Το γνωρίζατε ότι μπορείτε να φάτε πιάτο βραβευμένο με αστέρι Michelin δίνοντας μόνο 1,2 ευρώ; Κι όμως αυτό το μέρος υπάρχει!
Μπορεί η κοινή άποψη να είναι πως τα αστέρια Michelin τα παίρνουν οι «ψαγμένες», ακριβές και γκουρμέ κουζίνες, αλλά οι υπεύθυνοι των βραβείων αποφάσισαν να δώσουν αστέρι σε ένα πιάτο που κοστίζει μόλις 1,2 ευρώ.
Το φθηνότερο εστιατόριο με αστέρι Michelin του κόσμου είναι το Liao Fan Hawker Chan, με το κύριο πιάτο να κάνει μόλις 1,2 ευρώ. Πρόκειται για μια φημισμένη καντίνα που βρίσκεται στη Σιγκαπούρη.
Γνωρίστε και τα εστιατόρια της Αθήνας που διακρίθηκαν με αστέρια Michelin to 2019!
Σύμφωνα με το CNN, εκτός από την υπέροχη γεύση μερικοί ακόμη λόγοι που το μαγαζί έκανε την διαφορά ήταν οι κλιματιζόμενες αίθουσες και το γεγονός ότι το προσωπικό του ήταν πάντα χαμογελαστό, σε αντίθεση με τα περισσότερα εστιατόρια στην Σιγκαπούρη που όλοι είναι σκυθρωποί. Ακόμη μερικά εκσυγχρονισμένα πιάτα όπως το τόφου σε ταϊλάνδέζικη εκδοχή και η σούπα Γουόντον έφεραν το μαγαζί του σεφ ένα βήμα πιο κοντά στην «νίκη».
Ο σεφ Chan Hon Meng είναι ο δεύτερος σεφ καντίνας στη Σιγκαπούρη που λαμβάνει αστέρι Michelin, ο οποίος δηλώνει ότι δεν περίμενε την διάκριση, εργάζεται 17 ώρες την ημέρα, μαγειρεύοντας σε μία μικρή κουζινούλα, πουλώντας 180 κοτόπουλα -30 περισσότερα από ό,τι πριν λάβει το βραβείο.
Πάντως το αστέρι Michelin έφερε πελατεία και δημοσιότητα στον Σιγκαπουριανό μάγειρα, ο οποίος ναι μεν άνοιξε κι άλλα μαγαζιά, αλλά επίσης ακρίβυνε το πιάτο που τον έκανε διάσημο, όπου τώρα κοστίζει γύρω στα 3 δολάρια.
Αυτή είναι η καλύτερη γυναίκα σεφ στον κόσμο! Η μοναδική με τρία αστέρια Michelin!
Τον τίτλο της καλύτερης γυναίκας σεφ στον κόσμο απέσπασε η Κλερ Σμίθ, η οποία άνοιξε το Core by Clare Smyth στο Notting Hill του Λονδίνου. Πρόκειται για τα βραβεία Elit Vodka World’s Best Female Chef Award και ανήκουν στον ίδιο οργανισμό που βραβεύει τα 50 Καλύτερα Εστιατόρια του Κόσμου (50 Best Restaurants).
Επίσης, είναι η μοναδική γυναίκα σεφ στη Βρετανία με τρία αστέρια Michelin, καθώς τα προηγούμενα χρόνια ήταν υπεύθυνη για το τριάστερο εστιατόριο του Γκόρντον Ράμσι στο Λονδίνο. Η Κλερ συνεργαζόταν με τον Γκόρντον για περισσότερα από 13 χρόνια.
Γεννήθηκε και μεγάλωσε σε μία φάρμα στη βόρεια Ιρλανδία. Έγινε γνωστή -πέρα από τη συνεργασία της με τον Γκόρντον- για την ελαφριά και μοντέρνα έκφραση της γαλλικής κουζίνας στα πιάτα της.
Το εστιατόριό της σερβίρει πιάτα όπως μία απλή, αλλά εξαιρετικά μαγειρεμένη πατάτα, με σάλτσα μπέαρ μπλανκ και αβγά ρέγγας και μπακαλιάρου. Το μεσημεριανό μενού κοστίζει 80 ευρώ και το βραδινό 95.
Τα προηγούμενα χρόνια το βραβείο είχαν αποσπάσει η Έλενα Αρζάκ, του εστιατορίου Arzak στο Σαν Σεμπαστιάν της Ισπανίας, η Αν-Σοφί Πικ του Maison Pic στη Βαλένς της Γαλλίας και η Ελέν Νταρόζε η οποία είχε τα δικά της εστιατόρια σε Λονδίνο και Παρίσι.
Δείτε επίσης στο travelstyle.gr: