Όλα ξεκίνησαν από τον Κεραμεικό… Εκεί άνοιξε για πρώτη φορά, το 2009, τις πόρτες του γαλλικό μπιστρό με ένα όνομα “κλεμμένο” από φιλμ νουάρ. Άρωμα Γαλλίας λοιπόν για το Polly Maggoo, που αφού μάγεψε τον Κεραμεικό, αποφάσισε να κατευθυνθεί προς τα πάνω…
Και κάπως έτσι έφτασε στο Ψυχικό, όπου ο Γιώργος Ηλιού, με σουδές στην École Ferrandi στο Παρίσι και στη Σορβόννη όπου παρακολούθησε μαθήματα Γαλλικού Πολιτισμού, αποφασίζει να μεταφέρει το Παριζιάνικο άρωμα του γνωστού πλέον μπιστρό.
Στην ενηλικίωσή της λοιπόν, η Polly αποφάσισε να μετακομίσει στο Ν. Ψυχικό, το οποίο άλλωστε ταιριάζει στο προφίλ των πιστών φίλων της.
Η Παναγιώτα Καμπέρα, σύζυγος Ηλιού, έχει σίγουρα βάλει το χεράκι της, όμως η καινούρια Polly έχει κάτι περισσότερο από ένα δικό της ντιζάιν. Έχει αέρα καλλιτεχνικό, έχει το χέρι του Χάρη -συνιδιοκτήτη στα έργα τέχνης, έχει χιούμορ κι ένα φλογερό φλερτ με την κιτς άποψη της ομορφιάς- κι αυτό με την καλή έννοια. Δύο χώροι και δύο όροφοι με εντελώς διαφορετική διάθεση και ένα μπαρ όπου μπορείς απλά να πιεις το ποτό σου σε περίπτωση που δεν έχεις έρθει πεινασμένος για το εμβληματικό steak tartare του Γιώργου.
Φυσικά, το νέο μπιστρό κρατάει αναλλοίωτα τα βασικά ατού που το έκαναν αγαπημένο στέκι στον Κεραμεικό. Το κλασικό ονειρεμένο συκώτι, τη φακή με αβγό ποσέ και σχοινόπρασο, τα σαλιγκάρια με σκόρδο, ντομάτα και δεντρολίβανο. Ένα μικρό, εύκολο μενού, όπου εύκολα αποφασίζεις να επιλέξεις ένα μιλφέιγ, με τραγανό φύλλο με ενδιάμεσες στρώσεις από μελιτζάνα, κολοκύθι, μανιτάρια και ντομάτα που θυμίζουν μπριάμ πάνω σε μια ανάλαφρη ντοματένια σος, μια χορταστική σαλάτα με πρασινάδες και μια φέτα ωραίο, φρυγανισμένο ψωμί με αβγό ποσέ και τραγανό παστράμι ή ένα ταρτάρ λαβράκι με λεμονάτη μαρινάδα. Στα πιο χορταστικά, ένα φιλέτο μυλοκόπι με μαϊντανό, κάππαρη και αγιολί, μια αντρεκότ café de Paris, ένα ριζότο ή ένα κοτόπουλο φιλέτο με αρωματικά της Προβηγκίας, τα κλασικά χορταστικά μιας μπιστρό κουζίνας, που συνοδεύονται από ψητο-τραγανές πατάτες. Στο τέλος, παγωτό μπίτερ με σοκολάτα Μαδαγασκάρης και καβουρδισμένο αμύγδαλο πάνω στη βελούδινη σοκολατένια σος ή μους λεμόνι σε τραγανά φύλλα για τους εραστές του λευκού.
Το Polly Maggoo βρίσκεται Άγγ. Σικελιανού 8, Ν. Ψυχικό (τηλ. 210 5241120). Κόστος: € 28-35. Κυριακή μόνο μεσημέρι Κλειστά Δευτέρα.