Πέμπτη, 26 Δεκεμβρίου, 2024
11.4 C
Athens
HomeΑφρικήΑίγυπτοςΠερίεργα: Θρόνος από μετεωρίτες στην τρύπα της Πυραμίδας του Χέοπα;

Περίεργα: Θρόνος από μετεωρίτες στην τρύπα της Πυραμίδας του Χέοπα;

Η μυστηριώδης τρύπα μήκους 30 μέτρων που έχει βρεθεί μέσα στην Μεγάλη Πυραμίδα της Γκίζας, μπορεί να περιέχει έναν «σιδερένιο θρόνο» που έχει δημιουργηθεί από μέταλλα μετεωριτών.

Ένας σιδερένιος θρόνος φτιαγμένος από… μέταλλα μετεωριτών υπάρχει πιθανότητα να βρίσκεται μέσα στην μυστηριώδης τρύπα, μήκους 30 μέτρων που έχει βρεθεί μέσα στην Μεγάλη Πυραμίδα της Γκίζας.

Η προφητεία- γρίφος των αρχαίων

- Advertisement -

Σύμφωνα με τους αρχαιολόγους ο θρόνος τοποθετήθηκε εκεί έτσι ώστε να μπορεί ο Φαραώ να περάσει στην επόμενη ζωή.

Σας αφορά: Αλλάζουν όλα στις εξετάσεις για δίπλωμα οδήγησης! Τι είναι το control room

Οι ερευνητές μέχρι στιγμής έχουν αναλύσει ένα αρχαίο κείμενο, στο οποίο αναφέρεται πως οι Φαραώ  πριν φτάσουν στα αστέρια του βορρά, έπρεπε να περάσουν τις «πύλες του ουρανού» και να καθίσουν στον «θρόνο από σίδηρο».

Η μεγάλη τρύπα μήκους 30 μέτρων  βρέθηκε στις αρχές του περασμένου Νοεμβρίου, ως μέρος ενός πρότζεκτ Scan Pyramids, υπό την καθοδήγηση των Mehdi Tayoubi του Hip Institute στο Παρίσι και του Kunihiro Morishima του Πανειπιστημίου Nagoya στην Ιαπωνία.

Μέχρι στιγμής, οι αρχαιολόγοι δεν έχουν καταλήξει σε μία κοινή άποψη ως προς την χρησιμότητα της περιοχής.

Top secret: To… «κυκλαδίτικο νησί» μια ανάσα από την Αράχωβα!

Πως ανακαλύφθηκε η τρύπα

Χρησιμοποιώντας τα μιόνια, υποατομικά σωματίδια που «εμφανίζονται» στην κοσμική ακτινοβολία, επιστήμονες κατόρθωσαν για πρώτη φορά να δουν το εσωτερικό της δομής της Πυραμίδας του Χέοπα.

Όπως περιγράφουν σε άρθρο τους στο περιοδικό «Nature», τα μιόνια αποκάλυψαν ένα μεγάλο κενό στο εσωτερικό της πυραμίδας: έχει μήκος 30 μ. και μια εγκάρσια τομή όμοια με εκείνη της Μεγάλης Στοάς η οποία βρίσκεται από πάνω του.

Eden Project: Τα εντυπωσιακά θερμοκήπια, που περιβάλλουν σπάνια φυτά από όλο τον κόσμο.

Η ακριβής δομή και ο ρόλος του κρυμμένου ως τώρα κενού παραμένουν άγνωστα – περαιτέρω μελέτες ίσως δώσουν μια απάντηση.

Η νέα ερμηνεία περί θρόνου από μετεωρίτες

Μία ακόμη ερμηνεία, λοιπόν, ήρθε να δώσει χτες στην επιστημονική κοινότητα ο Τζιούλιο Μάγκλι, διευθυντής του Τμήματος Μαθηματικών και Καθηγητής Αρχαιοαστρονομίας του Πολυτεχνείου του Μιλάνο.

«Υπάρχει μία πιθανή ερμηνεία, η οποία συμφωνεί σε ικανοποιητικό βαθμό με όσα γνωρίζουμε για την αιγυπτιακή ταφική θρησκεία, όπως αυτή αποτυπώνεται στα κείμενα των Πυραμίδων. Σε αυτά τα κείμενα λέγεται ότι οι Φαραώ προτού φτάσουν στα άστρα, έπρεπε να περάσουν τις «πύλες του ουρανού» και να καθίσουν στον «σιδερένιο θρόνο», ανέφερε ο καθηγητής.

Επίσης, ο Μάγκλι μελέτησε διεξοδικά τον θρόνο της μητέρας του Χέοπα, βασίλισσας Χετεφέρης, ο οποίος βρέθηκε σε κομμάτια και ανακατασκευάστηκε από το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, δημιουργώντας ένα προσομοίωση με το πως έμοιαζε τότε . Είναι μία χαμηλή καρέκλα από σανταλόξυλο καλυμμένη με χρυσό και φαγεντιανό. Του Χέοπα μπορεί να ήταν παρόμοιος, αλλά ήταν καλυμμένος με λεπτά φύλλα σιδήρου.

«Φυσικά δεν ήταν λιωμένος σίδηρος, αλλά μετεωρικός σίδηρος, που είχε πέσει από τον ουρανό με τη μορφή μετεωριτών, κάτι που επίσης αναφέρεται στις Γραφές», σημειώνουν οι επιστήμονες.

Οι αρχαίοι Αιγύπτιοι χρησιμοποιούσαν τον «μετεωρικό σίδηρο» για ειδικά αντικείμενα που σχεδιάζονταν για τους Φαραώ, συμπεριλαμβανομένου και του ξιφίδιου του Τουταγχαμών.

Ελληνική κρουαζιέρα: Πως θα κερδίσει το στοίχημα το 2018

Ποια είναι η Πυραμίδα του Χέοπα

Η Πυραμίδα του Χέοπα, ένα από τα Επτά Θαύματα του Αρχαίου Κόσμου, οικοδομήθηκε περίπου το 2550 πΧ και είναι ένα από τα πλέον περίπλοκα μνημεία στην ιστορία της αρχιτεκτονικής.

Οι εσωτερικοί της θάλαμοι είναι προσβάσιμοι από στενές διόδους, η μία εκ των οποίων προτού οδηγήσει στον ταφικό θάλαμο φαρδαίνει και υψώνεται ξαφνικά δημιουργώντας αυτό που αποκαλείται «Μεγάλη Στοά»

Πηγή:

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,061LikesLike
88,693 FollowersFollow
183,000SubscribersΕγγραφή
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ