Τι μπορεί να κρύβουν διάσημα τουριστικά αξιοθέατα…; Δεν είναι όλα όσο αθώα νομίζετε! Ανακαλύψτε λοιπόν τις ιστορίες πίσω από το σπουδαίο όνομά τους!
Πυραμίδες της Γκίζα: το κόλπο με τις καμήλες . Αν βρεθείτε στην Αίγυπτο και κάποιος σας προσφέρει ξενάγηση στις πυραμίδες σε καμήλα με 13 ευρώ, το πιθανότερο είναι να δεχτείτε, για να ζήσετε την εμπειρία και της πυραμίδας και της καμήλας. Κανείς, όμως, δεν λέει ότι για να… κατεβείτε από την καμήλα, θα χρειαστούν κι άλλα χρήματα και μάλιστα πολύ περισσότερα.
Λούβρο, Παρίσι: κλεμμένη τέχνη. Στο πασίγνωστο και μεγαλειώδες μουσείο του Παρισιού , πολλά από τα έργα τέχνης που θα αντικρίσετε είναι κλεμμένα από χώρες στις οποίες εισέβαλε ο Ναπολέων. Όχι και τόσο ελκυστικό…
Ντουμπάι, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα: χτισμένο πάνω στην ανθρώπινη εκμετάλλευση. Μπορεί εκ πρώτης όψεως, το Ντουμπάι να είναι μια λαμπερή και μοντέρνα πόλη, υπάρχουν, όμως, πολλά σύννεφα στις ρίζες του, αφού χτίστηκε και συνεχίζει να χτίζεται με εκμετάλλευση φτηνής εργασίας από την Ασία, που καταπατά τα ανθρώπινα δικαιώματα. Παρ’ όλο που αυτό γίνεται ολοένα και πιο γνωστό, υπάρχει ακόμη πολύς κόσμος που δεν το γνωρίζει.
Μπουτάν: τι κρύβεται πίσω από την ευτυχία; Μια από τις πιο χαρούμενες χώρες του κόσμου έχει μια πρόσφατη ιστορία (το ’80 και το ’90), όχι και τόσο λαμπρή, αφού τότε διώχτηκε περίπου το 20% του πληθυσμού του. Παρ’ όλο που αυτό οδήγησε σε παγκόσμια κατακραυγή, πολλοί τουρίστες ακόμη δεν γνωρίζουν τη σκοτεινή πλευρά της πρόσφατης πολιτικής και κοινωνικής κατάστασης της χώρας.
Πύργος του Άιφελ, Παρίσι: μετρά αυτοκτονίες. Μέχρι στιγμής, ο διάσημος ατσαλένιος πύργος-σήμα κατατεθέν του Παρισιού, μετρά 349 αυτοκτονίες από ανθρώπους που είτε πήδηξαν, είτε κρεμάστηκαν στο δημοφιλές αξιοθέατο.
Μέμφις, Τενεσί: στην εποχή του κίτρινου πυρετού. Υπάρχουν κάποια κτίρια στο κέντρο του Μέμφις που έχουν χτιστεί με έναν όροφο παραπάνω , γιατί όταν «χτύπησε» ο κίτρινος πυρετός την περιοχή, ξέμειναν από χώρους για τα πτώματα.
Λίμνη του Ozarks, Μιζούρι: τι κρύβει στον πυθμένα; Η τεχνητή αυτή λίμνη δημιουργήθηκε με νερό του ποταμού Osage. Έτυχε να πλημμυρίσει πολλές φορές με νερά να κατακλύζουν διάφορα νεκροταφεία κι όπως καταλαβαίνετε, δεν χρειάζεται και πολλή φαντασία για να σκεφτούμε τι μπορεί να υπάρχει στον πυθμένα.
Τόκιο, Ιαπωνία: μερικά μπαρ δεν είναι και τόσο ακίνδυνα. Αν βρεθείτε ποτέ προς τα εκεί, πρέπει να δείξετε προσοχή στα μπαρ με προσφορές δωρεάν ποτών κ.ο.κ. Κάποια από αυτά διευθύνονται από το Yakuza, ένα οργανωμένο συνδικάτο εγκλήματος που ξεκίνησε από την Ιαπωνία και δεν θα είναι διόλου απίθανο αν βγείτε από εκεί χωρίς πορτοφόλι και λεφτά, με την αστυνομία να μην μπορεί να κάνει και πολλά για να βοηθήσει.
Άλπεις, Ευρώπη: πτώματα κάτω από το χιόνι. Υπάρχουν χιλιάδες πτώματα θαμμένα κάτω από το χιόνι , που χρονολογούνται από τους Παγκόσμιους Πολέμους. Λόγω, μάλιστα, του φαινομένου του θερμοκηπίου, πολλά από αυτά πλέον αποκαλύπτονται κι έρχονται στην επιφάνεια.
Ντίσνεϊλαντ, Καλιφόρνια: αληθινά ή ψεύτικα κόκαλα; Υπάρχουν ακόμη κάποια ανθρώπινα κόκαλα ως εκθέματα στην έκθεση των «Πειρατών της Καραϊβικής». Κάποτε υπήρχαν και ανθρώπινοι σκελετοί, οι οποίοι πλέον έχουν αντικατασταθεί με ψεύτικους.
Όρος Φούτζι, Ιαπωνία: τι κρύβει η βάση του; Κοντά στη βάση του περίφημου Φούτζι, υπάρχει κάτι που είναι γνωστό ως «δάσος αυτοκτονίας» και είναι ακριβώς αυτό: ένα δάσος όπου πολλοί άνθρωποι πάνε για να αυτοκτονήσουν. Αποτελεί, μάλιστα, τόσο δημοφιλές μέρος αυτοκτονίας, που υπάρχουν αποτρεπτικές πινακίδες από την αυτοκτονία σε διάφορα σημεία του.