Κυριακή, 22 Δεκεμβρίου, 2024
9.8 C
Athens
HomeΕυ ΖηνDecoΑυτά είναι τα πιο βρώμικα αντικείμενα στο σπίτι σου και ούτε που...

Αυτά είναι τα πιο βρώμικα αντικείμενα στο σπίτι σου και ούτε που σου πάει το μυαλό!

Δέκα αντικείμενα της καθημερινότητάς μας που είναι πιο βρώμικα και από το καπάκι της τουαλέτας – και δεν τους φαίνεται.Και όμως!Αυτά δεν σας πάει το μυαλό ποια είναι!

Αυτά είναι τα πιο βρώμικα αντικείμενα στο σπίτι σου
Τα αντικείμενα καθαρισμού
Τα πανάκια, τα σφουγγάρια και οι βούρτσες που χρησιμοποιείτε για φασίνα, προφανώς συγκεντρώνουν πάνω τους μεγάλο μέρος της σκόνης και των μικροβίων του σπιτιού. Μην ξεχνάτε να τα πλένετε καλά ή να τα βάζετε στον φούρνο μικροκυμάτων για ένα-δυο λεπτά ώστε να σκοτώνονται τα μικρόβια.Η πανεύκολη deco τάση που, αυτή τη στιγμή, συγκεντρώνει τα περισσότερα likes στο Instagram

Η βάση της τουαλέτας
Καθαρίζετε μόνο το καπάκι και τα «πάνω-πάνω» της λεκάνης θεωρώντας πως εκεί είναι η εστία των μικροβίων; Κι όμως, στη βάση της λεκάνης και στο πάτωμα γύρω από αυτή συγκεντρώνονται πολλά βακτήρια, γι’ αυτό πρέπει να καθαρίζονται κι αυτά τα σημεία σχολαστικά.

- Advertisement -

Το σιφόνι της βρύσης

Αποτέλεσμα εικόνας για σιφόνι της βρύσης
Όλα τα υπολείμματα φαγητού από τα πιάτα που πλένετε καταλήγουν ή περνούν από εκεί, κι αν δεν απολυμαίνετε συχνά το σιφόνι, μπορεί να βουλώσει και να προκαλέσει δυσάρεστες μυρωδιές. Χρησιμοποιήστε μαγειρική σόδα και στη συνέχεια λευκό ξύδι και ζεστό νερό για να διαλύσετε τα υπολείμματα που έχουν μείνει στο πάνω μέρος των σωληνώσεων.

Τα πόμολα
Όλοι όσοι ζουν ή επισκέπτονται το σπίτι τα πιάνουν και η καθαριότητά τους εξαρτάται από το πόσο σχολαστικά πλένουν όλοι τα χέρια τους προτού τα ακουμπήσουν. Συνήθως, ειδικά όταν μπαίνουμε στο σπίτι, τα χέρια δεν είναι και τόσο καθαρά, ενώ αν υπάρχουν μικρά παιδιά, που τρώνε, παίζουν και έρχονται σε επαφή με πολλά μικρόβια, τότε τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο επικίνδυνα. Φροντίστε να τα καθαρίζετε με υγρό πανάκι τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα, ή όσο συχνά χρειάζεται, αναλόγως… κίνησης στο σπίτι σας.

Deco: Δες το πιο έξυπνο μέρος για να φτιάξεις γραφείο στο σπίτι ακόμα κι αν δεν έχεις χώρο!

Ο φούρνος μικροκυμάτων
Συνήθως αμελούμε να καθαρίσουμε το εσωτερικό του φούρνου μικροκυμάτων, θεωρώντας ότι από τη φύση του… καθαρίζεται μόνος του σκοτώνοντας τα μικρόβια. Ωστόσο, τα υπολείμματα τροφών μένουν εκεί, γι’ αυτό χρειάζεται τακτικό καθάρισμα με ένα σφουγγάρι και ζεστό νερό με σαπουνάδα.

Τηλέφωνα και τηλεκοντρόλ
Τα κινητά και τα σταθερά τηλέφωνα ή τα τηλεκοντρόλ είναι τα αντικείμενα που ακουμπάμε ίσως περισσότερο από κάθε άλλο στην καθημερινότητά μας. Κι επειδή το κάνουμε μηχανικά, ποτέ δεν σκεφτόμαστε αν τα χέρια μας είναι καθαρά. Έτσι, στις επιφάνειες, τις οθόνες και τα πλήκτρα αφής, μπορούν να μένουν βακτήρια – υπολογίζεται δε ότι αυτά είναι… δεκαπλάσια από όσα συναντάμε σε ένα μέσο καπάκι τουαλέτας.

Πληκτρολόγια και ποντίκια υπολογιστών

Αποτέλεσμα εικόνας για Πληκτρολόγια
Για τους ίδιους λόγους συχνών… αγγιγμάτων, τα εξαρτήματα του υπολογιστή στο σπίτι μας συγκεντρώνουν μεγάλο αριθμό βακτηρίων – τα πληκτρολόγια μάλιστα, σύμφωνα με έρευνες, μπορούν να έχουν ως και 200 φορές περισσότερα βακτήρια από το καπάκι της τουαλέτας.

Η κεφαλή της ντουζιέρας
Το κεφάλι του ντους, με τις τρυπούλες από όπου βγαίνει το νερό, μπορεί να είναι η πηγή της… καθαριότητάς μας, αλλά λόγω της θερμοκρασίας και της υγρασίας που αναπτύσσεται εκεί, μπορεί να γίνει εστία βακτηρίων, γι’ αυτό πρέπει να φροντίζουμε να το καθαρίζουμε τακτικά.

Χρήματα

Αποτέλεσμα εικόνας για Χρήματα
Τα μεταφέρετε από την τσέπη στο πορτοφόλι, από την τσάντα σας στο τραπεζάκι του χολ για να είναι σε ετοιμότητα κ.ο.κ. Αλλά ξεχνάτε ότι πρόκειται για χαρτονομίσματα και κέρματα που έχουν αλλάξει στην κυριολεξία χιλιάδες χέρια προτού φτάσουν σε εσάς. Και αυτό σημαίνει χιλιάδες διαφορετικά μικρόβια, τα οποία πρέπει να «πετάτε» από τα χέρια σας, πλένοντάς τα, κάθε φορά που ακουμπάτε τα χρήματα.

Τα μαξιλάρια

Σχετική εικόνα
Νεκρά κύτταρα από το δέρμα, ακάρεα, σκόνη και άλλα, όχι πολύ υγιεινά πράγματα συγκεντρώνονται εκεί που ακουμπάτε καθημερινά το κεφάλι σας. Είναι ο λόγος που απαιτείται συχνή αλλαγή μαξιλαροθήκης, όπως και το να αερίζετε και να βγάζετε στον ήλιο το εσωτερικό τους.

πηγή:in2life.gr

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,067LikesLike
88,717 FollowersFollow
182,000SubscribersΕγγραφή
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ