Δείτε πρώτοι το ανανεωμένο Stinking Bishop! Ποιες αλλαγές μας επιφυλάσσει το αγαπημένο μας wine bar restaurant στο Κολωνάκι!!!
Από την Τίτη Βελοπούλου ([email protected])
Aπό την πρώτη στιγμή που μας συστήθηκε πριν 4 χρόνια, κέντρισε την προσοχή μας όχι μόνο με το έξυπνο λογοπαίγνιο με την οδό Πατριάρχου Ιωακείµ και το εγγλέζικο ιδιαίτερο οµώνυµο τυρί, αλλά και την έμφαση στη λεπτομέρεια…
Όπως λοιπόν ένα καλό… κρασί έτσι και το Stinking Bishop ωριμάζει και μας υποδέχεται στη γαστρονοµική πιάτσα της Λουκιανού από φέτος τον Απρίλιο άκρως ανανεωμένο.
Διατηρώντας τον classy και casual chic χαρακτήρα του αλλά και τις γήινες φωτεινές αποχρώσεις ο νέοςχώρος, την αναμόρφωση του οποίου ανέλαβε η Τζένη Τσουλάκου (NORMA ARCHITECTS), εμφανώς μεγάλωσε, ενώ η προσθήκη της εντυπωσιακής μπάρας με τις διακοσµητικές αναφορές από τελάρα κρασιών έγινε σκόπιμα για να δηλώσει και τη στροφή του σε έναν πιο μπαρίστικο χαρακτήρα!
Εκτός, λοιπόν, από τη γυάλινη walk in κάβα όπου «ξεκουράζονται» πάνω από 120 πολυσυλλεκτικές ετικέτες κρασιών ελληνικού και ξένου αμπελώνα (μάλιστα γύρω στα 20 by the glass), φέτος μας περιμένει και μια πλούσια λίστα με premium και σπάνιες προτάσεις spirits και long drinks (από ένα Ιαπωνικό oουίσκι Nikka Taketsuru Pure Malt και μια Kaufman soft vodka μέχρι μια τεκίλα Reserva de laFamilia κι ένα Blu Coat drygin) που μπορεί κανείς να γευτεί σε 35ml και 70ml...
Κι όλα αυτά σε ένα αρμονικό pairing με μια μικρή, πλην εµπνευσµένη bar food κάρτα που φέτος στα χέρια του Μπάμπη Πούλη, χαρακτηρίζεται από ένα casual easygoing ύφος με international συνταγές, καθαρές γεύσεις με ένα καλοδεχούμενο ethnic twist που προσθέτει στα πιάτα την απαραίτητη ένταση.
Τι να πει κανείς για το ceviche τόνου με ginger και soya, την crispy duck και το λαυράκι σχάρας με lemongrass, ενώ δεν λείπει το dry aged ribeye John Stone για τους απαιτητικούς ουρανίσκους…
Από €35/κρασί. Καθηµερινά 13:00-00:30.
Ηighlight