Διαχρονική αξία στο… χρηµατιστήριο της πιο δροσερής απόλαυσης, το Delizia για τέταρτη χρονιά εκπαιδεύει τον ουρανίσκο µας σε αυθεντικά παγωτά ιταλικής σχολής!
Από τον Γιώργο Λ. Παπαχατζή, Φωτο: Ελεάννα Κουρκουλοπούλου
Άλλωστε, οι εµπνευστές του, ο Χρήστος Καραπαναγιώτης και ο Ιταλός Matteo Bianciardi, έχουν µυηθεί στην τέχνη του gelato και µάλιστα µε βάση τις καλύτερες πρώτες ύλες, που προµηθεύονται απ’ όλο τον κόσµο, όπως ντόπια βιολογικά φρούτα, φρέσκο γάλα από τοπικές φάρµες, βανίλιες Ταϊτής, φουντούκια από Τορίνο.
Στη βιτρίνα µάς ξελογιάζουν 25 απίθανες γεύσεις όπως φιστίκι, τιραµισού ή σοκοµπανάνα, ενώ σε best seller του φετινού καλοκαιριού αναδεικνύονται η πανακότα παγωτό µε µύρτιλα, το cheesecake και το µασκαρπόνε µε φράουλες.
Η γκάµα καλωσόρισε και µια νέα σειρά παγωτών µε στέβια (ιδανικά για διαβητικούς), ενώ, όπως πάντα, περιλαµβάνει και ακαταµάχητα sorbets!
Όλα αυτά τα απολαµβάνουµε σε κυπελλάκι, χωνάκια, αλλά και µε λαχταριστές βάφλες Λιέγης. Φυσικά, δεν λέµε «όχι» σε έναν ιταλικό espresso ή affogato (παγωτό µε espresso).
Must taste και το χειροποίητο frozen yogurt µε φρέσκο γάλα και πρόβειο γιαούρτι Χανίων!
Καθηµερινά από τις 10:00-όσο πάει (µέσα Μαρτίου – αρχές Νοεµβρίου).
Info: Χάληδων 13, Παλιά Πόλη, Τ. 28210 54377
Κατεβάστε και ξεφυλλίστε την έκδοση του Best in Travel Chania 2016 δωρεάν απλά με ένα κλικ εδώ.