Από την Τίτη Βελοπούλου ([email protected])
NΑTURA fresh food
Sexy, δροσιστικό και γεμάτο εκρήξεις το νέο γευστικό project του Νatura στη Μύκονο φέτος μας ταξιδεύει στα μυστικά της θάλασσας με φρεσκάδα και ανεπιτήδευτη απλότητα…
Όταν πριν από 4 χρόνια γνώρισα για πρώτη φορά το concept Natura Mykonos στη Μύκονο µε κέρδισε τόσο για το προνοµιακό περιβάλλον του στο ξενοδοχείο Leto Hotel, Mykonos, που θυµίζει… κήπο της Εδέµ, γύρω από την πισίνα µε ανεµπόδιστη θέα στο Γιαλό και περιτριγυρισµένο από φοίνικες, όσο και για τη δηµιουργική ευφυΐα του chef @George Koumpouris !
Εδώ με τον αγαπημένο Γιώργο Κουμπούρη
Και μπορεί όλα αυτά τα χρόνια να κερδίζει τις εντυπώσεις με τις γευστικές του προτάσεις, όμως φέτος επιφύλασσε για τον ουρανίσκο μας επιφωνήματα θαυμασμού!
Σαφώς επηρεασμένος από τα ταξίδια του στην Ινδονησία, αλλά και τη θάλασσα και τη φύση που τόσο λατρεύει, ο Γιώργος έστησε ένα νέο concept που το ονομάζει “natura fresh food sea concept”!
Έτσι κάπως βρέθηκα και φέτος σε αυτή την υπέροχη παραδείσια αυλή για να δοκιμάσω ένα degustation menu (σε μια ιεροτελεστία με το ανάλογο wine pairing) από την ολοκαίνουρια κάρτα που φέτος κινείται σε almost raw προτάσεις (μεσογειακές και fusion), μια σειρά από signatured συνταγές, αλλά και εμπνευσμένα πιάτα ημέρας (πάρτε μια γεύση από τις φωτογραφίες)!
Ένα εξαιρετικό µενού, χωρίς φιοριτούρες και προσπάθειες εντυπωσιασµού, όπου πρωταγωνιστικό ρόλο κατέχει η γευστική διαφάνεια. Καθαρές ελληνικές γεύσεις με κάποιες fusion επιρροές, απόλυτος σεβασµός στην πρώτη ύλη, άριστης ποιότητας προϊόντα και µοντέρνες τεχνικές έχουν ως αποτέλεσµα πιάτα µε αβίαστη νοστιµιά που με ταξίδεψαν…
Στα χέρια του ακόµα και η πιο απλή και… ταπεινή φαινοµενικά πρώτη ύλη αποκτά µια sexy και παιχνιδιάρικη διάθεση που το κάνει να στέκεται στο ύψος των υψηλών προσδοκιών ενός απαιτητικού και πολυπολιτισµικού κοινού που καταφτάνει κάθε καλοκαίρι στη Μύκονο. Γι’ αυτόν άλλωστε το ζητούµενο στη γαστρονοµία είναι η αυθεντική γεύση των πρώτων υλών και ο σεβασµός τους στο µαγείρεµα, έτσι ώστε να διατηρούν την ουσία τους… Τα πιάτα της φετινής κάρτας, αποτέλεσµα έμπνεύσεων από την πρώτη µπουκιά προκαλούν µικρές σταδιακές εκρήξεις στον ουρανίσκο µας, δηµιουργώντας αναµνήσεις και γευστικές αποπλανήσεις…
Ξεκινάμε με τη Στήρα του Ψαρά με αχινό, πικάντικο λαδολέμονο, μυρωδικά
Φρέσκια σαρδέλα γκασπάτσο που μυρίζει Μεσόγειο..
Το Σκουμπρί με κουκιά! Εκκεντρικός συνδυασμός για ψαγμένους ουρανίσκους
Τόνος ταρτάρ αυγοτάραχο.. Ντελικάτο, ευγενικό με μικρές εκρήξεις…
Τα σπαράγγια με μανούρι και φυστίκι Αιγίνης…Εξαιρετικός συνδυασμός
Λαυράκι με καραμέλα εσπεριδοειδών…
Το καπνιστό κοτόπουλο
Πάπια, πιπέρι και καφές… Από τα αγαπημένα μου πιάτα
Συνοδεύει µια εξόχως ενδιαφέρουσα οινική λίστα! Όσο για το επιδόρπιο, είναι από εκείνες τις φορές που επιβάλλεται πραγµατικά να κρατήσετε χώρο για κάποια από τις εµπνευσµένες προτάσεις του!
Μια εμπειρία που μου άφησε τις πιο νόστιμες… αναμνήσεις!
Foam λευκής σοκολάτας, ελαφρύ και βελούδινο Καραμέλα, μήλο λεμόνι παγωτό βανίλια…Μια κουταλιά χίλιες γεύσεις
Τip: Για τους αθεράπευτα ρομαντικούς υπάρχει και η δυνατότητα για ένα sunset menu!