Η συνταγή αυτή της pasta frittata μας έρχεται από τη Νάπολη και είναι γευστικότατη!!!
Συνταγή pasta frittata
Υλικά
- 180 γραμμάρια ζυμαρικά
- 4 αυγά
- 100 γραμμάρια μπέικον
- 250 γραμμάρια μοτσαρέλα
- Μια χούφτα τυρί πεκορίνο τριμμένο
- Αλάτι, Πιπέρι
- Ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Σοτάρουμε το μπέικον σε ένα αντικολλητικό τηγάνι χωρία λάδι. Εν τω μεταξύ βράζουμε τα ζυμαρικά μέχρι να γίνουν al dente. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά και στη συνέχει τα προσθέτουμε στο τηγάνι με το μπέικον μαζί με το πεκορίνο και τη μοτσαρέλα κομμένη σε κύβους. Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά και τα προσθέτουμε στο μείγμα με τα αυγά. Ανακατεύουμε καλά.
Σε ένα άλλο τηγάνι προσθέτουμε ελαιόλαδο και όταν ζεσταθεί ρίχνουμε το μείγμα με τα μακαρόνια και τα μαγειρεύουμε σαν κανονική ομελέτα. Όταν είναι έτοιμη σερβίρουμε και απολαμβάνουμε.
Δεν σας ξεχάσαμε έχουμε και επιδόρπιο! Δείτε την ιταλική συνταγή για ένα απολαυστικό τιραμισού!
Περισσότερες συνταγές του κόσμου αλλά και της Ελλάδας, στο travelstyle.gr!