Σάββατο, 16 Νοεμβρίου, 2024
15.8 C
Athens
HomeΚυκλάδεςΜύκονοςΣε αυτό το εστιατόριο στη Μύκονο, πρέπει να κλείσεις τραπέζι μέρες πριν......

Σε αυτό το εστιατόριο στη Μύκονο, πρέπει να κλείσεις τραπέζι μέρες πριν… Διαβάστε γιατί…

Όταν οι µυκονιάτικες πρώτες ύλες µετουσιώνονται σε πιάτα που οδηγούν τη µεσογειακή κουζίνα ένα βήµα παραπέρα, τότε όλοι αναζητούν να ζήσουν τη γαστρονοµική εµπειρία στο Μ-eating.

Μ-eating: Mykonos… on our plate!

titi-profile Τίτη Βελοπούλου
([email protected])
fb-iconinstagram

- Advertisement -

Aπό την Κατερίνα Φωτοπούλου  ([email protected])

Photos: Eλεάννα Κουρκουλοπούλου

Μετράει 6 χρόνια παρουσίας στον γευστικό χάρτη του νησιού και έχει γίνει σηµείο αναφοράς για τους λάτρεις των µεσογειακών γεύσεων µε ένα gourmet twist που κάνει κάθε πιάτο έναν γευστικό θησαυρό!

Σε ένα παλιό µυκονιάτικο σπίτι µε το απόλυτο νησιώτικο touch και τη χαρακτηριστική υπερυψωµένη αυλή, ο ιδιοκτήτης και chef Παναγιώτης Μενάρδος υποδέχεται τους καλεσµένους του µε ένα µενού που τιµά τα τοπικά υλικά και µέσα από µια… περίτεχνη προετοιµασία παρουσιάζει γεύσεις που δεν συναντάς σε άλλο µενού!

Με επιµονή στην ποιότητα, έµφαση στην παρουσίαση και µια ανατρεπτική εκδοχή σε παραδοσιακές συνταγές, η καλοστηµένη κάρτα του ιντριγκάρει κάθε ουρανίσκο, την ίδια στιγµή που signature cocktails και µια άκρως ενδιαφέρουσα ελληνική wine list επιτυγχάνουν το τέλειο food pairing!

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΕΝΑΡΔΟΣ

Όταν η φιλοσοφία της µεσογειακής γαστρονοµίας, οι άριστες τοπικές πρώτες ύλες, οι upscale τεχνικές και ένα αστείρευτο ταλέντο δένουν αρµονικά στο… µυαλό και την κουζίνα του Παναγιώτη Μενάρδου, το φαγητό µεταµορφώνεται σε εµπειρία…. Γέννηµα-θρέµµα Μυκονιάτης, µετά τις σπουδές του στη µαγειρική τέχνη «απαρνήθηκε» τις µαρµίτες high end ξενοδοχείων και έβαλε όλο το µεράκι στο M-eating, ένα από τα κορυφαία γαστρονοµικά spots του νησιού! Η δηµιουργικότητα, η τόλµη του να πειραµατίζεται, η ικανότητά του να δίνει ένα gourmet twist σε πατροπαράδοτες γεύσεις και η εσωτερική του ανάγκη να ξεπερνά τον εαυτό του, έχουν κερδίσει κάθε λάτρη των εκλεπτυσµένων απολαύσεων!

Χουνκιάρ μπεγεντί. Σιγοψημένο και πολύ τρυφερό μοσχαράκι πάνω σε πουρέ μελιτζάνας, σάλτσα φρέσκιας ελληνικής ντομάτας με μυρωδικά και σφουγγαράκι παρμεζάνας

Aπό €40. Καθηµερινά 19:00-01:00 (η κουζίνα). Ενδείκνυται η κράτηση.

Καλογερά 10, Χώρα, Τ. 22890 78550, www.m-eating.gr 

Διαβάστε όλη τη Μύκονο στο ολοκαίνουριο Best in Travel Mykonos εδώ

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,133LikesLike
88,989 FollowersFollow
180,000SubscribersΕγγραφή
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ