Με τίτλο “Φάε σαν θεός σε αυτό το ηλιόλουστο ελληνικό νησί”, το άρθρο της συγγραφέα και φωτογράφου Danielle Bernabe στο National Geographic εστιάζει στη γαστρονομική κουλτούρα ενός νησιού της Ελλάδας.
Η πλούσια γαστρονομία της Νάξου, το μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων, αποτέλεσε θέμα σε εκτενές άρθρο που δημοσιεύτηκε πρόσφατα στην ιστοσελίδα του National Geographic.
“Η Νάξος, ένας ατμοσφαιρικός Μεσογειακός παράδεισος, κουβαλά χιλιάδες χρόνια ιστορίας στο “από το χτήμα στο τραπέζι” μενού της”, αναφέρει η συγγραφέας. Περάστε αξέχαστες διακοπές στο μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων!
Όπως διαπιστώνει, όλες οι πηγές φαγητού είναι απευθείας διαθέσιμες στο νησί, χωρίς να χρειάζονται μεσάζοντες.
“Οι κάτοικοι του νησιού καλλιεργούν τα 165 στρέμματα του κατάφυτου και ποικιλόμορφου εδάφους, και σήμερα χιλιάδες τουρίστες κάθε χρόνο συρρέουν για να γευτούν τους γαστρονομικούς του θησαυρούς”, αναφέρει, ενώ υπογραμμίζει ότι η Νάξος παράγει σημαντικές σοδειές από τυριά, κρέατα, βούτυρο, πατάτες, ελαιόλαδο, μέλι, μπαχαρικά και Κίτρον”, ένα τοπικό ηδύποτο από τα φύλλα και τον καρπό του ομώνυμου φρούτου.
Τα τοπικά must πιάτα περιλαμβάνουν κόκκορα με μακαρόνια, άγριο λαγό, κατσίκι και μελαχροινό, ένα τοπικό πυκνό κέικ εμποτισμένο με Κίτρον.
Αναφερόμενος στο άρθρο του National Geographic, ο Δήμαρχος της Νάξου και των Μικρών Κυκλάδων Δημήτρης Λιανός, είπε ότι η σταθερή προώθηση του νησιού από τα διεθνή μέσα αποδεικνύει την υψηλή ποιότητα των τουριστικών υπηρεσιών που προσφέρει.
Σύμφωνα με ανακοίνωση, η ιστοσελίδα του National Geographic δέχεται 19,5 εκατομμύρια επισκέπτες από όλο τον κόσμο. Οι 12,7 εκατομμύρια από αυτούς έχουν ως βάση τους τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.
Δείτε επίσης στο travelstyle.gr: