Ο κορονοϊός έχει βάλει “τέλος” σε πολλά ταξίδια στον κόσμο, ωστόσο υπάρχουν άτομα που χρειάζεται να ταξιδέψουν είτε για να γυρίσουν σπίτια τους ή για άλλους έκτακτους λόγους. Πώς είναι, λοιπόν, το να ταξιδεύει κάποιος εν μέσω πανδημίας; Η φωτορεπόρτερ της Washington Post, Sharon Pulwer, παρουσιάζει συγκλονιστικές φωτογραφίες.
Για πολλούς φωτορεπόρτερ, οι μακρινές πτήσεις αποτελούν ρουτίνα για τη δουλειά τους. Όμως, στις 17 Μαρτίου, όταν η φωτορεπόρτερ Sharon Pulwer, ξεκίνησε από το Διεθνές Αεροδρόμιο του Νιούαρκ στη Νέα Υόρκη για να ταξιδέψει στην οικογένειά της στο Τελ Αβίβ με την El Al Israel Airlines, ήρθε αντιμέτωπη με εικόνες που δεν είχε ξαναδεί ποτέ στη ζωή της.
Τόσο στο αεροδρόμιο Νιούαρκ όσο και στο αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν στο Ισραήλ, δύο συνήθως πολυάσχολοι διεθνείς κόμβους, επικρατούσε ησυχία. Αυτή τη φορά αντί για βιαστικούς ταξιδιώτες, έβλεπες λίγους επιβάτες που στέκονταν υπομονετικά ανά ζευγάρια ή μόνοι. «Ήταν κάτι το σουρεαλιστικό» δήλωσε η Pulwer στη Washington Post.
«Οι πτήσεις της αεροπορικής εταιρείας El Al Israel από το Νιούαρκ προς Τελ Αβίβ είναι συνήθως γεμάτες. Όμως στην πτήση της 17ης Μαρτίου, με την οποία πέταξε η Pulwer, οι περισσότεροι επιβάτες είχαν τρεις θέσεις για τον εαυτό τους και ήταν σε θέση να κρατήσουν απόσταση μεγαλύτερη από έξι πόδια ο ένας από τον άλλον, ενώ φορούσαν μάσκες και γάντια. Κάποιοι επιβάτες φαίνονταν να ανησυχούν και να γυρνάνε άβολα από την άλλη μεριά αν κάποιος φταρνιζόταν ή έβηχε. Πολλοί συζητούσαν τα νέα. Άλλοι προσπαθούσαν να κρατήσουν την ψυχραιμία τους και αστειευόμενοι έλεγαν ότι έπρεπε να απολαμβάνουν την ανθρώπινη επαφή και τις συναντήσεις με τους συνανθρώπους τους πριν από την υποχρεωτική καραντίνα 14 ημερών που θα τους επιβαλλόταν μετά την είσοδό τους στο Ισραήλ».
Στο travelstyle.gr σας παρουσιάζουμε και συμβουλές για όσους πρέπει να ταξιδέψουν αυτή την εποχή!
«Το πλήρωμα ήταν ευγενικό και έβαλαν τα δυνατά τους προσπαθώντας να εξυπηρετήσουν τους επιβάτες διατηρώντας παράλληλα την απαραίτητη απόσταση. Προσπαθούσαν να προστατευθούν, ενώ διακινδύνευαν την υγεία τους, έχοντας επιπροσθέτως το άγχος του ότι πολλοί από τους συναδέλφους τους είχαν τεθεί σε μη αμειβόμενη άδεια. Πραγματοποίησαν 12 ώρες πτήσης από το Τελ Αβίβ στη Νέα Υόρκη, είχαν 12 ώρες ανάπαυσης σε ξενοδοχείο κοντά στο αεροδρόμιο (απ’ όπου δεν τους επιτράπηκε να φύγουν) και στη συνέχεια πέταξαν πίσω. Οι τρεις πιλότοι ανακοίνωσαν λίγο πριν από την προσγείωση ότι ήταν η τελευταία πτήση τους πριν τεθούν κι εκείνοι σε μη αμειβόμενη άδεια», συμπλήρωσε η Pulwer.
Η αεροπορική εταιρεία λόγω του αυξανόμενου αριθμού ακυρώσεων έθεσε το 80% των εργαζομένων της σε άδεια χωρίς απολαβές και εκατοντάδες αεροσυνοδοί τέθηκαν σε καραντίνα αφού εργάστηκαν σε πτήσεις που είχαν επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού ή επέστρεψαν από χώρες με σημαντικό αριθμό κρουσμάτων.
«Την ίδια ημέρα, η αεροπορική εταιρεία μείωσε σε τέσσερις τις διεθνείς πτήσεις που λειτουργούσαν καθημερινά από τη Νέα Υόρκη, το Παρίσι και το Λονδίνο. Η εταιρεία εξακολουθεί να εκτελεί πτήσεις προς άλλους προορισμούς με χαμηλότερη συχνότητα. Τους διεξάγει σε συνεργασία με το ισραηλινό υπουργείο Εξωτερικών. Τις έχουν ονομάσει «πτήσεις διάσωσης» καθώς εκτελούνται ώστε οι Ισραηλινοί ταξιδιώτες να μπορέσουν να επιστρέψουν στην πατρίδα τους εφόσον πολλές χώρες πλέον έχουν κλείσει τα σύνορά τους», κατέληξε η Pulwer.
Δείτε επίσης στο travelstyle.gr: