Τετάρτη, 18 Δεκεμβρίου, 2024
17.6 C
Athens
HomeΚόσμοςΤα 10 πιο μυστήρια μουσεία στον κόσμο που σοκάρουν

Τα 10 πιο μυστήρια μουσεία στον κόσμο που σοκάρουν

Τα 10 πιο παράξενα, ασυνήθιστα και μυστηριώδη μουσεία στον κόσμο αναδεικνύει η ένωση ρώσων τουρ οπερέιτορ (ATOR), παροτρύνοντας τους ταξιδιώτες να τα επισκεφθούν για να αποκομίσουν μοναδικές ταξιδιωτικές εμπειρίες που θα τους μείνουν αξέχαστες.

Πρωταγωνιστές στα μουσεία αυτά, που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα, είναι εκθέματα μακάβρια, …δύσοσμα, αλλά και εύγευστα (όπως τα γερμανικά λουκάνικα)!

Ανακαλύψτε τα…

- Advertisement -

Μουσείο Υπονόμων, Παρίσι

perierga mouseia

Οι υπόνομοι βρίσκονται στο επίκεντρο του μουσείου (Musee des Egouts) το οποίο εκθέτει την ιστορία και ανάπτυξη του αποχετευτικού συστήματος της πόλης, το οποίο φθάνει τα 2.100 χλμ.

Οι επισκέπτες μπορούν να περπατούν στους διαδρόμους αποχέτευσης ενώ εκτίθενται ιστορικά μέσα διαχείρισης των λυμάτων.

Οι αγωγοί είναι επισκέψιμοι από το 1867 και, παρά τη… δυσοσμία, το μουσείο αυτό, στην πλατεία Place de la Resistance, συγκεντρώνει το ενδιαφέρον πολλών τουριστών.

Το φαράγγι του Αγγίτη & το σπήλαιο του Ορφέα στις Σέρρες

Μουσείο Χωρισμένων, Ζάγκρεμπ, Κροατία

perierga mouseia

Το Μουσείο είναι αφιερωμένο στις σχέσεις που δεν άντεξαν, εκθέτοντας προσωπικά αντικείμενα που άφησαν πίσω τους πρώην ερωτικοί σύντροφοι μαζί με μικρές περιγραφές.

Το 2011 το μουσείο κέρδισε το βραβείο Kenneth Hudson ως το πιο καινοτόμο μουσείο στην Ευρώπη.

Ο επισκέπτης μπορεί να μάθει για πολλές ερωτικές ιστορίες χωρισμών, από τραγικές μέχρι τις πιο αστείες.

 Μουσείο Θανάτου, Λος Άντζελες, ΗΠΑ

perierga mouseia

Οι ιδρυτές του μουσείου, στην Hollywood Boulevard, συνέλλεξαν αναμνηστικά αντικείμενα από δολοφόνους, πολλά από τα οποία προέρχονται από θανατοποινίτες οι οποίοι εκτελέστηκαν στην ηλεκτρική καρέκλα.

Εκτίθεται, ακόμα, μια φωτογραφία της Μέριλιν Μονρό από το νεκροτομείο και το αληθινό κομμένο κεφάλι του Henri Landru.

Το μακάβριο μουσείο ιδρύθηκε το 1995 με το σλόγκαν «Όλοι κάποτε θα πεθάνουμε, επομένως γιατί να μην μάθουμε περισσότερα για το θάνατο».

Το μουσείο δεν δέχεται παιδιά, εγκύους και ανθρώπους με ιστορικό ψυχικών ασθενειών…

 Μουσείο Μαγισσών, Κορνουάλη, Αγγλία

perierga mouseia

Άνοιξε το 1951 από τον ισχυρό μάγο Cecil Williamson, και περηφανεύεται για τη μεγαλύτερη μαγική συλλογή στον κόσμο!

Το «πιο βρώμικο εστιατόριο σε όλο τον κόσμο» είναι ελληνικό!

Οι επισκέπτες μπορούν να μάθουν για την ιστορία αλλά και την πρακτική της μαγείας ανά τους αιώνες, παρατηρώντας αντικείμενα όπως το βωμό μιας μάγισσας ή το σπαθί ενός μάγου, ή επιλέγοντας ένα από τα 3.000 βιβλία που υπάρχουν στη βιβλιοθήκη του.

Τα εκθέματα κατηγοριοποιούνται σε: Σατανισμός, Τρόποι αντιμετώπισης των μάγων, Προβλέψεις, Τελετουργικά, Μαντεία και άλλες πρακτικές της μαγείας.

Εδώ θα βρείτε μια πλούσια συλλογή από… όργανα βασανισμού, καθώς και δεκάδες τρόπους να λέτε τη μοίρα…

 Μουσείο Φαλλών, Ρέικιαβικ, Ισλανδία

perierga mouseia

Η συλλογή του αποτελείται από 280 μόρια από 93 διαφορετικά είδη θηλαστικών, συμπεριλαμβανομένου του ανθρώπου.

Όλα ξεκίνησαν το 1974, όταν ο Ισλανδός καθηγητής Ιστορίας Sigurður Hjartarson δέχτηκε ένα πραγματικά πρωτότυπο δώρο-έκπληξη: Ένα πέος ταύρου, σταλμένο από έναν φίλο του.

Οι υπόλοιποι φίλοι του εμπνεύστηκαν και η ασυνήθιστη αποστολή μορίων στον καθηγητή έγινε συνήθεια, τα δώρα έγιναν συλλογή και η συλλογή στεγάστηκε στο μουσείο.

Τα ανθρώπινα γεννητικά όργανα ανήκουν σε δωρητές που είχαν υπογράψει εγγράφως στον Hjartarson ότι του παραχωρούν το όργανό τους μετά θάνατον…

Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, Λος Άντζελες

perierga mouseia

Εκτίθενται 7 συνθέσεις που συνδυάζουν επιστημονικά, ιστορικά, ηθογραφικά και καλλιτεχνικά στοιχεία. Οι περισσότερες εκθέσεις αποκαλούνται επιστημονικές και ιστορικές φαντασίες.

Η επέκταση του μουσείου διπλασίασε τον εκθεσιακό χώρο, προσθέτοντας ζωντανά εκθέματα των ζώων, έναν κήπο και μια έκθεση σχετικά με την εξέλιξη του Λος Άντζελες.

Ποιος μπορεί να αντισταθεί στους τεράστιους δεινόσαυρους, σε κινούμενα πουλιά, πολύτιμους λίθους και μέταλλα, σε ζωύφια και ένα Discovery Center όπου τα παιδιά μπορούν να ακουμπήσουν κάθε είδους γούνα και απολιθώματα;

Μουσείο Λουκάνικου, Βερολίνο, Γερμανία

perierga mouseia

Στο μουσείο (Currywurst Museum), με 11 ευρώ ο επισκέπτης μπορεί να μάθει πολλά ενδιαφέροντα για τα γερμανικά λουκάνικα, να τα μυρίσει και να δοκιμάσει σε ειδική καντίνα.

Το μουσείο άνοιξε το 2009 και στεγάζεται δίπλα στο διάσημο Μουσείο Ψυχρού Πολέμου, στο Checkpoint Charlie του Βερολίνου.

Κάθε χρόνο, στη Γερμανία καταναλώνονται 800 εκατ. λουκάνικα…

 Υποβρύχιο μουσείο γλυπτών, Κανκούν, Μεξικό

perierga mouseia

Το μουσείο βρίσκεται στο «νησί των Γυναικών» και για να το επισκεφθείτε θα πρέπει να είστε προετοιμασμένοι για ένα υποβρύχιο ταξίδι.

Ο γλύπτης Jason de Caires Taylor έχει σμιλέψει 460 θαυμαστά έργα ενώ, μαζί με τα δημιουργήματα του καλλιτέχνη, εκτίθενται και έργα ντόπιων δημιουργών.

Το υποβρύχιο πάρκο άνοιξε το 2011 και υπολογίζεται ότι το επισκέπτονται 750.000 τουρίστες τον χρόνο, ενώ στόχος των δημιουργών του είναι η περιοχή να αναβαθμιστεί τουριστικά.

 Μουσείο των ψυχών του καθαρτηρίου, Ρώμη

perierga mouseia

Σύμφωνα με το Καθολικό δόγμα, το Καθαρτήριο είναι μια επίπονη αλλά απαραίτητη προϋπόθεση για την κάθαρση της ψυχής. Κάτι σαν “προθάλαμος”του παραδείσου.

Ο Γάλλος ιερέας Victor Jouet αφιέρωσε τη ζωή του συγκεντρώνοντας εκθέματα όπως σημάδια πάνω σε βιβλία και ρούχα που χρονολογούνται μεταξύ του 1637 και το 1919 προσπαθώντας να αποδείξει την ύπαρξη του καθαρτηρίου.

Η συλλογή σήμερα εκτίθεται σε μια αίθουσα του ναού Sacro Cuore de Suffragio και παρόλο που δεν είναι αναγνωρισμένη από την επίσημη εκκλησία και την επιστήμη, γοητεύει τους λάτρεις του Υπερφυσικού.

Mουσείο Νούντλ της Οσάκα, Ιαπωνία

perierga mouseia

Το μουσείο είναι αφιερωμένο στα στιγμιαία noodles και όχι μόνο, και στον δημιουργό του στιγμιαίου ράμεν, Momofuku Ando.

Το Μουσείο διαθέτει εργαστήρια όπου ο επισκέπτης μπορεί να μάθει πώς να παρασκευάζει και να γευτεί τις δημιουργίες του.

Τα στιγμιαία νούντλς εμφανίστηκαν για πρώτη φορά το 1958. Στο Μουσείο εκτίθενται πολλά είδη τους που παρασκευάζονται σε διαφορετικές χώρες εδώ και 60 χρόνια.

Η είσοδος είναι δωρεάν και οι επισκέπτες πληρώνουν τα master classes.

πηγή:.tornosnews.gr

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,078LikesLike
88,732 FollowersFollow
182,000SubscribersΕγγραφή
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ