Όποιος έχει επισκεφτεί τη Ρώμη έχει πάει στο Κολοσσαίο, στη Fontanta Di Trevi και στα λοιπά διάσημα αξιοθέατα της πόλης αλλά δε σημαίνει πως γνωρίζει τη Ρώμη. Η Αιώνια Πόλη είναι γεμάτη άγνωστους, ιστορικούς θησαυρούς, παρακαταθήκη των Ρωμαϊκών χρόνων και της Αναγέννησης, αλλά και σύγχρονα «διαμάντια» που αποδεικνύουν πως η πόλη έχει πολλά περισσότερα από τα γνωστά και να δείξει αλλά και να περηφανευτεί!
Ωστόσο, μέχρι να μπορέσουμε να ξαναταξιδέψουμε στην πραγματικότητα στην όμορφη Ρώμη, μπορούμε να την επισκεφτούμε ακόμα και… τώρα, κάνοντας μια εικονική πανέμορφη εκδρομή!
Εμείς εντοπίσαμε 10 σημεία της Ρώμης, λιγότερο γνωστά, ώστε την επόμενη φορά που θα μπορέσουμε να επισκεφτούμε την ιταλική πρωτεύουσα, να δούμε την άλλη, την πιο ψαγμένη πλευρά της, μακριά από την πληθώρα των τουριστών!
Ο λόφος Gianicolo
Μπορεί να μην συμπεριλαμβάνεται στους «7 λόφους», καθώς είναι εκτός των τειχών της ωστόσο είναι ο 2ος ψηλότερος της Ρώμης και βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από την καρδιά της πόλης! Δυτικά του Ποταμού Τίβερη προσφέρει απρόσκοπτη θέα στα καλύτερα της αιώνιας πόλης. Ακολουθώντας την ανηφόρα θα βρεθείτε στην πολυσύχναστη γειτονιά του Trastevere και θα θαυμάσετε το Βατικανό.
Η Αιώνια Πόλη μεσα απο 13 φωτογραφίες που θα σας ταξιδέψουν!
Ο ναός του San Clemente
Πάνω από 2.000 χρόνια Ιστορίας αποτυπώνονται σε μια βασιλική του Μεσαίωνα, με αναγεννησιακά «διαμάντια», όπως τα fresco του Μασολίνο. Ο ναός χτίστηκε από πρωτοχριστιανούς τον 4ου αιώνα. Αξίζει να σημειωθεί πως στο υπόγειο κρύβεται ένας αρχαίος ναός λατρείας του Μίθρα, όπου τα ρωμαϊκά και ελληνιστικά χρόνια διεξάγονταν μυστικιστικές τελετές.
Η αρχαία Αππία Οδός (Via Appia)
Η «Βασίλισσα των Δρόμων», κατά τους Ρωμαίους, χρονολογείται τον 5ο αιώνα π.Χ.! Φτιάχτηκε για να καλύπτει τη διαδρομή από τη Ρώμη ως την Αδριατική, μέχρι το λιμάνι του Brindisi. που συνέδεε τον πυρήνα της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας με την Ελλάδα και την Αίγυπτο. με σημείο εκκίνησης την Porta Capena ή την Porta San Sebastian μπορείτε να περιδιαβείτε μια διαδρομή που περνά από αρχαία λουτρά, αψίδες, ταφικά μνημεία ανάμεσα σε δέντρα, χριστιανικές κατακόμβες και ναούς.
Τάσος Δούσης: Δεν μιλάω ξένες γλώσσες, μπορώ να ταξιδέψω μόνος μου; Εύκολα… και να 5 tips!
Terme di Caracalla (Λουτρά του Καρακάλλα)
Πλησίον της Αππίας Οδού, τα δημόσια λουτρά του 217 μ.Χ., που κατασκευάστηκαν με εντολή του αυτοκράτορα Καρακάλλα, είναι οι δεύτερες μεγαλύτερες θέρμες της πόλης μετά από αυτές του Διοκλητιανού ιδιαίτερα μεγάλης σπουδαιότητας. Ο βραδινός φωτισμός τις κάνει να δείχνουν ακόμα πιο μεγαλειώδεις. Πολυτελή μάρμαρα, μεγάλα αγάλματα και πλουμιστά ψηφιδωτά κοσμούσαν τα σημερινά ερείπια που έχουν μείνει να θυμίζουν τις παλιές δόξες που γνώρισε η περιοχή.
Stadio dei Marmi
Στο βόρειο προάστιο του Flaminio, ένα μαρμάρινο στάδιο αν κι έχει συνδεθεί με το σκοτεινό παρελθόν του φασιστικού κινήματος της Ιταλίας, ξεχειλίζει πολυτέλεια που το κάνει να ξεχωρίζει. Μάρμαρα από ολόκληρη τη χώρα έφτασαν εδώ το 1930 προκειμένου να κατασκευαστεί ένα έργο που θα άφηνε εποχή. Κοντά στο Ολυμπιακό Στάδιο της Ρώμης, εκτίθενται γύρω στα 60 αγάλματα αθλητών, που μοιάζουν με υπεράνθρωπους!
Αρχαιολογικό Πάρκο Ostia Antica
Στο προάστιο της Όστιας, ο αρχαιολογικός χώρος του αρχαίου λιμανιού της Ρώμης (Ostia Antica), μετρά κάποια καλοδιατηρημένα αρχαία κτίρια και πανέμορφα μωσαϊκά που εξηγούν γιατί η περιοχή είχε ονομαστεί «δεύτερη Πομπηία». Μια αρχαία αγορά θα σας ταξιδέψει στον χρόνο!
Ο Κήπος των Ρόδων, Aventino Hill
Ένας κήπος γεμάτος τριαντάφυλλα που ανοίγει -κανονικά- τις πύλες του για το κοινό, την άνοιξη. Κάθε Μάιο και Ιούνιο, πάνω από 1000 ποικιλίες τριαντάφυλλων από πολλές διαφορετικές χώρες (περιλαμβανομένου του σπάνιου πράσινου ρόδου αλλά και του Rosa Foetida με την… θανάσιμη μυρωδιά) προσφέρουν ένα σπάνιο, ευωδιαστό θέμα σε απόσταση αναπνοής από το Κολοσσαίο. Ο κήπος, που κάποτε ήταν εβραϊκό κοιμητήριο, έχει μεταμορφωθεί σε ρομαντική γωνιά για ερωτευμένα ζευγάρια.
Ναός Αγίου Ιγνατίου (Chiesa di Sant’ Ignazio di Loyola)
Πρόκειται για το αντίπαλο δέος της Καπέλα Σιξτίνα του Βατικανού. Δεν είναι λίγοι αυτοί που υποστηρίζουν πως οι τοιχογραφίες (νωπογραφίες) αυτού του μπαρόκ κτηρίου του 17ου αιώνα είναι ανεπανάληπτα αριστουργηματικές. Είναι έργα των, Andrea Pozzo, Pierre Legros, Filippo Della Valle, Pietro Brazzi και Alessandro Algardi.
Το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (Museum of Contemporary Art of Rome)
Αν θέλετε να γνωρίσετε τις εξελίξεις στην τέχνη της Ιταλίας, τότε το MACRO, το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης της Ρώμης είναι το κατεξοχήν αξιοθέατο που πρέπει να επισκεφθείτε. Διαθέτει πλήθος έργων Ιταλών καλλιτεχνών των τελευταίων δεκαετιών, που εκπροσωπούν υποδειγματικά όλα τα ρεύματα της μοντέρνας τέχνης.
Δείτε επίσης στο travelstyle.gr: