Τα ταξίδια μπορεί στο πίσω μέρος του μυαλού μας να τα έχουμε στη κατηγορία της ξεκούρασης, όμως πολλές φορές αυτό ισχύει για το ψυχικό κομμάτι! Στα ταξίδια ταλαιπωρούμε το σώμα μας είτε με τις ατελείωτες βόλτες, το λιγότερο ύπνο, αλλά και τις έντονες περιπέτειες. Για να ανταπεξέλθουμε σε όλα αυτά χρειαζόμαστε κάποιο τρόπο για να πάρουμε ενέργεια! Πάμε να δούμε παρακάτω δύο συνταγές για μπάρες ενέργειας χωρίς ψήσιμο!
Ο γνωστός chef Λάμπρος Βακιάρος μας δίνει τις συνταγές για μπάρες ενέργειας χωρίς ψήσιμο, που θα μας βοηθήσουν όχι μόνο στα ταξίδια αλλά και στην καθημερινότητά μας.
- Advertisement -
Μπάρες βρώμης με ταχίνι
Υλικά
- 150 γρ. νιφάδες βρώμης
- 150 γρ. ταχίνι
- 180 γρ. μέλι
- 100 γρ. καρύδια
- 80 γρ. αμύγδαλα με το φλούδι ωμά και ανάλατα
- 50 γρ. σταφίδες ξανθιές (ψιλοκομμένες)
- 50 γρ. ηλιόσπορο
- 20 γρ. σπόρους chia
- 25 γρ. σουσάμι
- 2.5 γρ. κανέλα
- 1.5 γρ. κύμινο
Εκτέλεση
- Σε ένα μικρό ταψί απλώνουμε το σουσάμι και το καβουρντίζουμε στον φούρνο για 10 λεπτά, στους 160 βαθμούς στον αέρα.
Προσέχουμε να μην αρχίσει να καίγεται. - Σε ένα άλλο μικρό ταψί καβουρντίζουμε τα αμύγδαλα για 10 -15 λεπτά, επίσης στους 160 βαθμούς.
- Σπάμε στο μούλτι τα καρύδια και τα αμύγδαλα σε μικρά κομματάκια, αφού έχουν κρυώσει.
- Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα στεγνά υλικά και ανακατεύουμε καλά.
- Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε το ταχίνι με το μέλι, το ρίχνουμε στο μπολ με όλα τα υπόλοιπα υλικά και με το χέρι μας
ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι όλα τα υλικά να ομογενοποιηθούν, να γίνουν μία μάζα.
Θέλει αρκετό ανακάτεμα και στην συνέχεια ζύμωμα για να ενωθούν όλα τα υλικά πολύ καλά. - Σε ένα ταψί 25×20 εκ. απλώνουμε μία λαδόκολλα, βάζουμε το μείγμα και το πιέζουμε με το χέρι μας να απλωθεί ομοιόμορφα.
Μπορούμε να το απλώσουμε πιο εύκολα με την βοήθεια ενός ποτηριού. - Το βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα να σφίξει, και στην συνέχεια το κόβουμε σε μικρά τετράγωνα κομμάτια.
Μπάρες βρώμης με φυστικοβούτυρο
Υλικά
- 100 γρ. νιφάδες βρώμης
- 50 γρ. αμύγδαλα
- 50 γρ. καρύδια
- 100 γρ. cranberries
- 20 γρ. σπόρους chia
- 2.5 γρ. κανέλα
- 0.6 γρ. μοσχοκάρυδο
- 150 γρ. φυστικοβούτυρο
- 85 γρ. μέλι
Εκτέλεση
- Σπάμε στο μούλτι τα καρύδια και τα αμύγδαλα σε μικρά κομματάκια.
- Σε ένα μέτριο μπολ βάζουμε όλα τα στεγνά υλικά και ανακατεύουμε καλά.
- Προσθέτουμε το φυστικοβούτυρο, το μέλι και με το χέρι μας ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι όλα τα υλικά να ομογενοποιηθούν,
να γίνουν μία μάζα.
Θέλει αρκετό ανακάτεμα και στην συνέχεια ζύμωμα για να ενωθούν όλα τα υλικά πολύ καλά. - Σε ένα ταψί 25×20 εκ. απλώνουμε μία λαδόκολλα, βάζουμε το μείγμα και το πιέζουμε με το χέρι μας να απλωθεί ομοιόμορφα.
Μπορούμε να το απλώσουμε πιο εύκολα με την βοήθεια ενός ποτηριού. - Το βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα να σφίξει, και στην συνέχεια το κόβουμε σε μικρά τετράγωνα κομμάτια.
Δείτε επίσης: Φέρτε την Ιταλία στο σπίτι σας! Συνταγή για αυθεντική ιταλική καρμπονάρα