Τετάρτη, 18 Δεκεμβρίου, 2024
16.6 C
Athens
HomeΙσπανίαΒαρκελώνηΠού θα φάτε τα καλύτερα τάπας στη Βαρκελώνη - Τα 19 κορυφαία...

Πού θα φάτε τα καλύτερα τάπας στη Βαρκελώνη – Τα 19 κορυφαία μέρη

Από την πρωτεύουσα Μαδρίτη μέχρι τη φημισμένη Βαρκελώνη και από τους προορισμούς της Ανδαλουσίας μέχρι τη χώρα των Βάσκων στον βορρά.., η Ισπανία είναι γεμάτη ομορφιά και αξιοθέατα. Αρχιτεκτονική, παραλίες, αξιοθέατα, φυσικά τοπία, γαστρονομία…ειδικά το τελευταίο, η γαστρονομία είναι κοινός παρονομαστής όπου και αν βρεθείτε στην Ισπανία, αρχής γενομένης φυσικά από τα δημοφιλή τάπας!

Αν έχετε πάει στην Ισπανία -οπουδήποτε στην Ισπανία- έχετε σίγουρα φάει τάπας. Κάθε περιφέρεια ωστόσο ή και πόλη έχει διαφορετικές εκδοχές αυτού του δημοφιλούς εδέσματος. Εδώ θα πάμε στη Βαρκελώνη και στα καλύτερα μέρη της πόλης για τάπας!

- Advertisement -

Όπως το ισπανικό φαγητό στο σύνολό του, τα τάπας έχουν γίνει μια ουσιαστική πτυχή του τουρισμού στην Ισπανία, με τους επισκέπτες να βάζουν τα τάπας ψηλά στη λίστα τους.

Τάπας Μαδρίτη

Τι είναι τα ισπανικά τάπας;

Τα τάπας είναι βασικά μικρά πιάτα που σερβίρονται ως ορεκτικό για το κύριο πιάτο σε τάπας μπαρ, ταβέρνες και εστιατόρια σε όλη την Ισπανία. Αν και αρχικά θεωρούνταν ορεκτικά, στις μέρες μας είναι πολύ φυσιολογικό οι άνθρωποι να τρώνε μια ποικιλία από τάπας αντί για ένα κυρίως πιάτο.

Η παράδοση των τάπας πιστεύεται ότι ξεκίνησε στη νότια περιοχή της Ανδαλουσίας, όπου οι μπάρμαν έβαζαν ένα μικρό κομμάτι ψωμί πάνω από το ποτήρι για να κρατήσουν τις μύγες μακριά από το ποτό. Στη συνέχεια, οι ιδιοκτήτες τάπας μπαρ άρχισαν να βάζουν σνακ στο πιάτο για να συνοδεύσουν το ποτό και κάπως έτσι γεννήθηκαν τα ισπανικά τάπας. Η λέξη tapar στα ισπανικά σημαίνει «καλύπτω».

Τάπας Βαρκελώνη

Πώς να απολαύσετε τα τάπας στην Ισπανία

Το να πηγαίνετε από τάπας μπαρ σε τάπας μπαρ είναι πάντα διασκεδαστικό, αλλά ίσως ένας ακόμα καλύτερος τρόπος για να απολαύσετε και να μάθετε τα πάντα για τα τάπας (και το ισπανικό φαγητό γενικότερα) είναι να χρησιμοποιήσετε έναν τοπικό οδηγό. Η συμμετοχή σε μια ξενάγηση τάπας είναι ο τέλειος τρόπος για να ανακαλύψετε τη μεγάλη ποικιλία από τάπας και πίντσος που έχει να προσφέρει κάθε περιοχή.

Ένας οδηγός μπορεί να σας πάει σε κρυμμένα διαμάντια και να σας προτείνει ισπανικά πιάτα που μπορεί να μην έχετε δοκιμάσει ή βρει μόνοι σας. Μπορούν επίσης να παρέχουν πληροφορίες για την ιστορία και τον πολιτισμό της περιοχής, κάνοντας τη γαστρονομική εμπειρία σας εμπλουτισμένη και πιο ενδιαφέρουσα. Επιπλέον, με έναν οδηγό, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε μήπως χαθείτε ή να σκέφτεστε την δυσκολία της επικοινωνίας λόγω γλώσσας.

ισπανικά τάπας

Κορυφαία παραδοσιακά τάπας στην Καταλονία

Εδώ θα επικεντρωθούμε στην Καταλονία και συγκεκριμένα στη Βαρκελώνη. Η Καταλονία έχει μια πλούσια γαστρονομική κληρονομιά, και αυτό αντικατοπτρίζεται στην ποικιλία των τάπας που διατίθενται σε όλη την περιοχή.

Μερικά από τα κλασικά τάπας που μπορείτε να βρείτε στην Καταλονία περιλαμβάνουν πατάτα μπράβας (πικάντικες πατάτες), escalivada (ψητά λαχανικά), bombas (κροκέτες πατάτας γεμιστές με κρέας), pa amb tomàquet (ψωμί με κρούστα τριμμένο με ντομάτα και ελαιόλαδο), fuet ( ένα είδος αλλαντικού) και coca de recapte – ένα είδος ψωμιού με ψητά λαχανικά και αλλαντικά.

Η Καταλονία είναι επίσης γνωστή για τα πιάτα με θαλασσινά της, επομένως μπορείτε να περιμένετε να βρείτε τάπας χρησιμοποιώντας υλικά όπως τηγανητό καλαμάρι, ισπανική γαρίδα, τηγανητό γαύρο και μαριναρισμένες σαρδέλες.

patatas bravas
patatas bravas

Αν λοιπόν σχεδιάζετε ένα ταξίδι στη Βαρκελώνη μην αμελήσετε να πάτε προετοιμασμένοι.. καθώς οι επιλογές είναι πάρα πολλές οπότε καλό είναι να έχετε ήδη τη λίστα σας και να δοκιμάσετε μερικά από τα καλύτερα και πιο αυθεντικά τάπας!

Είτε ψάχνετε για μια ελαφριά μπουκιά μαζί με ένα απογευματινό ποτό είτε ένα πλήρες μενού γευσιγνωσίας τάπας, θα βρείτε αυτό που ψάχνετε σε αυτή τη λίστα.

Αν σχεδιαζετε ταξίδι στη Βαρκελώνη, μην παραλείψετε επίσης:

📍Να δείτε τα καλύτερα αξιοθέατα στη Βαρκελώνη
📍Τα 30 καλύτερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε στη Βαρκελώνη
📍Πού να φάτε στη Βαρκελώνη – Τα καλύτερα εστιατόρια
📍Πώς να ζήσετε την πόλη σαν ντόπιος και να έχετε την πιο αυθεντική ταξιδιωτική εμπειρία
📍Τα 23 καλύτερα ξενοδοχεία στη Βαρκελώνη
📍Τα καλύτερα Airbnb στη Βαρκελώνη

Τα 19 καλύτερα σημεία για τάπας στη Βαρκελώνη

1.La Plata

Τα τρία απαραίτητα τάπας σε αυτό το εμβληματικό μπαρ 80 χρόνων με μόλις έξι τραπέζια (να τα δοκιμάσετε ακόμα και όρθιοι) είναι ο τηγανητός ολόκληρος γαύρος (το La Plata είναι επίσης γνωστό τοπικά ως «Los Ppescaditos» – το ψαράκι), η ντοματοσαλάτα, σαλάτα με κρεμμύδι και ελιές, και το «pintxo» του λουκάνικου «morcilla». Θα αναφέρουμε και ένα τέταρτο γιατί προσθέτει στο νόημα που έχει το παρατσούκλι του μπαρ («Los Ppescaditos») και επειδή, με αυτήν την προσθήκη παρουσιάζεται ολόκληρο το μενού στο La Plata: το υπέροχο pintxo με απλά τους καλύτερους γαύρους που θα βρείτε. Σερβίρουν αυτά τα τάπας του από το 1945, κάνοντας τη La Plata, expert! Καλή εξυπηρέτηση, καλό φαγητό και καλό κρασί!

Εύρος τιμών: €10 – 20, barlaplata, https://barlaplata.com/

2Denassus

Το Denassus είναι ένα gastrobar, άνοιξε το καλοκαίρι του 2019 και έκτοτε έχει καθιερωθεί ως ένα κορυφαίο σημείο γευστικής απόλαυσης στο Poble-sec. Εμπνευσμένο από τον Sergi Ruiz και τον Alejo Mailan, αυτό είναι το τέλειο μέρος για να δοκιμάσετε “σπασμένα” αυγά με τηγανητές πατάτες και καπνιστή cecina από το León. Αυτό είναι ένα τάπας μπαρ-εστιατόριο υψηλού ποιότητας, με ένα μικρό αλλά καλά μελετημένο μενού: έχουν συνεχώς σπεσιαλιτέ εκτός του μενού με εποχιακά προϊόντα.

Εύρος τιμών: €€, https://denassus.com/, denassus

3.Quimet & Quimet

Γεμάτο στα δοκάρια του μπουκάλια κρασιού, αυτό το κλασικό αλλά μικροσκοπικό μπαρ αναπληρώνει στα τάπας ό,τι του λείπει στον χώρο. Οι σπεσιαλιτέ είναι «conservas» (οστρακοειδή που διατηρούνται σε κονσέρβες), τα οποία δεν είναι πάντα δημοφιλή σε “μη ισπανικά γούστα”, αλλά τα «montaditos» (τάπας που σερβίρονται σε ψωμί) είναι εκπληκτικά. Δοκιμάστε σασίμι σολομού με τυρί κρέμα, μέλι και σόγια ή μπακαλιάρο, πασάτα και πατέ μαύρης ελιάς. Πηγαίνετε εκεί νωρίς για οποιαδήποτε πιθανότητα να βρείτε μια επιφάνεια στην οποία να μπορέσετε να βάλετε το ποτό σας.

Εύρος τιμών: €20 – 30, https://quimetiquimet.com/en/our-tapas/, quimet.quimet

4.Colmado Wilmot

Το Colmado Wilmot, που πήρε το όνομά του από τον Άγγλο ποιητή και αριστοκράτη που προϋπήρχε του Marquis de Sade, είναι ένα τάπας μπαρ εμπνευσμένο από ένα παραδοσιακό μαγαζί. Το μαγαζί είναι μια ωδή στο καλό φαγητό, ένας χώρος που έχει φτιαχτεί από μάγειρες που αγαπούν τη γαστρονομία. Το Colmado Wilmot είναι η αντανάκλαση της κουζίνας και των γευμάτων στο σπίτι, με την οικογένεια και τους φίλους. Και τα καθημερινά και αυτά για μεγάλες γιορτές. Οι προτάσεις του μενού σέβονται τις εποχές και το προϊόν όπως είναι. Εστιάζουν στην προέλευση, τη γεύση και την παρασκευή κάθε προϊόντος. Εδώ θα φάτε καλά, φρέσκα προϊόντα, λατρέψετε το καλό κρασί και θα απολαύσετε την καλή παρέα.

Το house tripe (πατσάς) και η capopita με τα κατάλληλα μπαχαρικά, όπως και οι κεφτέδες Stroganoff, είναι στα must taste .

Εύρος τιμών: €20 -30, https://colmadowilmot.com/, colmadowilmot

5.La Cova Fumada

Αυτή η ταβέρνα στην οποία συχνάζουν όσοι εργάζονται στη θάλασσα ή κοντά στη θάλασσα πρέπει να είναι η αγαπημένη για χορταστικά γεύματα στη Βαρκελώνη. Ανάμεσα στα τραπέζια από σίδερο και μάρμαρο, μπορείτε να απολαύσετε καθημερινά μεσημεριανές σπεσιαλιτέ: βραστά garbanzos, « capipota » και παστός μπακαλιάρος είναι μόνο μερικά από τα αστέρια του μενού. Η La Cova Fumada λέγεται ότι είναι η γενέτειρα της «μπόμπας» πικάντικη πατάτα με κιμά και, όπως λέει η ιστορία, ήταν εδώ όπου, πριν από περισσότερα από 60 χρόνια, η γιαγιά του ιδιοκτήτη επινόησε αυτή την τοπική απόλαυση.

Εύρος τιμών: €10 – 20, https://lacovafumada.com/, la_cova_fumada

6.Cal Pep

Τόσο τάπας μπαρ όσο και εστιατόριο, το Cal Pep είναι πάντα γεμάτο: φτάστε εδώ νωρίς για να βρείτε ένα από τα πολυπόθητα καθίσματα μπροστά. Υπάρχει μια ζεστή τραπεζαρία στο πίσω μέρος, αλλά είναι καλύτερα να είστε στο επίκεντρο, εκεί που συμβαίνουν όλα. Ο ιδιοκτήτης Pep θα πάρει την παραγγελία, προτείνοντας στους νέους επισκέπτες το trifásico – μια συλλογή από τηγανητό άσπρο ψάρι, δαχτυλίδια καλαμαριού και γαρίδες. Άλλα αγαπημένα του μενού περιλαμβάνουν τα εκλεκτά μικρά ταλλαρίνια (μύδια) και το λουκάνικο botifarra με φασόλια. Στη συνέχεια, δοκιμάστε τα σφηνάκια με ρούμι, καφέ και αφρό καρύδας, κρέμα καταλάνα και λεμόνι και την ελαφριά και λαχταριστή πουτίγκα.

Εύρος τιμών: €€€, https://www.calpep.com/, calpepbcn

7.Bodega Amposta

Η συνοικία Font de la Guatlla βρίσκεται στην πλευρά του Montjuïc, στη σκιά του παλιού εργοστασίου Casaramona (τώρα CaixaForum), το οποίο βρισκόταν σχεδόν μόνο εδώ μέχρι τις αρχές του 20ού αιώνα. Μία από τις φωτογραφίες στο bodega το θυμίζει αυτό: είναι μια εναέρια άποψη της πρώιμης δουλειάς που έγινε για τη Διεθνή Έκθεση, όταν υπήρχαν μόνο το εργοστάσιο και οι τέσσερις στήλες του Puig i Cadafalch. Το bodega είναι επίσης μια απόδειξη του παρελθόντος αυτής της παλιάς γειτονιάς. Η ανακαίνιση έχει διατηρήσει την ταυτότητα ενός τόσο φανταστικού χώρου, διατηρώντας το απαραίτητο ξύλινο ψυγείο -, ένα από τα λίγα πλινθόκτιστα παραδείγματα που υπάρχουν ακόμα στην πόλη- , τον εμβληματικό πάγκο του μπαρ και τα βαρέλια κρασιού, καθώς και την αποκατάσταση των πιο κατεστραμμένων και ξεχασμένων τμημάτων του κτιρίου. Το “γαστρονομικό έργο” είναι χτισμένο γύρω από αυτό τον εμβληματικό χώρο της συνοικίας. Όσο αφορά στο φαγητό; Συνδυάζει τάπας, παραδοσιακή κουζίνα και grill. Επίσης, καθημερινές προτάσεις και μενού γευσιγνωσίας συμπληρώνουν την πρόταση του Bodega Amposta.

Εύρος τιμών:€20 – 30, https://www.bodegaamposta.com/en/, bodega_amposta

8.Polleria Fontana

Βλέποντας απλά το όνομα, το Polleria Fontana δεν είναι απλώς ένα εστιατόριο με κοτόπουλο και δεν είναι επίσης τόσο κοντά στο σταθμό του μετρό Fontana. Αντίθετα, είναι ένα τάπας μπαρ/εστιατόριο ανάμεσα στους σταθμούς του μετρό Fontana και Joanic. Ο ιδιοκτήτης/σεφ Nil Ros και η ομάδα του είναι αφοσιωμένοι στην παραδοσιακή καταλανική κουζίνα και στα σπιτικά πιάτα χρησιμοποιώντας τις συνταγές της γιαγιάς του. Όλα είναι φρέσκα και θα βρείτε τόσο τα κλασικά πιάτα όσο και τα τάπας άψογα φτιαγμένα και γευστικά. Επίσης φτιάχνουν ακόμη και παέγια.

Εύρος τιμών: €20 – 30, polleria.fontana

9.Casa de Tapes Cañota

Το El Cañota είναι ένα τάπας μπαρ με θαλασσινά εμπνευσμένο από τη Γαλικία με οικογενειακή παράδοση. Ανήκει στον μικρότερο αδελφό του φημισμένου Rías de Galicia, ενός από τα καλύτερα και πιο γνωστά εστιατόρια της Γαλικίας. Το El Cañota σερβίρει παραδοσιακά πιάτα: τηγανητό ψάρι και θαλασσινά, πατάτες μπράβας, χταπόδι Γαλικίας, «ensaladilla rusa» και βαρελίσια μπύρα και κρασί. Όλα είναι κορυφαίας ποιότητας και σερβίρονται σε έναν χαλαρό χώρο που είναι ιδανικός για ένα εορταστικό γεύμα ή για δείπνο μετά από μια παράσταση στο Teatre Lliure, στο Mercat de les Flors ή στο BTM, που βρίσκονται όλα σε κοντινή απόσταση.

Εύρος τιμών: €20 – 30, https://casadetapas.com/, casadetapasbcn

10.La Mundana

Το εστιατόριο πήρε το όνομά του από μια σειρά από πιάτα από όλο τον κόσμο που θα βρείτε στο μενού. Για παράδειγμα, το φρέσκο ​​και διασκεδαστικό tataki τόνου με ασιατικά αρώματα. Χταποδάκι με ιβηρικό «tocino» (λίπος μπέικον) σε λεπτές φέτες και σάλτσα ρουίγ σαφράν, ή το σουβλάκι από χοιρινό Duroc και χούμους με κουρκουμά. Τα κρέατα και τα ψάρια, όπως και το χταπόδι, ψήνονται στη σχάρα. Αν πάλι προτιμάτε τα πιο τυπικά τάπας, θα βρείτε επίσης κρύα τάπας και τα συνηθισμένα συνοδευτικά σε κονσέρβα μαζί με κροκέτες, καλαμάρια και πατάτες μπράβα. Και επίσης θα βρείτε μια καλή ποικιλία από κρέατα που καπνίζονται εδώ.

Εύρος τιμών: €40 – 50, https://www.lamundana.cat/, lamundanabcn

11.Balius

Αξίζει να πάτε στο Balius, ένα κοκτέιλ μπαρ που ειδικεύεται στο κορυφαίο βερμούτ και τα κοκτέιλ με βερμούτ, και επίσης μπορείτε να επιλέξετε και να παραγγείλετε από ένα ρεπερτόριο με αλλαντικά, τάπας και μικρά πιάτα που έχουν τις ρίζες τους κυρίως στην Αραγονία και την Καστίλλη. Για παράδειγμα, το «lomo de orza» είναι ψιλοκομμένο χοιρινό φιλέτο μαριναρισμένο με «alioli» (μαγιονέζα σκόρδου) και λεμόνι, και το «atascaburras» είναι ένα παστό πιάτο μπακαλιάρου που έχει τη φήμη ότι αναφέρεται στο «Don Quijote».

Εύρος τιμών: €10 – 20, https://www.baliusbar.com/en/, baliusbar

12.Ten’s

Σε αυτό το κομψό τάπας εστιατόριο, ο σεφ Jordi Cruz (από το διάσημο και βραβευμένο Àbac της Βαρκελώνης) δίνει την ιδέα του τι πρέπει να είναι ένα τάπας μπαρ. Το πλούσιο μενού του σερβίρει παραδοσιακά τάπας με μια σύγχρονη ματιά του σεφ. Αυτό περιλαμβάνει τις δικές του εκδοχές κλασικών τάπας, όπως καλαμάρι με σιτρονέλλα alioli, καθώς και πιάτα από το Àbac όπως φουά γκρα με σύκα, migas, και παγωτό πιπεριού σετσουάν.

Εύρος τιμών: €€€, https://tensbarcelona.com/en/, tensbarcelona

13.L’Òstia

Στη Barceloneta, είναι ένα παραθαλάσσιο κορυφαίο τάπας μπαρ που έχει δημιουργήσει ο ιδιοκτήτης του και έχει φέρει εδώ την κουζίνα της μητέρας του. Σερβίρει παραδοσιακά τάπας από φρέσκα και τοπικά προϊόντα με φιλοσοφία οι επισκέπτες εδώ να απολαύσουν τη Μεσόγειο. Συνδυάστε τα τάπας με κρασί από την εκτενή λίστα και θα έχετε τον τέλειο συνδυασμό. Στο L’Òstia προσφέρουν μια εξαιρετική επιλογή από 100 κρασιά.
Από τη Γαλικία στη Γαλλία μέσω της Λα Ριόχα και της Καταλονίας, το καθένα έχει επιλεγεί προσεκτικά.

Εύρος τιμών: €20 – 30, https://lostiabcn.com/, lostiabcn

14.La Xula Taperia

Το La Xula Taperia παρουσιάζει μια γευστική πρόταση, για την οποία φημίζεται κυρίως η Μαδρίτη, και περιλαμβάνει βαρελίσια μπύρα και τάπας – που προσφέρουν μια δωρεάν μπουκιά με κάθε ποτό – και τη συνδυάζει με δημιουργική κουζίνα. Οι μπύρες τους είναι εξαιρετικές και τα μικρά και casual τάπας τους ταιριάζουν απόλυτα στο δημιουργικό τους στυλ. Κάποια από τα γευστικά “παραδείγματα” περιλαμβάνουν την τάρτα τόνου τατάκι και μουστάρδας και το μπουρίτο «pringa» που παρασκευάζεται με ψητό βοδινό κρέας της Ανδαλουσίας, σπανάκι και τυρί.

Εύρος τιμών: €20 – 30, https://laxulataperia.es/, laxulataperia

15.O’ Retorno

Από έξω, αυτό το μπαρ της Γαλικίας μπορεί να μοιάζει σαν να πρόκειται να καταρρεύσει ανά πάσα στιγμή – στην πραγματικότητα, η πινακίδα καταρρέει, οπότε μπορεί να μην σκεφτείτε ποτέ να περάσετε το κατώφλι του αλλά θα έχετε χάσει μια μοναδική γευστική εμπειρία. Αδράξτε την ευκαιρία λοιπόν και στο μπαρ αυτό θα περάσετε υπέροχα. Καταρχάς, παίρνετε ένα δωρεάν τάπας με την μπύρα σας! Επιπλέον, μπορείτε να δοκιμάσετε πιάτα φτιαγμένα από εξαιρετικά προϊόντα και άψογα εκτελεσμένα, όπως χταπόδι της Γαλικίας που είναι εξωπραγματικό και έναν τόσο φρέσκο ​​μερλούκιο (μπακαλιάρος) που τόσο φρέσκο θα θα έχετε ξαναφάει. Επίσης θα βρείτε πιάτα που είναι περισσότερο οι εκδοχές της Βαρκελώνης των pub grub tapas όπως ο πατσάς της Γαλικίας κ.α.

Εύρος τιμών: €20 – 40, http://www.oretorno.es/

16.Barra Alta

Στο βραβευμένο με αστέρι Michelin Barra Alta (υπάρχει και στη Μαδρίτη) θα βρείτε επιλεγμένα αλλά προσιτά πιάτα, όπως χοιρινό, μπακαλιάρο και μοσχαρίσιο κρέας, φτιαγμένα σε εμπνευσμένες συνταγές με τη σωστή εφευρετικότητα που δεν θα ενοχλήσει τους παραδοσιακούς ή θα απογοητεύσει τους δημιουργικούς. Έχετε επίσης την επιλογή να πάρετε μεγαλύτερες μερίδες από τα αγαπημένα σας πιάτα. Το highlight του μενού είναι surf ’n’ turf από ‘capipota’ με μπακαλιάρο: συνδυασμός από μάγουλα μπακαλιάρου σε ένα εξαιρετικά ζουμερό σοφρίτο που διακρίνεται από την αντίθεση που δημιουργούν το θαλασσινό και βόειο ζελέ. Θα πρέπει να παραγγείλετε περισσότερο ψωμί για να απολαύσετε αυτό το πιάτο με την τέλεια σάλτσα μέχρι την τελευταία μπουκιά.

Εύρος τιμών: €€, https://barraalta.rest/, barraalta.bcn

17.Mont Bar

Ο ιδιοκτήτης Ivan Castro κατάφερε να μετατρέψει το Mont Bar σε ένα από τα πιο δημοφιλή μπαρ στους λάτρεις της γαστρονομίας της πόλης και είναι το πιο ακριβό αυτής της λίστας, αλλά αν έχετε το budget να το διαθέσετε, αξίζει σίγουρα κάθε ευρώ αυτή η εμπειρία εδώ. Αυτό που κάνει το Mont Bar ξεχωριστό είναι η δημιουργική μαγειρική – με έμπνευση και πειραματισμούς από την σεφ και σύζυγο του Castro, Ana Merino. Αυτό που ξεχωρίζει το Mont Bar από τα gastrobars είναι ότι γίνεται μια εξαιρετική επεξεργασία, με υλικά και συνδυασμούς από όλο τον κόσμο και θα βρείτε μια πρόταση γεμάτη μίνι μπουκιές, στην οποία ξεχωρίζει πάνω από όλα το καλό προϊόν και η πρωτοτυπία. Το μενού περιλαμβάνει 25 είδη που μπορείτε να απολαύσετε ξεχωριστά ή να τα συνδυάσετε για ένα απίστευτο μενού γευσιγνωσίας.

Εύρος τιμών: €100+, https://www.montbar.com/en/, mont_bar

18.El Xampanyet

Το Xampanyet είναι κάτι περισσότερο από ένα μπαρ, λειτουργεί κυρίως ως ένα μικρό κομμάτι της ιστορίας της Βαρκελώνης. Είναι ένας ζωντανός θρύλος στην καρδιά της Βαρκελώνης, ένα από εκείνα τα μέρη όπου ο χρόνος φαίνεται να έχει σταματήσει. Από τότε που άνοιξε τις πόρτες του το 1929 με το αρχικό όνομα Ca l’Esteve, αυτό το εμβληματικό μπαρ καλωσόρισε πολλές γενιές, διατηρώντας την αυθεντική του ουσία και διατηρώντας το ρόλο του ως σημείο συνάντησης για ντόπιους και επισκέπτες. Το 1972 μετονομάστηκε σε El Xampanyet, το όνομα με το οποίο ήταν ήδη γνωστό στους κατοίκους της γειτονιάς λόγω του αφρώδους ποτού που χαρακτηρίζει την προσφορά του και που συνεχίζει να αποτελεί μια από τις σπεσιαλιτέ του. Αυτό το αφρώδες κρασί, ελαφρύ και δροσιστικό, προσφέρει μια μοναδική εμπειρία στον ουρανίσκο, συμπληρώνοντας τέλεια το εορταστικό πνεύμα του τόπου.

Το κρασί αυτό και το βερμούτ του Xampanyet συνδυάζονται άψογα με τα απλά αλλά γευστικά τάπας τους. Επενδεδυμένο με χρωματιστά πλακάκια, βαρέλια και αντίκες, το μπαρ, δημοφιλές τόσο στους τουρίστες όσο και στους ντόπιους, είναι ένα από τα must stop αν είστε στη Βαρκελώνη.

Εύρος τιμών: €20 – 30, https://elxampanyet.es/, el_xampanyet

19.La Esquinica

Το La Esquinica είναι ένα από τα πιο γνωστά τάπας μπαρ της Βαρκελώνης. Σχεδόν 45 χρόνια από τότε που άνοιξε διατηρεί το ίδιο πνεύμα: χρησιμοποιεί τα καλύτερα προϊόντα για την προετοιμασία του καλύτερου προϊόντος με ανταγωνιστική τιμή και άνετη εξυπηρέτηση πελατών.

Γνωστό και ως “η Μέκα των τάπας”, το La Esquinica προσφέρει μια μεγάλη γκάμα με περισσότερα από 50 ανάμεικτα τάπας, όπου οι πατάτες μπράβα είναι σίγουρα πρωταγωνιστές του μενού.

Σκεφτείτε το λοιπόν όχι ως έναν προορισμό στην λιγότερο κεντρική γειτονιά του Nou Barris, αλλά ως μια αναζήτηση! Οι ουρές έξω είναι απόδειξη της μεγάλης αξίας των τάπας του. Τα βράδια που είναι ιδιαίτερα πολυάσχολα θα σας ζητηθεί να πάρετε έναν αριθμό, τύπου σούπερ μάρκετ. Οι σερβιτόροι θα συμβουλεύσουν όσους έρχονται για πρώτη φορά να ξεκινήσουν με «chocos» (τρυφερά χτυπημένα δαχτυλίδια καλαμαριού), patatas bravas με αγιόλι, λουκάνικο «llonganissa» και «τίγρεις» (γεμιστά μύδια). Μετά από αυτό, ο κόσμος σας όλος εκείνη τη στιγμή θα είναι αυτό το στρείδι, το κοκτέιλ ή και η αχιβάδα που απολαμβάνετε… Τόσο γευστικά!

Εύρος τιμών: €10 – 20, https://laesquinica.com/en/, laesquinica

Οι ΕΙΚΟΝΕΣ με τον Τάσο Δούση στη Βαρκελώνη

Οι ΕΙΚΟΝΕΣ με τον Τάσο Δούση ταξιδεύουν στη Βαρκελώνη - Μέρος 1ο

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,077LikesLike
88,729 FollowersFollow
182,000SubscribersΕγγραφή
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ