Ζωτικής σημασίας για τη μείωση της εξάπλωσης του κορονοϊού στην Ουαλία είναι το lockdown 14 ημερών που θα επιβληθεί από την Παρασκευή στη χώρα.
Η Ουαλία ανακοίνωσε σήμερα ότι θα επιβάλει lockdown 17 ημερών από την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου και έως τις 9 Νοεμβρίου, στο πλαίσιο του οποίου όλοι, με εξαίρεση τους εργαζόμενους που εκτελούν απαραίτητες εργασίες, θα πρέπει να παραμείνουν στα σπίτια τους προκειμένου να περιοριστεί η εξάπλωση του κορονοϊού.
Ο Μαρκ Ντρέικφορντ, επικεφαλής της αποκεντρωμένης κυβέρνησης της Ουαλίας στο Ηνωμένο Βασίλειο, για να προλάβει ενδεχόμενες αντιδράσεις, όπως συνέβη στη Βρετανία με τα νέα μέτρα και τις επιχειρήσεις εστίασης να προσφεύγουν στη δικαιοσύνη, δήλωσε πως κατανοεί τη δυσκολία και την κόπωση των πολιτών από τους περιορισμούς μέχρι σήμερα για τον κορονοϊό, ωστόσο το lockdown κρίνεται επιβεβλημένο, καθώς οι κρίσιμες μονάδες υγείας είναι ήδη πλήρεις.
Κανόνες του lockdown στην Ουαλία
Όλοι οι πολίτες στην Ουαλία θα κληθούν να παραμείνουν στο σπίτι τους από την Παρασκευή στις 18.00 τοπική ώρα (20.00 ώρα Ελλάδας) μέχρι τις 9 Νοεμβρίου. Εξαιρούνται αυτού όσοι κάνουν απαραίτητες εργασίες, αλλά και πάλι θα πρέπει να εργάζονται από το σπίτι.
Όλες οι μη απαραίτητες επιχειρήσεις των κλάδων λιανικών πωλήσεων, αναψυχής (παμπ, εστιατόρια κ.λπ.), φιλοξενίας και τουρισμού θα κλείσουν, όπως και οι χώροι λατρείας. Θα απαγορεύονται επίσης οι συγκεντρώσεις σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους με άτομα που δεν ανήκουν στην ίδια οικογένεια ή δεν μοιράζονται το ίδιο σπίτι.
Ήδη περίπου 2,3 εκατ. κάτοικοι στην Ουαλία είναι υπό τοπικό “λουκέτο”, καθώς 15 από τις 22 περιοχές ζουν με περιοριστικούς κανόνες. Όπως μεταδίδει ο Guardian, η ουαλική κυβέρνηση πιστεύει ότι το lockdown των δύο εβδομάδων είναι ζωτικής σημασίας για τον περιορισμό της εξάπλωσης και κατ’ επέκταση για τον έλεγχο του κορονοϊού.
Ποιες χώρες μένουν “απρόσβλητες” μέχρι τώρα από τον κορονοϊό
Δέκα χώρες ήταν στη λίστα αυτών που μένουν “απρόσβλητες” στον κορονοϊό μέχρι στιγμής, με τα Νησιά του Σολομώντα να χάνουν τη… μάχη της ανοσίας τους.
Τα Νησιά του Σολομώντα, ένα αρχιπέλαγος όπου οι άνθρωποι ζουν σχεδόν όπως οι πρόγονοί τους, παραδέχθηκαν το Σάββατο την ήττα τους στη μάχη με στόχο να μείνουν εκτός εμβέλειας της πανδημίας, καθώς δεν απομένουν πλέον παρά μόνο εννέα μικρές απομονωμένες χώρες και περιοχές χωρίς κανένα επιβεβαιωμένο κρούσμα μόλυνσης στην υφήλιο.
Πρόκειται για τα νησιά Κιριμπάτι, τα νησιά Μάρσαλ, τη Μικρονησία, το Ναούρου, το Παλάου, τα νησιά Σαμόα, τα νησιά Τόνγκα, το Τουβαλού και τα Βανουάτου.
Διαβάστε επίσης στο travelstyle.gr