Δυστυχώς, οι επικίνδυνοι και θανατηφόροι προορισμοί του πλανήτη είναι αρκετοί και δεν εξαντλούνται τόσο εύκολα. Γι’ αυτό φτιάξαμε και δεύτερο μέρος, συγκεντρώνοντας κι άλλους, ώστε να έχετε τα μάτια σας 14, αν βρεθείτε ποτέ στα περίχωρα.
Γκραντ Κάνιον, Αριζόνα
Περίπου 600 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στο Γκραντ Κάνιον, το διάσημο φαράγγι των Η.Π.Α, μήκους 446 χιλιομέτρων, δηλαδή ένας μέσος όρος 12 ατόμων από τα 4,5 εκατομμύρια που το επισκέπτονται κάθε χρόνο. Το μέρος είναι γεμάτο κινδύνους και πολλοί επισκέπτες του έχουν πεθάνει από αφυδάτωση, εξάντληση, θερμοπληξία, επιδείνωση υπάρχοντων παθήσεων, πτώσεις, ακόμη και αυτοκτονία.
Half Dome, Εθνικό Πάρκο Yosemite, Καλιφόρνια
Το Half Dome στο Εθνικό Πάρκο Yosemite είναι ένας βραχώδης σχηματισμός σχεδόν απόλυτα κάθετος, τον οποίο οι αναρριχητές ανεβαίνουν με μεταλλικά καλώδια, για να πραγματοποιήσουν την άνοδο των 120+ μέτρων. Παρά την επικινδυνότητα, το τολμούν αρκετοί κι έχουν χαθεί μέχρι σήμερα 60 ζωές. Κάποιοι έχουν γλιστρήσει, άλλοι έχουν χτυπηθεί από αστραπή και η λίστα ελπίζουμε να μην μεγαλώσει άλλο.
Lonely Planet: Οι 10 κορυφαίοι ταξιδιωτικοί προορισμοί για το 2018
Μονοπάτι Kokoda, Παπούα Νέα Γουινέα
Αφότου οι Αυστραλοί στρατιώτες πολέμησαν εκεί στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, το μονοπάτι Kokoda των σχεδόν 100 χιλιομέτρων έγινε δημοφιλές στους αυστραλούς τουρίστες που θέλησαν να τιμήσουν τους νεκρούς. Περνώντας από ποτάμια, βουνά και ζούγκλα, όμως, το μονοπάτι παραμένει δύσκολο και επικίνδυνο, με 6 άτομα να έχουν σκοτωθεί και περίπου 50 να έχουν διασωθεί με αεροπλάνο.
Λίμνη Natron, Τανζανία
Λόγω του ότι η λίμνη είναι καλυμμένη με μια κρούστα από αλκαλικά άλατα, είναι ιδιαιτέρως όμορφη. Για τον ίδιο λόγο, όμως, είναι και θανατηφόρα, αφού σκοτώνει ό,τι έρχεται σε επαφή μαζί της. Το κολύμπι απαγορεύεται αυστηρά, γι’ αυτό φροντίστε να αξιοποιήσετε το μαγιό σας κάπου αλλού όταν πάτε διακοπές στην Τανζανία.
Εθνικό Πάρκο Madidi, Βολιβία
Όσο όμορφα κι αν είναι, τα φυτά είναι κάτι που πρέπει να προσέχει όποιος βρεθεί στο υπέροχο αυτό εθνικό πάρκο της Βολιβίας. Κάποια είδη μπορεί να προκαλέσουν ζαλάδα κι έντονη φαγούρα, ενώ χρειάζεται να επικοινωνήσει κάποιος με τις αρχές προκειμένου να ενημερωθεί τι να προσέχει. Κι αν κάποιος κοπεί, έστω και λίγο, εκεί, υπάρχει κίνδυνος μόλυνσης από τα τροπικά παράσιτα.
Λευκό όρος, Γαλλία/Ιταλία
Αποτελεί το υψηλότερο βουνό των Άλπεων και ένα από τα πιο επικίνδυνα πεζοπορικά μέρη του πλανήτη. Με υψόμετρο 4800 μέτρων, ο αέρας στην κορυφή μπορεί να φτάνει τα 95 χιλιόμετρα την ώρα, κάτι που όμως, δεν εμποδίζει περισσότερους από 20 χιλιάδες ανθρώπους να αποπειρώνται να κατακτήσουν την κορυφή κάθε χρόνο, από τους οποίους 30-70 χάνουν τη ζωή τους κάθε χρόνο. Πολλά ταξιδιωτικά γραφεία, μάλιστα, διαφημίζουν λανθασμένα το μέρος ως μια «απλή πεζοπορία» παρακινώντας πολλούς αρχάριους πεζοπόρους, οι οποίοι δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στις συνθήκες.
Η Νέα Υόρκη σε…pocket size! Η απίστευτη τέχνη του Jasper Leonard
Έβερεστ, Ιμαλάια
Η ψηλότερη και πιο διάσημη κορυφή του κόσμου αποτελεί επίσης και την πιο επικίνδυνη απόπειρα ορειβασίας. Το Έβερεστ βρίσκεται ακριβώς στα όρια τουΘιβέτ και του Νεπάλ κι ακόμη και να φτάσει κάποιος στην πρώτη βάση είναι επικίνδυνη δοκιμασία, με κάποιους ορειβάτες να έχουν κινδυνέψει ή και χάσει τη ζωή τους από τη νόσο μεγάλου υψομέτρου. Όποιος, μάλιστα, καταφέρει να φτάσει στα 8.848 μέτρα, έχει 1 στις 10 πιθανότητες να μην καταφέρει να ξανακατέβει
πηγή:clickatlife.gr