Οι γευστικοί κάλυκες που είναι εξοπλισμένες οι γλώσσες, μάς επιτρέπουν να καταλαβαίνουμε πέντε βασικές γεύσεις: αλμυρή, γλυκιά, ξινή, πικρή και ουμάμι. Αναγνωρίζοντας το μυαλό την απλότητα του συστήματος αυτού, δημιουργεί και τους αντίστοιχους συνδυασμούς όταν μαγειρεύουμε.
Ωστόσο, υπάρχουν κάποια τρόφιμα τα οποία ο εγκέφαλος δεν μπορεί να συνειδητοποιήσει ότι όντως μπορούν να συνδυαστούν. Κι όμως γίνεται…
Σε κάθε περίπτωση ο συνδυασμός παράξενων γεύσεων και τροφών μεταξύ τους έχει να κάνει με τα αρώματα, την οξύτητα ή την γλυκύτητα που έχει κάθε τροφή, επιτρέποντας στις χημικές διεργασίες να αναδείξουν με τον καλύτερο τρόπο το τελικό αποτέλεσμα.
Κι αν διαφωνείτε με την λογική αυτή και δεν μπορείτε να φανταστείτε πώς γίνεται άσχετες μεταξύ τους τροφές να μουν στο ίδιο πιάτο, ρίξτε μια ματιά σε αυτούς τους συνδυασμούς που παρουσιάζονται στο μενού διάφορων εστιατορίων και λαμβάνουν άριστες κριτικές…
Φράουλες με ξίδι βαλσάμικο
Aχλάδι με τυρί
Διαβάστε ακόμα: Η καλύτερη τουριστική χρονιά, φέτος για τη Μήλο
Καραμέλα και αλάτι
Τηγανητές πατάτες με παγωτό
Διαβάστε ακόμα: Δυο εκπομπές «τιμής ένεκεν» στην Ελλάδα από τη Δημόσια Ιταλική Τηλεόραση
Μπέικον με μπανάνα
Ρόδι με κρέας
Παγωτό με ελαιόλαδο
ΠΗΓΗ: perierga.gr