξει πως έχει κάπου να μείνει, να ανοίξει τραπεζικό λογαριασμό στο Μονακό και να καταθέσει τουλάχιστον 500.000 ευρώ, ενώ πρέπει να μένει στο πριγκιπάτο για τουλάχιστον 6 μήνες το χρόνο
Πηγή: iefimerida.gr