Δευτέρα, 20 Ιανουαρίου, 2025
9 C
Athens
HomeTravel TipsΠροσοχή! Αυτή είναι η Νο1 εστία μικροβίων στο αεροπλάνο!

Προσοχή! Αυτή είναι η Νο1 εστία μικροβίων στο αεροπλάνο!

Αν και όλες οι αεροπορικές εταιρείες κάνουν προσπάθεια να διατηρήσουν όλους τους χώρους καθαρούς, ωστόσο αυτό δεν είναι πάντοτε εφικτό. Αποτέλεσμα; Η δημιουργία εστιών μικροβίων, που απειλούν την υγιεινή μας! Ποια είναι, όμως, η Νο1 εστία μικροβίων στο αεροπλάνο;

Η εταιρεία Travelmath πραγματοποίησε έρευνα από μικροβιολόγους που είχαν προσληφθεί για να εξετάσουν ποιες είναι οι μεγάλες πηγές βακτηρίων.

- Advertisement -
Μικρόβια στο αεροπλάνο

Έπειτα από αρκετή μελέτη κατέληξαν πως τα τραπεζάκια που ανοίγουν στο πίσω μέρος κάθε καθίσματος και μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για διαφορετικούς σκοπούς είναι η Νο1 εστία μικροβίων στο αεροπλάνο

Στη μελέτη, οι μικροβιολόγοι ανίχνευσαν κατά μέσο όρο 2.155 μονάδες βακτηρίων, που είχαν σχηματίσει μάλιστα ένα είδος αποικίας -όπως χαρακτηρίζεται από τους ειδικούς- σε αυτά τα τραπεζάκια αμέσως μετά την περισυλλογή δίσκων φαγητού από αυτά.

Επίσης, εμείς σας βρήκαμε και 15 πράγματα που δεν πρέπει ποτέ να τα κάνετε σε ένα ταξίδι με αεροπλάνο…αν δεν θέλετε να μπλέξετε άσχημα.

Ακόμα 3 σημεία στο αεροπλάνο όπου συγκεντρώνονται αρκετά μικρόβια:

Αν και δεν αποτελεί έκπληξη, τα μπάνια και οι τουαλέτες είναι ιδανικά για την ανάπτυξη βακτηρίων ακόμη και σαν το E. coli. Μάλιστα, οι ειδικοί στον χώρο της υγιεινής προτρέπουν τους επιβάτες να μην χρησιμοποιούν τίποτα μέσα στην τουαλέτα ενός αεροπλάνου με γυμνά χέρια. Προτρέπουν να χρησιμοποιούν χειροπετσέτες όταν θέλουν να αγγίξουν το καπάκι ή το κάθισμα αλλά και την βρύση της τουαλέτας προκειμένου να πλύνουν τα χέρια τους.

Άλλη μια επιφάνεια που πρέπει να αποφεύγετε να αγγίζετε είναι οι θήκες που έχει κάθε κάθισμα στο πίσω μέρους του. Όπως επισημαίνει η ιστοσελίδα Drexel Medicine, σ’ αυτές τις θήκες μπορεί να έχουν αποθηκευθεί κατά καιρούς από χρησιμοποιημένα χαρτομάντιλα μέχρι και βρμικες παιδικές πάνες. Συνεπώς, αποτελεί μεγάλη εστία μικροβίων. Το Πανεπιστήμιο του Auburn διαπίστωσε ότι τα βακτήρια μπορούν να επιβιώσουν στις θήκες που έχει κάθε κάθισμα έως και μία εβδομάδα.

Τέλος, τα ίδια τα περιοδικά έχουν περάσει από αρκετά χέρια μέχρι να φτάσουν στα δικά μας! Και φυσικά δεν ήταν όλα καθαρά!

Αυτό είναι το πιο επικίνδυνο πράγμα που κάνουμε στο αεροπλάνο! Το ξέρατε;

Αυτό είναι το πιο επικίνδυνο πράγμα που κάνουμε στο αεροπλάνο! Το ξέρατε;

Στο αεροπλάνο πρέπει να τηρούμε κάποιους κανόνες ώστε να είμαστε ασφαλείς, αλλά υπάρχει ένα επικίνδυνο πράγμα που πολλοί κάνουμε και λίγοι το γνωρίζουμε.

Κάποια πράγματα που δεν πρέπει να κάνουμε στο αεροπλάνο είναι γνωστά σε όλους μας, όπως ότι δεν ανάβουμε σε καμία περίπτωση τσιγάρο και δεν έχουμε μεγάλη βαλίτσα που δεν χωράει μέσα στην καμπίνα… Στον αέρα οφείλουμε να ακολουθούμε αυστηρά τους κανόνες της πτήσης για λόγους ασφαλείας, αλλά και για να διευκολύνουμε το δύσκολο έργο των αεροσυνοδών.

Παρ’ ολ’ αυτά, όπως συμβουλεύουν τόσο οι αεροσυνοδοί, όσο και η Ομοσπονδιακή Διοίκηση Αεροπορίας η ζώνη των επιβατών ότι ενώ εμείς συνήθως λύνουμε τη ζώνη μας κανονικά πρέπει να παραμένει δεμένη ακόμα και όταν η ένδειξη δεν είναι αναμμένη.

Ζώνη στο αεροπλάνο

Ο λόγος είναι ότι αν και τότε μπορούν οι επιβάτες να σηκωθούν από το κάθισμα, τα κενά αέρος είναι μερικές φορές απρόβλεπτα και μπορεί να οδηγήσουν σε τραυματισμό.

Όπως αναφέρει το Condé Nast Traveler, μία τέτοια περίπτωση ήταν μία πτήση της Etihad από το Άμπου Ντάμπι στην Τζακάρτα, στην οποία τραυματίστηκαν 31 άνθρωποι. Κάτι παρόμοιο συνέβη και σε μία πτήση της JetBlue από την Βοστόνη στο Σακραμέντο, όπου λόγω κακοκαιρίας το αεροσκάφος είχε αναταράξεις. Μία επιβάτης της πτήσης ανέφερε χαρακτηριστικά ότι είδε μία άλλη επιβάτη «κυριολεκτικά να πετάγεται από την θέση της».

Επειδή, λοιπόν, καλύτερα να είμαστε προσεκτικοί, καλό θα είναι να έχουμε δεμένη την ζώνη μας σε όλη τη διάρκεια της πτήσης! Εκτός αν θέλουμε να επισκεφτούμε την τουαλέτα…

Διαβάστε επίσης:

Περισσότερα travel tips μόνο στο travelstyle.gr!

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,014LikesLike
88,538 FollowersFollow
186,000SubscribersΕγγραφή
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ