Στη δημοσιότητα βγήκε μια σοκαριστική έρευνα όπου αποκαλύπτει το λόγο που πολλοί τουρίστες αρνούνται να έρθουν στην Ελλάδα!
Συγκεκριμένα, στοιχεία από διάφορες έρευνες (World Economic Fund, World Risk Report) δείχνουν ποιες χώρες είναι οι πιο επικίνδυνες για τους τουρίστες, ανάλογα με την εγκληματικότητα, τις τρομοκρατικές επιθέσεις, τις φυσικές καταστροφές και τα προβλήματα υγείας που θα αντιμετωπίσει κάποιος εκεί. Σε κάποιες από αυτές τις κατηγορίες βρέθηκε και η Ελλάδα.
Αρχικά, η Ελλάδα βρέθηκε ανάμεσα στο Top 10 των χωρών με τη μεγαλύτερη εγκληματικότητα, όπου την πρωτιά συνεχίζει να κατέχει η Νότια Αφρική, η οποία είναι λιγότερο ασφαλής χώρα για να την επισκεφτεί κανείς από άποψη εγκληματικότητας. Όσο για την Ελλάδα, εκείνη βρίσκεται στη 10η θέση (τελευταία δηλαδή), οπότε αυτός δεν είναι ο κύριος λόγος που απομακρύνει τους τουρίστες…
Από την άλλη, στους μη ασφαλείς προορισμούς από άποψη φυσικών καταστροφών η Ελλάδα βρίσκεται στην 3η θέση, με αποτέλεσμα αυτός να είναι, όπως δείχνει και η έρευνα, ο μεγαλύτερος φόβος όσων δεν επισκέπτονται τη χώρα μας. Την πρώτη και τη δεύτερη θέση σε αυτή την κατηγορία κατέχουν η Ιαπωνία και το Βιετνάμ αντίστοιχα. Ακόμη μια απίστευτη έρευνα αναφέρει ότι η Ελλάδα κινδυνεύει να γίνει έρημος!
Σε αυτές τις χώρες καλό είναι να αποφύγετε να ταξιδέψετε!
H μεγαλύτερη εταιρεία παροχής ιατρικών ταξιδιωτικών υπηρεσιών παγκοσμίως, «International SOS» παρουσιάζει και ανανεώνει συνεχώς χάρτες που μας δείχνουν το πόσο ασφαλείς ή επικίνδυνες είναι οι χώρες του κόσμου. Στους χάρτες της χωρίζει τους προορισμούς των χωρών σε πέντε κατηγορίες ανάλογα με τον κίνδυνο: ασήμαντος, χαμηλός, μεσαίος, υψηλός και ακραίος.
Εμείς είπαμε να επικεντρωθούμε στους προορισμούς με τον ακραίο κίνδυνο και τα
υψηλότερα ποσοστά επικινδυνότητας για το 2019. Όπως παρατηρήσαμε η Αφρική είναι η ήπειρος με τους περισσότερους «προς αποφυγήν» προορισμούς, οι οποίοι είναι το Νότιο Σουδάν, η Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, η Σομαλία, η Λιβύη και το Μάλι. Επίσης, η Δημοκρατία του Κονγκό και η Νιγηρία που είναι υψηλές σε ρίσκο έχουν κάποιες περιοχές με ακραία επικινδυνότητα.
Στην Ασία τα υψηλότερα ποσοστά επικινδυνότητας κατέγραψαν η Συρία, το Ιράκ, η Υεμένη και το Αφγανιστάν.
Από την άλλη η πλειονότητα των κρατών της Ευρώπης, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, χαρακτηρίζονται ως προορισμοί με πολύ χαμηλό προφίλ κινδύνου, με την Ελβετία, το Λουξεμβούργο, τη Σλοβενία, τη Νορβηγία, τη Δανία, τη Φιλανδία και την Ισλανδία να είναι οι χώρες που συγκεντρώνουν τα χαμηλότερα ποσοστά επικινδυνότητας για το 2019 παγκοσμίως.
Δείτε επίσης στο travelstyle.gr: