Η όμορφη Σαντορίνη φημίζεται για τα καταπληκτικά κρασιά της, που είναι γνωστά σε όλο τον κόσμο, για την φάβα της αλλά και τα περίφημα ντοματάκια και ντοματίνια της. Οι ντοματοκεφτέδες Σαντορίνης είναι από τα πιο νόστιμα ορεκτικά που μπορείς να απολαύσεις σε μια καλή ταβέρνα αλλά μπορείς και ανά πάσα στιγμή να τα φτιάξεις και στο σπίτι σου. Εμείς σου έχουμε την καλύτερη συνταγή οπότε μην περιμένεις άλλο, μπες στην κουζίνα και φέρε την Σαντορίνη στο πιάτο σου.
- 6 σφιχτά κόκκινα ντοματάκια Σαντορίνης (μην μπερδευτείτε με τα ντοματίνια, πρόκειται για την μικρόκαρπη ντομάτα Σαντορίνης)
- 2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 2 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 1 ματσάκι φρέσκος δυόσμος ψιλοκομμένος
- 3 κ.σ. φρέσκια ρίγανη ψιλοκομμένη
- 2 κ.σ. φρέσκο ψιλοκομμένο βασιλικό
- 1 αυγό χτυπημένο
- 1 φλ. φέτα σκληρή περασμένη με πιρούνι
- 5-6 κ.σ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
- Αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Πλένουμε και ψιλοκόβουμε τις ντομάτες, τις βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, ξερά και φρέσκα, τη ρίγανη, το βασιλικό, το δυόσμο, το τυρί,το αυγό και αλατοπιπερώνουμε. Ανακατεύουμε πολύ καλά και αφήνουμε στο ψυγείο για μισή ώρα.
Μόλις βγάλουμε από το ψυγείο λίγο λίγο προσθέτουμε το αλεύρι μέχρι να έχουμε έναν αραιό χυλό. Αφήνουμε στην άκρη για 10 λεπτά.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και κουταλιά-κουταλιά τηγανίζουμε τους ντοματοκεφτέδες να ροδίσουν, περίπου 2΄-3΄ από κάθε πλευρά. Τους αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν. Προσοχή δεν τους γυρνάμε συνεχώς.
Σερβίρουμε μαζί με ένα καλό κρασί Σαντορίνης.
Καλή σας όρεξη!
Δείτε επίσης στο travelstyle.gr: