Μπορεί να σκέφτεστε πως το κατάλληλο σκεύος για τις τηγανητές πατάτες να είναι ένα τηγάνι αλλά τι θα λέγατε να αλλάζατε σκεύος και έτσι να τις κάνατε εξίσου τραγανιστές αλλά και πολύ περισσότερο υγιεινές;
Ναι! Τότε, θέλετε αντί για τηγάνι μια μαντεμένια χύτρα! Όπως το ακούσατε…
Αν τις κάνετε στο ταψί τότε θα χάσουν την υγρασία τους πριν ψηθούν. Με κλειστό το καπάκι της χύτρας η υγρασία παραμένει.
Διαβάστε ακόμα: Διακοπή της κυκλοφορίας- Που και Πότε
Κόψτε τις πατάτες και ρίξτε λάδι. Ανακατέψτε τις έτσι ώστε το λάδι να πάει παντού.
Βάλτε τις στη χύτρα και τοποθετήστε την στο φούρνο και ψήστε για περίπου 20 λεπτά.
Ανοίξτε το καπάκι.
Διαβάστε ακόμα: Στεμνίτσα: Η όμορφη της Αρκαδίας και άλλα 7 χωριά!
Συνεχίστε να μαγειρεύετε έως ότου οι πατάτες είναι χρυσές και τραγανές, περίπου 10 λεπτά περισσότερο.
Χρησιμοποιήστε ένα μεγάλο τετράγωνο κουτάλι για να μεταφέρετε τις πατάτες σε χαρτί με πετσέτα. Αμέσως ρίξτε μπόλικο αλάτι.
ΠΗΓΗ: e-radio-gr