Τα γεύματα εν πτήσει μόλις έλαβαν μια βιώσιμη αναβάθμιση σε αυτήν την αεροπορική εταιρεία. Κότσι αρνιού, τσάι Rize και κηρήθρα Erzincan: μοιάζει περισσότερο με μενού από τουρκικό εστιατόριο υψηλής γαστρονομίας παρά με γεύμα κατά την πτήση. Ο λόγος για την Turkish Airlines που αποδεικνύει κυριολεκτικά ότι “sky is the limit” τουλάχιστον για το όριο του καλού φαγητού στην πτήση.
Η εποχή του «κοτόπουλου ή βοείου κρέατος» έχει παρέλθει καθώς οι αεροπορικές εταιρείες μάχονται για να κερδίσουν τις καρδιές – και τα στομάχια των επιβατών.
Η τουρκική εταιρεία διατηρεί το προβάδισμά της αφού ψηφίστηκε ως το Καλύτερο Business Class Catering στον κόσμο στα βραβεία Skytrax World Airline Awards 2022 και κέρδισε το βραβείο καλύτερου φαγητού και ποτών στην Ευρώπη από την APEX πέρυσι.
Να γιατί οι καλοφαγάδες ξετρελαίνονται με τα τελευταία μενού της Turkish Airlines:
Τι υπάρχει στο μενού της Turkish Airlines;
Η Turkish Airlines παρουσίασε πρόσφατα τα τελευταία της μενού κατά την πτήση σε εκδήλωση στην Κωνσταντινούπολη.
Στην παρουσίαση σεφ και αεροσυνοδοί παρουσίασαν τα νέα πιάτα σε ένα διαφορετικό είδος πασαρέλας.
Τοπικές και εποχιακές τουρκικές γεύσεις τραβούν τα φώτα της δημοσιότητας – με φρεσκάδα σε κάθε μπουκιά.
«Υπάρχουν πολλά μυστικά πίσω από το catering μας», λέει ο Ahmet Bolat, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου και της Εκτελεστικής Επιτροπής της Turkish Airlines. «Πρώτα απ’ όλα, χρησιμοποιούμε στο 80% φρέσκα προϊόντα που καλλιεργούνται στην Τουρκία . Επίσης, χρησιμοποιούμε άριστα καταρτισμένους σεφ… Το φαγητό παρασκευάζεται τοπικά και είναι φρέσκο κάθε μέρα.”
Αυτή η προσέγγιση ισχύει για κάθε θέση από την economy μέχρι την bussiness. Οι επιβάτες Business class μπορούν να συνοδεύσουν το γεύμα τους με κοκτέιλ χωρίς αλκοόλ και ποτά αποτοξίνωσης για να εξασφαλίσουν ότι προσγειώνονται… ανανεωμένοι!
Μάθετε περισσότερα για το νέο μενού της Turkish Airlines εδώ
Βιώσιμο φαγητό κατά την πτήση
Η χρήση τοπικών συστατικών σημαίνει επίσης υποστήριξη των ντόπιων αγροτών – κάτι που ο Flying Chef Trainer της Turkish Airlines, Emre Gecgel, λέει ότι είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ποιότητας και της γεύσης των πιάτων.
Τροφοδοτεί επίσης τη βιώσιμη προσέγγιση της αεροπορικής εταιρείας στο φαγητό.
«Γνωρίζουμε ότι το να γίνει πράσινο και να τερματιστεί η σπατάλη τροφίμων δεν θα συμβεί από τη μια μέρα στην άλλη, αλλά χρησιμοποιούμε επαναχρησιμοποιήσιμα υλικά όπως πορσελάνη και ανοξείδωτο χάλυβα στις υπηρεσίες μας», λέει ο Emre.
«Κάθε αντικείμενο που παρουσιάζουμε στους επισκέπτες μας, είτε πρόκειται για υλικό είτε για συστατικό, προσπαθούμε να χρησιμοποιήσουμε ανακυκλωμένα ή/και ανανεώσιμα είδη.
Αυτό είναι ένα μεγάλο βήμα προς την καταπολέμηση των σχεδόν 7 εκατομμυρίων τόνων απορριμμάτων καμπίνας που παράγονται από τις αεροπορικές εταιρείες κάθε χρόνο, σύμφωνα με στοιχεία της IATA. Η αύξηση της ελκυστικότητας των γευμάτων επί του αεροσκάφους θα βοηθήσει επίσης στην καταπολέμηση των 1,14 εκατομμυρίων τόνων ετησίως απορριμμάτων τροφίμων που παράγονται από το catering εν πτήσει παγκοσμίως.
Δείτε επίσης