Τετάρτη, 4 Δεκεμβρίου, 2024
11 C
Athens
HomeFood & TravelΡώμη: Οι 10 καλύτερες πιτσαρίες στην ιταλική πρωτεύουσα

Ρώμη: Οι 10 καλύτερες πιτσαρίες στην ιταλική πρωτεύουσα

Η Ιταλία είναι κορυφαίος προορισμός διακοπών κάθε στιγμή του χρόνου με πολλές επιλογές για κάθε γούστο! Η Ρώμη ίσως είναι ο δημοφιλέστερος προορισμός καθώς συγκεντρώνει όλα τα ενδιαφέροντα για τον επισκέπτη, είναι κοντά και συχνά θα βρείτε πολύ οικονομικά εισιτήρια για να “πεταχτείτε” ένα Σαββατοκύριακο. Επ΄ ευκαιρίας εδώ μπορείτε να δείτε ένα πλήρες πρόγραμμα για να περάσατε ένα τέλειο διήμερο στη Ρώμη.

Αν τώρα είστε και λάτρης της πίτσας, πετύχατε διάνα! Η Ρώμη διαθέτει εξαιρετικές πιτσαρίες και εδώ συγκεντρώσαμε τις 10 καλύτερες, ώστε την επόμενη φορά που θα πάτε για λίγο μη χάνετε χρόνο ψάχνοντας!

- Advertisement -

Al taglio, tonda, pinsa ή ναπολιτάνικου στυλ, η επιλογές στη Ρώμη είναι ατελείωτες!

Λένε ότι όταν βρίσκεστε στη Ρώμη , πρέπει να κάνετε όπως κάνουν οι Ρωμαίοι. Όπως, μην παραγγείλετε ποτέ καπουτσίνο μετά το μεσημέρι και μην έχετε δείπνο μέχρι τις εννιά. Σε μια πόλη τόσο λαμπρή όπως αυτή, πρέπει να βυθιστείτε πραγματικά στην κουλτούρα της. Και αυτό περιλαμβάνει την κατανάλωση νόστιμης πίτσας!

Στη Ρώμη θα βρείτε παντού πίτσα που σερβίρεται με διάφορους τρόπους. Από την κλασική, τραγανή ρωμαϊκή scrocchiarella και την pizza al taglio (σερβιρισμένη σε κομμάτι) μέχρι την οβάλ σχήματος Pinsa Romana και τις ναπολιτάνικές λιχουδιές στον ξυλόφουρνο…, υπάρχει μια πίτσα για όλες τις τσέπες και τους ουρανίσκους. Εδώ είναι οι καλύτερες πίτσες στη Ρώμη αυτή τη στιγμή:

Τα καλύτερα μέρη για πίτσα στη Ρώμη

1.Seu Pizza Illuminati

Βρίσκεται στο Trastevere, η Seu Pizza Illuminati γρήγορα καθιερώθηκε ως μια από τις καλύτερες σύγχρονες πιτσαρίες της πόλης μετά το άνοιγμα της το 2018. Η ελαφρώς λαστιχωτή συνοχή της ναπολιτάνικης πίτσας και η τραγανότητα της κρούστας σε στυλ Ρώμης επιτυγχάνονται από τον σεφ και μάγο Pier Daniele Seu ‘s με το διπλοζύμωμα. Τα toppings είναι καινοτόμα εδώ και οι συνδυασμοί γεύσεων είναι τολμηροί, συνδυάζοντας άψογα την παράδοση και την εποχικότητα. Μερικά από τα συστατικά θα σας τρομάξουν, αλλά δοκιμάστε τα – μιλάμε για ψητό καρπούζι, καρπάτσιο χταποδιού, φασόλια edamame και κράμπλ φιστικιών… Αλλά μην φοβάστε, αν δεν αισθάνεστε καλά με αυτά, κάνουν και όλα τα κλασικά. Κατατάσσεται ως ένα από τα κορυφαία 50 μέρη σε ολόκληρη την Ιταλία και το Seu Pizza Illuminati δεν πρέπει να το χάσετε, αν είστε στη Ρώμη.

2.Sant’Isidoro Pizza e Bolle

Αν και οι Ιταλοί απολαμβάνουν παραδοσιακά την πίτσα με μια πίντα, η Ρώμη αρχίζει να την συνδυάζει με κρασί. Και αποδεικνύεται ότι τα αφρώδη κρασιά είναι το τέλειο συνοδευτικό για πίτσα με παχύρρευστη, αφράτη κρούστα και πλούσια υλικά, γιατί βοηθούν στον καθαρισμό του ουρανίσκου ανάμεσα σε κάθε κομμάτι. Το Sant’Isidoro , μια δημιουργική πιτσαρία με δύο τοποθεσίες (μία βόρεια του Βατικανού και η δεύτερη στο Τραστέβερε), σερβίρει εξαιρετικές πίτσες σε ναπολιτάνικο στυλ. Θα βρείτε επίσης Champagne, Franciacorta (η απάντηση της Ιταλίας στη σαμπάνια, που παράγεται με την ίδια μέθοδο), Prosecco και μια σειρά από άλλα αφρώδη κρασιά από όλη την Ιταλία.

3.Alle Carette

Ενώ η Νάπολη είναι γνωστή για την πίτσα με παχιά κρούστα, η Ρώμη φημίζεται για τις λεπτές, πίτες που συνοδεύονται από μια ωραία τραγανή κρούστα. Ένα από τα καλύτερα μέρη για να δοκιμάσετε αυτό το στυλ είναι η Pizzeria Alle Carette στη hipster γειτονιά Monti. Ανοιχτή καθημερινά για μεσημεριανό γεύμα και δείπνο, αυτή η ιστορική πιτσαρία χρονολογείται από το 1984 και είναι από καιρό αγαπημένη στους ντόπιους. Τραγανές πίτες και πολύ καλές τιμές. Δεν μπορείτε να κάνετε λάθος παραγγέλνοντας μια κλασική μαργαρίτα ή diavola με πικάντικο σαλάμι! Επίσης εδώ δοκιμάστε το fritti (τηγανητά τσιμπήματα), το suppli (τηγανητές μπάλες ρυζιού) και το olive ascolane (τηγανητές ελιές γεμιστές με κιμά) είναι επίσης από τα καλύτερα της πόλης.

4.Emma

Μια δημοφιλής πιτσαρία-εστιατόριο, το Emma βρίσκεται σε βολική τοποθεσία κοντά στο Campo de’ Fiori και την Piazza Navona, καθιστώντας το το ιδανικό μέρος για να σταματήσετε για ένα γεύμα ως ένα διάλειμμα από τα αξιοθέατα. Το μενού είναι πλούσιο και η ζύμη της πίτσας είναι φτιαγμένη με κορυφαίας ποιότητας βιολογικά υλικά από τον Pierluigi Roscioli, έναν από τους κορυφαίους παρασκευαστές πίτσας στην πόλη. Τα toppings παρασκευάζονται με προσεκτικά επιλεγμένα συστατικά από τα καλύτερα τοπικά προϊόντα. Parmigiano Reggiano 30 μηνών, βουβαλίσια μοτσαρέλα από το Paestum και γαύροι από τη Σικελία.

5. CasaManco

Η Ρώμη δεν είναι μόνο διάσημη για τη σκροκιαρέλα – είναι επίσης διάσημη για την πίτσα al taglio (η κλασική ρωμαϊκή πίτσα σε φέτα και διάφορα μεγ’έθη). Αυτές οι φέτες είναι ορθογώνιες, όχι τρίγωνες, και είναι ένα αγαπημένο street food για τους ντόπιους. Μπορείτε να παραγγείλετε όσες ποικιλίες πίτσας al taglio θέλετε και να υποδείξετε πόσο μεγάλο θέλετε κάθε κομμάτι– θα πληρώσετε κατά βάρος. Μέσα στην πολυσύχναστη Αγορά Testaccio, το CasaManco ψήνει την καλύτερη πίτσα al taglio της Ρώμης, με βιολογικό αλεύρι ζυμωμένο για 100 ώρες και φρέσκα, εποχιακά υλικά. Καλό είναι να παραγγείλετε πολλές μικρές φέτες για να δοκιμάσετε μια ολόκληρη ποικιλία. Το CasaManco είναι ανοιχτό μόνο μέχρι τις 14:30 και κλειστό τις Κυριακές.

6.Pizzarium

Ο ιδρυτής και σεφ του Pizzarium, Gabriele Bonci είναι ο αδιαμφισβήτητος πρωταγωνιστής της σκηνής της πίτσας στη Ρώμη από τότε που άνοιξε το κατάστημά του το 2003. Η αρωματική και τραγανή κρούστα είναι η σκληρή δουλειά που περιλαμβάνει η συλλογή αλευριών υψηλής ποιότητας, αργής και μακράw διόγκωσης της ζύμης και ιδανικής ενυδάτωσης. Τα toppings αλλάζουν συνεχώς, ακόμα και πολλές φορές την ημέρα. Μαζί με τα κλασικά όπως η ντομάτα και η ρίγανη, πιο δημιουργικά συστατικά όπως αλλαντικά και λαχανικά, είναι όλα χειροποίητα και από βιολογικά και βιοδυναμικά αγροκτήματα, προσθέτουν κάτι επιπλέον στις ήδη νόστιμες προσφορές.

7.Trapizzino

Το Trapizzino συνδυάζει το εύχρηστο σχήμα του αγαπημένου σάντουιτς tramezzino σε στιλ μπαρ με μια ζύμη πίτσας γεμάτη με ζουμερά ρωμαϊκά κλασικά υλικά. Ο pizzaiolo Stefano Callegari κυκλοφόρησε αυτή την καινοτόμο μορφή στο Testaccio το 2013. Έγινε τέτοια επιτυχία που μπορείτε τώρα να απολαύσετε ένα trapizzino για μεσημεριανό, βραδινό ή απογευματινό σνακ σε τέσσερις διαφορετικές τοποθεσίες σε όλη την πόλη. Εδώ μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε μια coda alla vaccinara (βοδινό σιγοβρασμένο σε σάλτσα ντομάτας), μοσχαρίσια γλώσσα με πράσινη σάλτσα, έναν πουρέ πατσά ή φάβα με σοταρισμένα ραδίκια.

8.Sbanco

Το Sbanco είναι μια άλλη δημιουργία του Stefano Callegari, του ιδρυτή του Trapizzino και ενός από τους πιο πολυάσχολους pizzaiolo στη Ρώμη. Ανοιχτή μόνο για δείπνο, αυτή η πιτσαρία είναι δημοφιλής στους ντόπιους και βρίσκεται στη νότια Ρώμη κοντά στην Appia Antica (την αρχαία Αππική Οδό). Ο φούρνος υψηλής θερμοκρασίας εξασφαλίζει μια κρούστα αρκετά τραγανή ώστε να ανταποκρίνεται στις ολοένα υψηλές προσδοκίες των ντόπιων, αλλά προσελκύει τους πιο τολμηρούς με δημιουργικές επικαλύψεις. Η πίτσα cacio e pepe ξεχωρίζει (μπορεί να την έχετε δει στο TikTok), καθώς περιχύνεται με αλμυρό πεκορίνο και ψήνεται με ένα παγάκι στο κέντρο για να μην πήξει το τυρί.

9.Piccolo Buco

Το Piccolo Buco , που μεταφράζεται σε «μικρή τρύπα», είναι ένα μικροκαμωμένο σημείο σε απόσταση αναπνοής από τη Φοντάνα ντι Τρέβι . Διάσημο για την τοποθεσία του και την απίστευτα καλή γκουρμέ πίτσα του, προσελκύει πλήθος, οπότε προσπαθήστε να σταματήσετε πριν ή μετά την ώρα αιχμής. Χειροποίητη, η αργή ζύμη 48 ωρών δημιουργεί μια κρούστα που γίνεται ταυτόχρονα μαστιχωτή και ελαφρώς τραγανή και δημιουργεί μια πολύ νόστιμη λιπαρή άκρη σαν τη ναπολιτάνικη ( cornicione ). Τα toppings είναι γενικά βιολογικά και πολύ φρέσκα. (Σημ. Αυτό το διάστημα μέχρι και αρχές Μαρτίου το μαγαζί είναι κλειστό)

10.Pinsa e Buoi

Το Pinsa e Buoi , το οποίο είναι γνωστό για την πίνζα σε στιλ Ρώμης , βρίσκεται κοντά στη Villa Borghese, επομένως είναι ένα εξαιρετικό μέρος για μεσημεριανό γεύμα μετά την γκαλερί Borghese. Η Pinsa είναι μια πίτσα σε σχήμα οβάλ, που αφήνεται να φουσκώσει για δύο έως τρεις ημέρες, με μια τεράστια ποικιλία επικαλύψεων. Εδώ θα βρείτε κλασικά υλικά αλλά και εφευρετικά πρόσθετα εμπνευσμένα από τις τοπικές παραδόσεις. Δοκιμάστε το boscaiola με λουκάνικο, τρούφα και μανιτάρια πορτσίνι και το contadino με τέσσερα είδη τυριών, αχλάδι και καρύδια.

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,101LikesLike
88,846 FollowersFollow
181,000SubscribersΕγγραφή
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ