Τετάρτη, 18 Δεκεμβρίου, 2024
9.7 C
Athens
HomeTravel NewsΠαραλία: Κόλπα για να μειώσετε την αφόρητη ζέστη εκεί που κάθεστε

Παραλία: Κόλπα για να μειώσετε την αφόρητη ζέστη εκεί που κάθεστε

Το καλοκαίρι είναι συνυφασμένο με τις παραλίες και τις βουτιές στην θάλασσα. Αλλά όλοι μας ξέρουμε καλά, ότι κάτω από τον καυτό ήλιο η παραμονή έξω από το νερό είναι μια… δοκιμασία. Υπάρχουν ορισμένα απλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να παραμείνετε πιο δροσεροί, όταν κάθεστε στην παραλία, αφού ακόμα και κάτω από ομπρέλα η ζέστη μπορεί να γίνει αφόρητη.

ζέστη

Πιείτε ζεστό (!) τσάι μέντας

Πολλοί σκέφτονται ότι το να πίνουν κάτι στην παραλία είναι καλή ιδέα, αλλά συνήθως επιλέγουν κρύο καφέ, ή κάποιο αναψυκτικό, κάτι κρύο με αλκοόλ (π.χ. μπίρα) ως “αντίδοτο” στην ζέστη. Αυτό λειτουργεί μόνο προσωρινά, διότι αυτά τα ποτά είναι διουρητικά, που σημαίνει ότι προκαλούν το σώμα να παράγει περισσότερα ούρα από το συνηθισμένο και αυτό αφυδατώνει τον οργανισμό. Για να νιώσετε μεγαλύτερη δροσιά, δοκιμάστε ζεστό τσάι μέντας. Η μέντα θα σας προσφέρει μια αίσθηση ψύξης, ενώ η θερμότητα θα σας κάνει να ιδρώσετε λίγο περισσότερο. Όσο θα αναπνέετε, τόσο περισσότερος ιδρώτας θα εξατμίζεται από το σώμα σας και τόσο μεγαλύτερη δροσιά θα νιώθετε. Φυσικά, αυτό λειτουργεί μόνο όταν είστε κάπου που δεν υπάρχει μεγάλη υγρασία.

- Advertisement -

Ανδαλουσία: η «αυθεντική» Ισπανία του νότου

Δροσιστείτε σε «στρατηγικά σημεία» στο σώμα σας

Πιθανότατα γνωρίζετε ότι για να βρούμε τον παλμό της καρδιάς πιάνουμε το εσωτερικό του καρπού ή τις καρωτιδικές αρτηρίες στον λαιμό, όπου τα αιμοφόρα αγγεία είναι πιο κοντά στην επιφάνεια του δέρματος. Ακουμπήστε σε εκείνα τα σημεία κάτι κρύο, όπως μια υγρή πετσέτα που την έχετε βάλει στο ψυγειάκι σας, ή οτιδήποτε που είναι ψυχρότερο από τη θερμοκρασία του αέρα. Αυτό θα μειώσει την θερμοκρασία του αίματος σας. Στην συνέχεια, το αίμα κυκλοφορεί στο υπόλοιπο σώμα και το δροσίζει. Τα λιγότερο γνωστά «στρατηγικά σημεία» για αυτόν τον σκοπό είναι το πάνω μέρος του πέλματος (αυτό που λέμε και κουντεπιέ από το γαλλικό “coup de pied”). Αυτά μπορεί να μην είναι τόσο προσιτά έξω, όταν έχετε τα παπούτσια επάνω, αλλά αν είστε στο κρεβάτι σε μια καυτή καλοκαιρινή νύχτα, ξεκινήστε τα καλύμματα για να κρυώσει. Και παραλείψτε τη λοσιόν σώματος (προσοχή: όχι το αντηλιακό, αυτό είναι απαραίτητο!) σε αυτά τα σημεία. Δημιουργεί ένα φράγμα που παγιδεύει την θερμότητα του σώματος. Εφαρμόστε gel ή spray moisturizers αντ’ αυτού. Εξατμίζονται γρήγορα από το δέρμα, «τραβώντας» μαζί τους θερμότητα. Ακόμα καλύτερα αν το gel περιέχει μενθόλη, ή έλαιο μέντας, που θα σας κάνει να αισθάνεστε το δέρμα σας ακόμα πιο δροσερό.

Σχετική εικόνα

Φάτε καρπούζι…

Είναι το τέλειο φρούτο στην μεγάλη ζέστη. Όλα τα φρούτα και τα λαχανικά περιέχουν νερό, το οποίο σας ενυδατώνει, και φυτικές ίνες, οι οποίες συγκρατούν το νερό καθώς περνούν από το παχύ έντερο και το απελευθερώνουν σιγά-σιγά όσο το χρειάζεστε. Είναι σαν «αποθήκη νερού» που το σώμα σας μπορεί να χρησιμοποιήσει για να παραμείνει δροσερό. Το καρπούζι έχει πολλές ίνες και πολύ νερό. Γι’ αυτό και είναι ιδανικό.

…με αλάτι!

Η εφίδρωση μειώνει το επίπεδο νατρίου στον οργανισμό. Το χαμηλό νάτριο μπορεί να οδηγήσει σε κράμπες, γι’ αυτό και πρέπει να το αντικαταστήσετε στο σώμα. Οποιοδήποτε αλμυρό σνακ θα κάνει την δουλειά, αφού όχι μόνο θα σας δώσουν νάτριο, αλλά θα σας κάνουν να πίνετε και περισσότερο νερό. Το καρπούζι με αλάτι έχει γίνει δημοφιλές στους αθλητικούς διαιτολόγους διότι έχει μια μοναδική, αλμυρή και συνάμα γλυκιά γεύση. Οι αθλητικοί διαιτολόγοι χρησιμοποιούν το αλατισμένο καρπούζι ως σνακ ανάκτησης επειδή αντικαθιστά το υγρό και το νάτριο που χάνεται στον ιδρώτα. Το νερό και το αλάτι είναι σαν τους καλύτερους φίλους: χρειάζεστε νάτριο για να βοηθήσετε να παραμείνει το νερό στους μυς σας.

Αποτέλεσμα εικόνας για iliotherapeia

Δημιουργήστε τεχνητό ρεύμα αέρα με ένα ανεμιστηράκι με μπαταρίες

Το μυστικό εδώ είναι να διατηρείτε σε κίνηση τον αέρα στο μέρος που κάθεστε. Ακόμα και σε μεγάλη ζέστη, ακόμα και όταν νομίζετε ότι το ανεμιστηράκι «δεν κάνει τίποτα», η διαρκής κίνηση που δημιουργεί στον αέρα, δεν τον αφήνει να φτάσει στο μέγιστο επίπεδο θερμοκρασίας.

Πηγή: iatropedia.gr

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,078LikesLike
88,732 FollowersFollow
182,000SubscribersΕγγραφή
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ