Τρίτη, 10 Δεκεμβρίου, 2024
19.7 C
Athens
HomeΑττικήΑθήναΠού θα φας παραδοσιακό και νοστιμότατο αρμένικο φαγητό στην Αθήνα

Πού θα φας παραδοσιακό και νοστιμότατο αρμένικο φαγητό στην Αθήνα

Είσαι φαν της διεθνούς κουζίνας; Σου αρέσουν οι ανατολίτικες και spicy γεύσεις; Αναζητάς στην πόλη ωραία εστιατόρια που σερβίρουν παραδοσιακές κουζίνες άλλων χωρών;

Εδώ θα “ταξιδέψουμε” στην Αρμενία μέσα από την κουζίνα και τις γεύσεις της που θα τις βρείτε αυθεντικές, παραδοσιακές και νοστιμότατες όχι στο Γιερεβάν (που και εκεί θα τις βρείτε..) αλλά στην Αθήνα, συγκεκριμένα προς Πειραιά μεριά.. αρκεί να πάτε μέχρι τη Νίκαια στην “Παράγκα”.

- Advertisement -

Η “Παράγκα” στη Νίκαια σερβίρει το καλύτερο αρμένικο φαγητό που θα δοκιμάσετε! Όλα είναι γευστικότατα, χειροποίητα και φτιαγμένα με πολύ αγάπη από τον Πέτρο και την Γκαρινέ. Και δεν το λέμε έτσι… Το επισκεφτήκαμε, δοκιμάσαμε και δηλώνουμε ότι: Το φαγητό τους είναι απίστευτο και αν το επισκεφτείς μια φορά μετά θα πηγαίνεις συνέχεια!

Info: Καραϊσκάκη 48 &, Μπελογιάννη, Νίκαια 184 50 | Τηλ. 21 1405 5352 | Ωράριο: 18:00 – 00:00 (εκτός Κυριακής)

Λίγα λόγια για τη νόστιμη αλλά και άγνωστη αρμένικη κουζίνα

Μπορεί κατά κύριο λόγο η αρμένικη κουζίνα να είναι γνωστή στην Ελλάδα μέσω των περίφημων αλλαντικών της (παστουρμάς, αρμένικα σουτζούκια κτλ) όμως είναι πολλά περισσότερα από αυτό. Πρόκειται για μια νόστιμη κουζίνα, χαρακτηριστική της Ανατολής με κοινά πιάτα αλλά και επιρροές από την Τουρκία, τη Γεωργία, το Αζερμπαϊτζάν αλλά και τον Λίβανο λόγω φυσικά της γειτνίασης αλλά και της γευστικής κουλτούρας, όπως τα, λαχματζούν, μουσακάς, μαντί, ιτσλί κεφτέδες και χουνκιάρ μπεγιεντί.

Αν και στην Ελλάδα υπάρχει εδώ και πολλά χρόνια αρμένικη κοινότητα (σχεδόν 100 χρόνια) με περίπου 40.000 μέλη, στο χώρο της εστίασης η παρουσία της αρμένικης κουζίνας δεν είναι και πολύ ισχυρή.

Εθνικό μαγειρευτό φαγητό της Αρμενίας είναι το Harissa, ένας χυλός από κρέας και πλιγούρι αλλιώς γνωστό και ως κεσκέκι όπως ίσως το έχουν δοκιμάσει κάποιοι στη Μυτιλήνη. Η αρμενική κουζίνα αγαπάει πολύ το ψητό κρέας (παραδοσιακά το αρνί και το κοτόπουλο αλλά αργότερα και το χοιρινό), το χοροβάτς, δηλαδή το κεμπάπ που γίνεται όχι με κιμά αλλά με κρέας, που μάλιστα τα κομμάτια του κρέατος μένουν με το κόκκαλο, το γιαούρτι, το σκόρδο, το πλιγούρι, την καυτερή πιπεριά, τον μαϊντανό, τον βασιλικό, το βούτυρο, το βερίκοκο και το ρόδι που είναι και το εθνικό τους φρούτο.

Περισσότερο γνωστό στην Ελλάδα είναι το ψωμί λαβάς το οποίο πουλιέται κυρίως σε ρώσικα μαγαζιά.

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,089LikesLike
88,791 FollowersFollow
182,000SubscribersΕγγραφή
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ