Κυριακή, 17 Νοεμβρίου, 2024
12.4 C
Athens
HomeFood & TravelΠώς τα αλμυρά cocktails έγιναν το It drink του 2024

Πώς τα αλμυρά cocktails έγιναν το It drink του 2024

Από νότες χαβιάρι μέχρι μαρτίνι με φύκια, πώς τα αλμυρά cocktails έγιναν το It drink του 2024
Τα αλμυρά κοκτέιλ είναι η πιο hot τάση των ποτών στo Λονδίνο αυτή τη στιγμή. Κι ως γνωστό οι τάσεις που ξεκινούν από το Λονδίνο αργότερα επεκτείνονται και στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Όπως και η μόδα, οι τάσεις των κοκτέιλ εξελίσσονται πάντα και πόσο μάλλον σε μια πόλη όπως το Λονδίνο . Πέρυσι, ήταν τάση το gilda Martini, το οποίο γαρνίρονταν με ένα καλαμάκι που είχε μια φέτα καυτερή πιπεριά, μια ελιά και ένα φιλέτο γαύρου…

- Advertisement -

Φέτος οι τάσεις να διαμορφώνονται σε πικάντικες αλατισμένες μαργαρίτες με γεύση τροπικών φρούτων, πιο κοινά ποτά που χρησιμοποιούν λιγότερα συστατικά υπέρ των δημιουργικών αφεψημάτων και την επιστροφή του κλασικού cosmopolitan. Είναι ασφαλές να πούμε ότι οι mixologists περνούν τη στιγμή τους και αυτή τη στιγμή απολαμβάνουν τα φώτα της δημοσιότητας.

Κάθε περιοχή του Λονδίνου έχει τη δική της ακμάζουσα σκηνή κοκτέιλ. Είτε πρόκειται για το ανεπιτήδευτο μπαρ Ten To One στο Τότεναμ είτε για τους κατάλληλους μαέστρους Martini στο The Connaught , κάτι συναρπαστικό συμβαίνει σε κάθε γωνιά της βρετανικής πρωτεύουσας.

Αλμυρά κοκτέιλ

Είτε έτσι είτε αλλιώς, υπάρχει ένας κοινός παρονομαστής. θέλουν να φτιάχνουν ποτά που προκαλούν σκέψη. Το ποτό που θα θυμάσαι και θα το πεις στους φίλους σου. Και μέσα σε αυτή την ακμάζουσα σκηνή κοκτέιλ, υπάρχει μια τάση που έχει αναδειχθεί στην κορυφή.
Υπήρξε ζήτηση για πιο λιπαρές, πιο αλμυρές γεύσεις και αυτό δεν αφορά αποκλειστικά τα αλκοολούχα ποτά. Ποτά όπως το κεφίρ και η κομπούχα, που ακουμπούν και τα δύο σε αυτές τις νότες, είναι σε άνοδο. Μπορεί επίσης να έχετε παρατηρήσει ότι τα μπαχαρικά και το αλάτι είναι παντού αυτή τη στιγμή. Έχει επίσης αυξηθεί η χρήση βουτύρου και λαδιού στα κοκτέιλ. Τίποτα δεν είναι τυχαίο. Το βασικό στοιχείο σύνδεσης είναι ότι όλα επικεντρώνονται στην προσφορά ενός ξεχωριστού αλμυρού προφίλ.

Πριν από 15 χρόνια, ένα μενού κοκτέιλ θα μπορούσε να προσφέρει οτιδήποτε, από ένα κλασικό Old Fashioned μέχρι ένα γλυκό ποτό φθορίζοντος χρώματος με καλαμάκι, και οι άνθρωποι θα ήταν ευχαριστημένοι σε κάθε περίπτωση. Ωστόσο άλλαξαν οι καιροί. Ζούμε σε μια εποχή όπου το να ζητάς «κάτι γλυκό» θεωρείται απλό και χωρίς ενδιαφέρον. Τα συνηθισμένα έγιναν βαρετά!

Ακόμα κι αν έχετε ένα αγαπημένο κοκτέιλ, γιατί να μην το παραγγείλετε σε ένα μοντέρνο μπαρ , όταν το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να πείτε στον μπάρμαν τι σας αρέσει και εκείνος θα κάνει τα υπόλοιπα; Το Λονδίνο γίνεται μάρτυρας μιας πολιτιστικής αλλαγής όπου οι άνθρωποι είναι πιο πρόθυμοι να βγουν έξω από τη ζώνη άνεσής τους. Έτσι φαίνεται. Σίγουρα υπάρχουν λιγότεροι κανόνες και η σκηνή έχει γίνει πιο προσιτή.

Αλμυρά κοκτέιλ

Καθώς η γραμμή μεταξύ φαγητού και ποτών σβήνει, συστατικά όπως το χαβιάρι, οι ντομάτες, το βούτυρο, το ελαιόλαδο, το σκόρδο και ακόμη και τα φύκια εμφανίζονται στα μπαρ. Τεχνικές όπως το πλύσιμο με λίπος, το έγχυμα και το γαρνίρισμα με λάδι χρησιμοποιούνται για την προσθήκη επιπλέον στρωμάτων γεύσης στα ποτά, και γενικά, είναι οι γεύσεις umami που έχουν μεγάλη ζήτηση αυτή τη στιγμή. Αυτά λειτουργούν τέλεια ως απεριτίφ ή ακόμα και μαζί με το δείπνο. Για να το ολοκληρώσουμε, συνήθως σερβίρονται σε ένα απίστευτα σικ ποτήρι.

Τα αλμυρά κοκτέιλ δεν είναι μια νέα ιδέα συνολικά. Αλλά αν θέλετε να εξερευνήσετε πέρα ​​από το dirty Martini, πρέπει να δοκιμάσετε αυτή τη νέα τάση.

Στο Λονδίνο, οι επιλογές είναι πάρα πολλές, καθώς δεν είσαι ποτέ πολύ μακριά από ένα υπέροχο μπαρ. Δεν είναι μόνο οι περίεργοι σύνδεσμοι του Ανατολικού Λονδίνου που απευθύνονται σε όσους έχουν πειραματικές παλέτες.

Παρακάτω θα δείτε τα cocktails και τα bar που προτείνει το βρετανικό Conde Nast Traveler, για το πού μπορείτε να απολαύσετε στο Λονδίνο τα καλύτερα κοκτέιλ από αυτήν την αναπτυσσόμενη σκηνή.

Green Tomato Martini, Julie’s

Αν είστε αληθινοί λάτρεις της ντομάτας, αυτό το Martini είναι το ιδανικό για εσάς. Η συνταγή χρησιμοποιεί ντομάτα με βότκα και λικέρ ντομάτας, τελειωμένη με μερικές ζωηρές πράσινες σταγόνες ελαίου εστραγκόν για μια φυτική νότα. Δεν είναι πολύ βαρύ, που σημαίνει ότι μπορείτε να πιείτε μερικά από αυτά και έχει μια δράση να σβήνει τη δίψα, καθιστώντας το το τέλειο απεριτίφ για να πίνετε τις ηλιόλουστες μέρες. Το γευστικό προφίλ μιας ντοματοσαλάτας σχεδόν σας κάνει να θέλετε να φάτε μαζί της και ένα κομμάτι μοτσαρέλα…( juliesrestaurant.com)

Szechuan Gibson, The Nomad Bar

Γεύσεις της Ανατολικής Ασίας και της Βρετανίας χορεύουν από κοινού σε αυτήν την αρωματική γουλιά. Το Szechian Gibson συνδυάζει βότκα Absolut Elyx, βερμούτ Dolin Blanc, λευκό βαλσαμικό τουρσί και λάδι Σετσουάν για να δημιουργήσει ένα φλογερό αλλά καθαρό κοκτέιλ. Παρά το ότι ακούγεται έντονο, το αλμυρό μείγμα εξισορροπείται με νερό που το καθιστά εύκολο στην κατανάλωση και απολαυστικά πιο δροσερό. Επιπλέον, μπορείτε να τρώτε κόκκινα και λευκά κρεμμύδια τουρσί ανάμεσα στις γουλιές. (thenomadhotel.com)

Caviar Martini, Hakkasan

Αυτό είναι αρκετά αυτονόητο. Αυτή είναι η ανατροπή του Hakkasan στο dirty Martini, μόνο που η ομάδα κατάφερε με κάποιο τρόπο να το κάνει ταυτόχρονα πιο… dirty αλλά και πιο κομψό. Επιλέξτε ανάμεσα σε βότκα ή τζιν ως βάση, με ροζ αλάτι Ιμαλαΐων και λίγη δόση Mezcal για έξτρα γεύση. Στη συνέχεια, το ποτό γαρνίρεται με μια κουταλιά χαβιάρι, προσθέτοντας μια τολμηρή και βουτυρώδη γεύση. Με τιμή 45 £, δεν είναι για να δοκιμάσετε έτσι απλά από περιέργεια… Αν όμως είστε λάτρης του χαβιαριού, μη διστάσετε.( hakkasan.com)

Earth Martini, Three Sheets

Όπως υποδηλώνει το όνομα του, αυτή η συνταγή συνδυάζει γήινες γεύσεις για να δημιουργήσει ένα μοναδικά μαρτίνι με βάση το παντζάρι. Το ζωντανό παντζάρι αναμειγνύεται με βότκα Belvedere, ελαιόλαδο και ξηρό βερμούτ για να δημιουργήσει ένα γλυκό και αλμυρό μείγμα, το οποίο στη συνέχεια γαρνίρεται με μια λεπτή φέτα παντζάρι τουρσί. ( threesheets-bar.com)

Piazza dei Miracoli, Piazza Italiana

Λατρεύεις την burrata; Αυτό το κοκτέιλ χρησιμοποιεί νερό burrata με τεκίλα, αγαύη, βασιλικό και τσίλι. Οι όξινες γαλακτικές γεύσεις από το νερό burrata προσφέρουν μια λεπτή βουτυρώδη αλμύρα που συμπληρώνει άλλες πιο γνωστές γεύσεις. Σκεφτείτε το ως μια Μαργαρίτα με ένα διασκεδαστικό ιταλικό twist. (piazzaitaliana.co.uk)

Blushed Tomato, Ham Yard Hotel

Αλάτι, ψωμί, πιπέρι, σκόρδο, κρεμμύδι, χυμός τουρσί, ντομάτες, ελαιόλαδο σκόρδου, βότκα μπιζελιού και μηλόξυδο χρησιμοποιούνται σε αυτό το κοκτέιλ για να δημιουργήσουν ένα πεντανόστιμο γκαζπάτσο. Επιπλέον, το ποτό γαρνίρεται με ένα πικάντικο ντοματίνι που έχει υποστεί γαλακτοζύμωση. Παρά το γεγονός ότι έχει περισσότερα συστατικά και από… λίστα super market, η ντομάτα είναι απλή και χωρίς περίπλοκη γεύση. Έχει οικεία γεύση, καθώς μιμείται τις γεύσεις μιας πλούσιας κόκκινης σάλτσας ή ενός Bloody Mary. (firmdalehotels.com)

Ramson, Nipperkin

Το καλύτερα κρυμμένο μυστικό του Mayfair , το Nipperkin, δεν παραλείπει ποτέ να εντυπωσιάσει όταν πρόκειται για τολμηρές γεύσεις. Το Ramson φαίνεται σχετικά ακίνδυνο με την ημιδιαφανή απόχρωση του, αλλά περιέχει μια πικάντικη και πιπεράτη έντονη γεύση από συστατικά όπως άγριο σκόρδο και τρούφα. Τα βασικά αποστάγματα σε αυτό είναι η βότκα Boatyard, το τζιν Renais και το παράκτιο βερμούτ Vault. Το κοκτέιλ ολοκληρώνεται με λάδι πράσου, το οποίο προσθέτει στο ξεχωριστό γευστικό του προφίλ.(nijulondon.com/nipperkin)

Pearl, Nightjar

Αυτή η απόλαυση umami ενσωματώνει το αλμυρό συστατικό της φύσης, τον θαλασσινό αφρό, με μαργαριτάρι τουρσί στρειδιού, φρυγανισμένο βάμμα ρυζιού ποπ κορν και βερμούτ για να προσφέρει μια μοντέρνα πινελιά σε ένα κοκτέιλ με τζιν. Η γεύση από το ρύζι ποπ κορν ταιριάζει πολύ με το ιαπωνικό craft τζιν Roku, δημιουργώντας ένα καθαρό κοκτέιλ με ρύζι. Αν είστε λάτρης του sake, θα σας αρέσει. Εναλλακτικά, αν προτιμάτε κάτι πιο απαλό, κάνουν ένα κοκτέιλ Pan Y Tomate που χρησιμοποιεί βασιλικό και μασκαρπόνε.(barnightjar.com)

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,132LikesLike
88,996 FollowersFollow
180,000SubscribersΕγγραφή
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ